Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama


Aktualna gazetka Biedronka - Ważna od 06.06 do 13.06 - Strona nr 13

Reklama
Reklama
Reklama

Gazetka Biedronka 06.06.2024 - 13.06.2024


Reklama




Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

PIZZA Z MOZZARELLĄ, SZYNKĄ IRUKOLĄ —. | "LICZBA PORCJI: 4 CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MIN + 24 GODZ. STOPIEŃ TRUDNOŚCI: ŚREDNI " Przygotuj: sitko, miskę, blachę do pieczenia SKŁADNIKI Ciasto Dodatki +500g mąki do pizzy + 3 mozzarelle po 125 g każda +4 g suchych drożdży * 400 g passaty pomidorowej + 350 ml letniej wody + suszone oregano + 4 ml oliwy z oliwek extra + sól, pieprz vergine + trochę do + oliwa z oliwek extra vergine natłuszczenia formy + 2 garści rukoli +6 gsoli * 10 plastrów Prosciutto Cotto + garść kaszy manny PRZYGOTOWANIE 1 Mąkę przesiej do miski, drożdze rozpuść w szklance z letnią wodą. Do mąki dodaj wodę z drozdzami I wyrabiaj. Na końcu dodaj oliwę i sól. Ciasto przykryj folią spożywczą i odstaw na 15 minut. Przełóż ciasto na stolnicę lekko oprószoną mąką i ponownie wyrób. Wyrobione ciasto przełóż do miski i przykryj folą spożywczą. Włóż do lodówki na 24 godziny do szuflady na warzywa. Po upływie tego czasu przełóż ciasto na natłuszczoną i oprószoną kaszą manną blachę do pieczenia. Opuszkami palców delikatnie rozciągnuj ciasto na wielkość blachy i pozostaw do wyrośnięcia na godzinę. Porwaj mozzarelle na małe kawałki. Osusz na ręczniku kuchennym. Passatę dopraw oregano, sołą. pieprzem iotwą. Rozprowadź sos na pizzy, pozostawiając dookoła 2 centymetry na brzegi, całość skrop oliwą. Włóż do dolnej części piekarnika rozgrzanego do 250*C i piecz przez 12 minut (góra-dół). Wyjmij pizzę. rozłóż mozzarellę na całej powierzchni i włóż z ROS do piekarnika. Piecz kolejne 10-12 minut na środkowym ruszcie. Wyjmij pizzę z piekarnika, lekko przestudź, pokrój na kawałki, na każdym kawałku ułóż rukołę i plasterki Prosciutto Cotto. 5 PROŚCIUTTO COTTO FARINA PER PIZZA ZY WyraC PPTWNY 99 = roko! Mąka do pizzy neapolitańskiej Prosciutto cotto Gusto Bello, 100g OK, uśż ż Gusto Bello, I kg - 59,0 zł/dg ; SME Ś p . (ena przed obniżką: 7,25 nł/cpok., 17% meiej PRZY" ŻY a wk, 1 (ena rmąułarza: 7,29 zł/epsk. (7290 zł/kg, 17% w. ś 8

Najnowsze gazetki

Reklama

 

 
 
 
PIZZA Z MOZZARELLĄ, SZYNKĄ IRUKOLĄ —. | "LICZBA PORCJI: 4 CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MIN + 24 GODZ. STOPIEŃ TRUDNOŚCI: ŚREDNI " Przygotuj: sitko, miskę, blachę do pieczenia SKŁADNIKI Ciasto Dodatki +500g mąki do pizzy + 3 mozzarelle po 125 g każda +4 g suchych drożdży * 400 g passaty pomidorowej + 350 ml letniej wody + suszone oregano + 4 ml oliwy z oliwek extra + sól, pieprz vergine + trochę do + oliwa z oliwek extra vergine natłuszczenia formy + 2 garści rukoli +6 gsoli * 10 plastrów Prosciutto Cotto + garść kaszy manny PRZYGOTOWANIE 1 Mąkę przesiej do miski, drożdze rozpuść w szklance z letnią wodą. Do mąki dodaj wodę z drozdzami I wyrabiaj. Na końcu dodaj oliwę i sól. Ciasto przykryj folią spożywczą i odstaw na 15 minut. Przełóż ciasto na stolnicę lekko oprószoną mąką i ponownie wyrób. Wyrobione ciasto przełóż do miski i przykryj folą spożywczą. Włóż do lodówki na 24 godziny do szuflady na warzywa. Po upływie tego czasu przełóż ciasto na natłuszczoną i oprószoną kaszą manną blachę do pieczenia. Opuszkami palców delikatnie rozciągnuj ciasto na wielkość blachy i pozostaw do wyrośnięcia na godzinę. Porwaj mozzarelle na małe kawałki. Osusz na ręczniku kuchennym. Passatę dopraw oregano, sołą. pieprzem iotwą. Rozprowadź sos na pizzy, pozostawiając dookoła 2 centymetry na brzegi, całość skrop oliwą. Włóż do dolnej części piekarnika rozgrzanego do 250*C i piecz przez 12 minut (góra-dół). Wyjmij pizzę. rozłóż mozzarellę na całej powierzchni i włóż z ROS do piekarnika. Piecz kolejne 10-12 minut na środkowym ruszcie. Wyjmij pizzę z piekarnika, lekko przestudź, pokrój na kawałki, na każdym kawałku ułóż rukołę i plasterki Prosciutto Cotto. 5 PROŚCIUTTO COTTO FARINA PER PIZZA ZY WyraC PPTWNY 99 = roko! Mąka do pizzy neapolitańskiej Prosciutto cotto Gusto Bello, 100g OK, uśż ż Gusto Bello, I kg - 59,0 zł/dg ; SME Ś p . (ena przed obniżką: 7,25 nł/cpok., 17% meiej PRZY" ŻY a wk, 1 (ena rmąułarza: 7,29 zł/epsk. (7290 zł/kg, 17% w. ś 8
Reklama
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy