Produkty w tej gazetce
CANNELLONI Z RICOTTĄ Be. I SZPINAKIEM : i " LICZBA PORCJI: 6 CZAS PRZYGOTOWANIA: 105 MIN STOPIEŃ TRUDNOŚCI: ŚREDNI Przygotuj: rondel, 2 miski, patelnię, garnek, naczynie żaroodporne SKŁADNIKI . Cannelloni + 4 łyżki zielonego pesto + szczypta soli + 450 g mąki + 10 g Parmigiano Reggiano + szczypta gałki muszkatołowej + 3jajka » sól, pieprz Sos +3 żółtka + 1 łyżeczki cynamonu * 1 cebula Nadzienie + oliwa z oliwek extra vergine + oliwa z oliwek extra vergine * 350 g ugotowanego Beszamel * 400 g passaty pomidorowej i odsączonego szpinaku * 70 g masła * 1 pęczek bazylii 7 + kilka liści do dekoracji * 70 g mąki + sól, pieprz + 400 gricotty +11 mleka PRZYGOTOWANIE LZ mąki usyp kopłec. W zagłębieniu umieść jajka i żółtka. Za pomocą widelca zacznij wyrabiać ciasto, następnie zagniataj je dłońmi, aż będzie gładkie i sprężyste. Gotowe owiń w folię spożywczą i odłóż na 30 minut do lodówki. 2. Przygotuj beszamel: w rondlu rozpuść masło, dodaj mąkę i przepraż. Kiedy zasmażka będzie gotowa, dodaj miieko i całość dokładnie wymieszaj. Dopraw solą I gałką muszkatołową. Gotuj do czasu, aż beszameł będzie gęsty. 3. Ugotowany i odsączony szpinak posiekaj nożem. Wymieszaj go z ricottą, pesto i startym Parmigiano Reggiano. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj cynamon, oliwę i wymieszaj dokładnie. 4 Przygotuj sos: cebulę posiekaj, podsmaż na małej ilości ośwy. Gdy się zeszkli, dodaj passatę pomżdorową. posiekaną bazylię, dopraw solą i pieprzem do smaku. Gotuj przez 10 minut. 5. Ciasto na makaron rozwałkuj bardzo cienko (1%2-2 milimetrów). Pokrój je na 15-centymetrowe kwadraty 1 obgotowuj przez minutę we wrzącej, osolonej wodzie. Z tak przygotowanego makaronu uformuj cannelloni — na każdy kwadrat wyłóż łyżkę nadzienia i zawań w rulon. 6 Nadno naczynia do zapiekania wyłózż część beszamelu. Ułóż na niej cannelloni i przykryj sosem pomidorowym. pozostałym beszamelem i kilkoma liśćmi szpinaku. Piecz 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180*C. Podawaj lekko przestudzone. Pesto Gusto Bello, 190 g: TJ 3153 s/lg
Nazwa | Szczególy |
---|