Produkty w tej gazetce
SMAŻONE PI EROGI sp Z SOCZEWICĄ I GRZYBAMI seaztiÓl ska ALICJA ROKICKA OBIAD GG U s ENERGIA || TŁUSZCZ || WĘGLOWODANY || BIAŁKO || BŁONNIK || SÓL ż (2ECET"T=) © 70 min 6 porcji średni 527 kal | om: SKŁADNIKI: PRZYGOTOWANIE: FARSZ: Soczewicę zalej wodą i gotuj do miękkości. * 300 g suchej zielonej soczewicy Plony Natury * 30 g suszonych grzybów * 3 łyżki oleju rzepakowego Wybornego * 1 duża cebula * 2liście laurowe * 2 ziarna ziela angielskiego * 2 owoce jałowca » 3 łyżki wegańskiego sosu sojowego * 1 łyżka majeranku » szczypta soli i pieprzu CIASTO: » 3 szklanki mąki pszennej typ 500 Złote Pola * szczypta soli * 1 szklanka wrzątku * 3łyżki oleju rzepakowego Wybornego DO PODANIA: » natka pietruszki * pieprz ©) 1. 2. Suszone grzyby zalej gorącą wodą i odstaw. 3. Na patelni rozgrzej olej. Cebulę posiekaj i wrzuć na patelnię. Kiedy się zeszkli, dodaj odsączone grzyby. Smaż ok. 4 minuty. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie i jałowiec. 4. Wsyp na patelnię ugotowaną soczewicę, dodaj sos sojowy i podlej odrobiną wody z namaczania grzybów. Dodaj majeranek. Smaż ok. 5 minut. Niech nadmiar wody odparuje. 5. Przenieś wszystko do miski i pozostaw do ostudzenia. Kiedy farsz będzie chłodny wyciągnij ziele angielskie, jałowiec i liście laurowe. Zblenduj całość. Dopraw solą i pieprzem. 6. Do dużej miski wsyp mąkę i dodaj sól. Następnie wlej wodę, powoli mieszając. Na koniec dodaj olej. Wyrabiaj ciasto przez 15-20 minut. Następnie zawiń je w folię spożywczą i zostaw na 30 minut. 7. Oprósz blat mąką i rozwałkuj ciasto na bardzo cienki placek. Wycinaj w nim koła, a na każde wyłóż łyżkę farszu. Zlepiaj brzegi, formując pierogi. 8. W garnku zagotuj osoloną wodę. Wrzuć pierogi i gotuj ok. 2 minut od momentu wypłynięcia. Przesmaż je na oleju z obu stron. 9. Podawaj z pietruszką i świeżo mielonym pieprzem. 27 | CZAS NA ŚWIĘTA
Nazwa | Szczególy |
---|