Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama


Aktualna gazetka Kaufland - Ważna od 13.07 do 19.07 - Strona nr 2

Reklama
Reklama
Reklama
Gazetka Kaufland 13.07.2023 - 19.07.2023


Reklama



Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

'O Składniki na 4 porcje —8 dużych liści kapusty włoskiej — sól, pieprz — 400 g filetów z dorsza — 5 łyżek bułki tartej — 1 jajko —40 g suszonych pomidorów — 1 łyżka małych kaparów — 2łyżki posiekanych mieszanych ziół — sok z cytryny, 2 łyżki oleju —400 ml bulionu, 300 ml mleka — | ząbek czosnku, liść laurowy — 70 g kaszy kukurydzianej — kilka posiekanych igieł rozmarynu — 2-3 łyżki jasnej zasmażki — 1-2 łyżeczki musztardy stołowej 10 Przygotowanie Liście kapusty zblanszować w osolonej wodzie. Filety umyć, osuszyć i zmiksować z bułką tartą i jajkiem. Suszone pomidory pokroić w kostkę, razem z kaparami i ziołami dodać do masy rybnej, doprawić sokiem z cytryny, solą i pie- przem. Na każde 2 ułożone jeden na drugim liście nałożyć porcje farszu. Zwinąć jak gołąbki, związać nicią i obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Wlać bulion, zagotować i dusić 25-30 minut. Mleko zagotować z 300 ml wody, obranym czosnkiem i liściem lauro- wym. Wsypać kaszę, mieszając trzepaczką i gotować ok. 20 min. Czosnek i liść usunąć, polentę wymieszać z rozmarynem, doprawić solą i pieprzem. Gołąbki wyjąć z sosu, sos za- gęścić i doprawić solą, pieprzem, rozmarynem i musztardą. Na talerzach ułożyć gołąbki i po- lentę, polać sosem. Wrocław, ul. Legnicka 62 A e Kraków, os. Kombatantów 16 A; ul. Wielicka 259 Warszawa, ul. Fieldorfa 41; ul. Połczyńska 4 e Szczecin, ul. Krygiera 7 e Lublin, ul. Orkana 4 e Starachowice, ul. Wyszyńskiego 14 Kaufland Gazeta dla Klienta - dodatek do numeru 28 z dnia 13.07.2023. Oferta ważna od 13.07.2023 do 19.07.2023, chyba że na stronach gazety wskazano inaczej, lub do wyczerpania zapasów. Dorsz atlantycki filet ze skórą 100 g tylko IE ŁA Czas x -<NA <= Ę <K STOISKO Z OBSŁUGĄ

Najnowsze gazetki

Reklama

 

 
 
 
'O Składniki na 4 porcje —8 dużych liści kapusty włoskiej — sól, pieprz — 400 g filetów z dorsza — 5 łyżek bułki tartej — 1 jajko —40 g suszonych pomidorów — 1 łyżka małych kaparów — 2łyżki posiekanych mieszanych ziół — sok z cytryny, 2 łyżki oleju —400 ml bulionu, 300 ml mleka — | ząbek czosnku, liść laurowy — 70 g kaszy kukurydzianej — kilka posiekanych igieł rozmarynu — 2-3 łyżki jasnej zasmażki — 1-2 łyżeczki musztardy stołowej 10 Przygotowanie Liście kapusty zblanszować w osolonej wodzie. Filety umyć, osuszyć i zmiksować z bułką tartą i jajkiem. Suszone pomidory pokroić w kostkę, razem z kaparami i ziołami dodać do masy rybnej, doprawić sokiem z cytryny, solą i pie- przem. Na każde 2 ułożone jeden na drugim liście nałożyć porcje farszu. Zwinąć jak gołąbki, związać nicią i obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Wlać bulion, zagotować i dusić 25-30 minut. Mleko zagotować z 300 ml wody, obranym czosnkiem i liściem lauro- wym. Wsypać kaszę, mieszając trzepaczką i gotować ok. 20 min. Czosnek i liść usunąć, polentę wymieszać z rozmarynem, doprawić solą i pieprzem. Gołąbki wyjąć z sosu, sos za- gęścić i doprawić solą, pieprzem, rozmarynem i musztardą. Na talerzach ułożyć gołąbki i po- lentę, polać sosem. Wrocław, ul. Legnicka 62 A e Kraków, os. Kombatantów 16 A; ul. Wielicka 259 Warszawa, ul. Fieldorfa 41; ul. Połczyńska 4 e Szczecin, ul. Krygiera 7 e Lublin, ul. Orkana 4 e Starachowice, ul. Wyszyńskiego 14 Kaufland Gazeta dla Klienta - dodatek do numeru 28 z dnia 13.07.2023. Oferta ważna od 13.07.2023 do 19.07.2023, chyba że na stronach gazety wskazano inaczej, lub do wyczerpania zapasów. Dorsz atlantycki filet ze skórą 100 g tylko IE ŁA Czas x -<NA <= Ę <K STOISKO Z OBSŁUGĄ
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy