Produkty w tej gazetce
SANDACZ W SZAFRANOWYM MAŚLE CAFE DE PARIS Z ZIEMNIACZKAMI ADRIANA MARCZEWSKA WIGILIA SEI 0 Się lay 552 kal | saawisg) | mea LISTA ZAKUPÓW: SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: SANDACZ Z WARZYWAMI: 1. Ziemniaki umyj i przełóż do żaroodpornego naczynia * 400 gfiletu z sandacza Marinero razem z czosnkiem. Dodaj oliwę, masło oraz sól i piecz + 0,5 kg drobnych ziemniaków w piekarniku nagrzanym do 200*C przez 15 minut. Dodaj francuskich porwany jarmuż (bez łodyg), wymieszaj i piecz kolejne * 4 łyżki oliwy Azeite de Moura 10 minut. Biedronka Premium 2. Przygotuj masło Cafe de Paris: szalotkę pokrój w bardzo » 4 listki jarmużu drobną kostkę i podgrzej na małej patelni, aż zmięknie. + 5 ząbków czosnku Nie smaż. Miękkie masło połącz z wystudzoną szalotką, * 2 łyżki masła Mleczna Dolina rozdrobnionym szafranem, posiekanymi listkami estragonu, + sól Culineo skórką z cytryny, musztardą, curry i mieloną papryką oraz + 80 ml śmietanki 18% UHT sosem worcestershire. Dopraw solą i pieprzem. Mleczna Dolina 3. Rybę podziel na porcje, dokładnie osusz i posól. Smaż na patelni z dobrze rozgrzaną oliwą przez 2 minuty. Dodaj MASŁO CAFE DE PARIS: masło Cafe de Paris, a kiedy się roztopi, polej nim rybę * 100 g masła Mleczna Dolina z wierzchu. Dodaj śmietankę, delikatnie wymieszaj i gotuj * Ya szalotki kolejne 1-2 minuty. » Vs łyżeczki papryki słodkiej mielonej 4. Porcje ryby wyłóż na talerz i polej obficie sosem, który * Va łyżeczki curry został na patelni. Serwuj z pieczonymi ziemniakami * 4-6 nitek szafranu z jarmużem. * 1 gałązka (lub V: łyżeczki) estragonu + 2 gałązki natki pietruszki * 4 cytryny * W łyżeczki musztardy dijon Madero * Y łyżeczki sosu worcestershire * W łyżeczki soli Culineo * Y> łyżeczki pieprzu Culineo 22 | WSPÓLNE ŚWIĘTA I NOWY ROK ©)
Nazwa | Szczególy |
---|