Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama


Aktualna gazetka Biedronka - Ważna od 14.06 do 21.06 - Strona nr 11

Reklama
Reklama
Reklama

Gazetka Biedronka 14.06.2024 - 21.06.2024


Reklama




Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

SZASZŁYKI W MAROKAŃSKICH % PRZYPRAWACH ŁUKASZ BUDZIK © [101 WO ae 4 gorde o GO 600 wy SKŁADNIKI: + 6trybowanych udek z kurczaka bez skóry Kraina Mięs * sól, pieprz * G ziemniaków + Alyżki olejurzepakowego Wybomy + 2 szklankiwody + 3 łyżki cukru + 3 czerwone cebule + 30gnatki pietruszki * leytryna + 3 łyżeczki sumaku MARYNATA DO KURCZAKA: + 30graselhanout (przyprawa dotażinuj + 3 gkminu rzymskiego * 20g suszonego czosnku * 10 gsłodkiej wędzonej papryki + 4gsumaku * 3 gsuszonego majeranku + $qgbisłego sezamu * 2g suszonego tymianku + 100 g jogurtu naturalnego Fruvita 4 z aj tzoń SRR + Fruvita. maTUBALWY Gz w0y> | Jogurt natwraby fraka tata | WSTCZ | WĘGOWOCANY | guy BOWNK || Só (560 tai | ugemiey|| W || Kuchnia ŚródziemnoPOLSKA KOLACJA LU 1 poja matą | 29 nę 049 © 439 PRZYGOTOWANIE: 1. Mięso rozłóż na desce do krojenia i pokrój w płaskie kwadraty. Przełóż do miski, posól.. Wszystkie przyprawy na marynatę dokladnie wymieszaj z jogurtem. Następnie obtocz w niej pokrojone mięso i odstaw na przynajmniej 2 godziny. Wtymczasie umyj ziemniaki i ugotuj w mundurkach. Ostudź i pokrój w plastry (ok. 0,5 cm grubości). » Na patyczki do szoszłyków nadziewaj mięso przełożone talorkami ziemniaków. Gotowe szaszłyki posmaruj olejem i smaż na grilu z każdej strony. Przygotuj sałatkę z cebuli: do miski wiej zemną wodę, dodaj 3 łyżki cukru, Tłyżkę soli i dokladnie wymieszaj. Cebule obierz i posiekaj w cieniutkie piórka. Wrzuć je do wody z solą i cukrem i pozostaw na 30minut. Cebulę odcedź i pozostaw na sicie do wysuszenia. Pietruszkę posiekaj i dodaj do cebuli razem z sumakiem i sokiem z cytryny. Dopraw solą do smaku. Szoszłyki serwuj z solotką z czerwonej cebuli. 2. Jogurt naturalny marki Fruvita to produkt charakteryzujący się kremową konsystencją i łagodnym smakiem. Idealnie nadaje się do bezpośredniego spożycia, a także jako baza do smoothie, sosów oraz deserów. | GRILL

Najnowsze gazetki

Reklama

 

 
 
 
SZASZŁYKI W MAROKAŃSKICH % PRZYPRAWACH ŁUKASZ BUDZIK © [101 WO ae 4 gorde o GO 600 wy SKŁADNIKI: + 6trybowanych udek z kurczaka bez skóry Kraina Mięs * sól, pieprz * G ziemniaków + Alyżki olejurzepakowego Wybomy + 2 szklankiwody + 3 łyżki cukru + 3 czerwone cebule + 30gnatki pietruszki * leytryna + 3 łyżeczki sumaku MARYNATA DO KURCZAKA: + 30graselhanout (przyprawa dotażinuj + 3 gkminu rzymskiego * 20g suszonego czosnku * 10 gsłodkiej wędzonej papryki + 4gsumaku * 3 gsuszonego majeranku + $qgbisłego sezamu * 2g suszonego tymianku + 100 g jogurtu naturalnego Fruvita 4 z aj tzoń SRR + Fruvita. maTUBALWY Gz w0y> | Jogurt natwraby fraka tata | WSTCZ | WĘGOWOCANY | guy BOWNK || Só (560 tai | ugemiey|| W || Kuchnia ŚródziemnoPOLSKA KOLACJA LU 1 poja matą | 29 nę 049 © 439 PRZYGOTOWANIE: 1. Mięso rozłóż na desce do krojenia i pokrój w płaskie kwadraty. Przełóż do miski, posól.. Wszystkie przyprawy na marynatę dokladnie wymieszaj z jogurtem. Następnie obtocz w niej pokrojone mięso i odstaw na przynajmniej 2 godziny. Wtymczasie umyj ziemniaki i ugotuj w mundurkach. Ostudź i pokrój w plastry (ok. 0,5 cm grubości). » Na patyczki do szoszłyków nadziewaj mięso przełożone talorkami ziemniaków. Gotowe szaszłyki posmaruj olejem i smaż na grilu z każdej strony. Przygotuj sałatkę z cebuli: do miski wiej zemną wodę, dodaj 3 łyżki cukru, Tłyżkę soli i dokladnie wymieszaj. Cebule obierz i posiekaj w cieniutkie piórka. Wrzuć je do wody z solą i cukrem i pozostaw na 30minut. Cebulę odcedź i pozostaw na sicie do wysuszenia. Pietruszkę posiekaj i dodaj do cebuli razem z sumakiem i sokiem z cytryny. Dopraw solą do smaku. Szoszłyki serwuj z solotką z czerwonej cebuli. 2. Jogurt naturalny marki Fruvita to produkt charakteryzujący się kremową konsystencją i łagodnym smakiem. Idealnie nadaje się do bezpośredniego spożycia, a także jako baza do smoothie, sosów oraz deserów. | GRILL
Reklama
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy