Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Lidl Gazetki promocyjne
Lidl
Najnowsze gazetki 10

Aktualna gazetka Lidl - Ważna od 22.08 do 28.08 - Strona nr 11

Gazetka Lidl 22.08.2022 - 28.08.2022
Reklama
Reklama
Gazetka Lidl 22.08.2022 - 28.08.2022
Gazetka Lidl 22.08.2022 - 28.08.2022
Reklama
Reklama
Gazetka Lidl 22.08.2022 - 28.08.2022
Gazetka Lidl 22.08.2022 - 28.08.2022
Gazetka Lidl 22.08.2022 - 28.08.2022
Gazetka Lidl 22.08.2022 - 28.08.2022
Reklama
Reklama
Gazetka Lidl 22.08.2022 - 28.08.2022
Gazetka Lidl 22.08.2022 - 28.08.2022
Gazetka Lidl 22.08.2022 - 28.08.2022
Reklama
Reklama
Gazetka Lidl 22.08.2022 - 28.08.2022
Gazetka Lidl 22.08.2022 - 28.08.2022
Gazetka Lidl 22.08.2022 - 28.08.2022
Gazetka Lidl 22.08.2022 - 28.08.2022
Gazetka Lidl 22.08.2022 - 28.08.2022
Reklama
Reklama
Gazetka Lidl 22.08.2022 - 28.08.2022
Reklama

Produkty w tej gazetce

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA KROK 1: WYROBIENIE CIASTA Wszystkie składniki ciasta drożdżowego włożyć do pojemnika miksującego, dodać 330 ml letniej wody. Wyrabiać (z zatkniętą miarką), ustawiwszy program ugniatanie/2 minuty. KROK 2: WYRASTANIE CIASTA Ciasto przełożyć do miski, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 1 godzinę, żeby podwoiła się jego objętość. Dokładnie umyć pojemnik miksujący. KROK 3: ROZDRABNIANIE BUŁKI I OREGANO Bułkę pokroić w kostkę o boku 4 cm, włożyć do pojemnika miksującego. Oregano umyć, otrząsnąć z wody, oberwać listki i włożyć je do pojemnika miksującego. Rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 12 sekundy/prędkość 10. Bułkę tartą przesypać do innego naczynia, wytrzeć ściereczką pojemnik miksujący. KROK 4: ROZDRABNIANIE I SMAŻENIE CEBULI Cebule obrać, pokroić na ćwiartki, włożyć do pojemnika miksującego. Rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 5 sekund/prędkość 6. Cebulę zgarnąć łopatką ze ścianek na dno pojemnika i dodać 40 ml oliwy z oliwek o temperaturze pokojowej. Smażyć (bez miarki) 5 minut/prędkość 1/100°C. KROK 5: PRZYGOTOWANIE SOSU Do cebuli dodać krojone pomidory, 1 łyżeczkę soli, cukier i ½ łyżeczki pieprzu. Gotować (bez miarki) 8 minut/prędkość 1/100°C. W celu ochrony przed pryskaniem umieścić wkład do gotowania na pokrywie pojemnika. Sos pomidorowy przełożyć do innego naczynia i ostudzić. Umyć pojemnik miksujący. KROK 6: RUMIENIENIE BUŁKI TARTEJ Pozostałą oliwę z oliwek wlać na patelnię i zrumienić na niej bułkę tartą. KROK 7: PONOWNE WYRASTANIE CIASTA Wyrośnięte ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką do naczyń, ponownie zostawić na 30 minut do wyrośnięcia. KROK 8: KROJENIE SERA Piekarnik rozgrzać do 220°C. Pecorino pozbawić skórki, razem ze scamorzą pokroić w kostkę o boku 3 cm, włożyć do pojemnika miksującego. Rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 8 sekund/prędkość 10. KROK 9: WYKŁADANIE SKŁADNIKÓW I PIECZENIE PIZZY Omączonymi palcami zrobić w cieście wgłębienia, włożyć do nich oliwki na przemian z sardelami. Ciasto posypać równomiernie startym serem, na wierzch nałożyć sos pomidorowy. Na koniec posypać wszystko zrumienioną bułką tartą. Wstawić sfincione do rozgrzanego piekarnika, piec 30 minut. Sardele SPIS TREŚCI 11

Najnowsze gazetki

 

 
 
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA KROK 1: WYROBIENIE CIASTA Wszystkie składniki ciasta drożdżowego włożyć do pojemnika miksującego, dodać 330 ml letniej wody. Wyrabiać (z zatkniętą miarką), ustawiwszy program ugniatanie/2 minuty. KROK 2: WYRASTANIE CIASTA Ciasto przełożyć do miski, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 1 godzinę, żeby podwoiła się jego objętość. Dokładnie umyć pojemnik miksujący. KROK 3: ROZDRABNIANIE BUŁKI I OREGANO Bułkę pokroić w kostkę o boku 4 cm, włożyć do pojemnika miksującego. Oregano umyć, otrząsnąć z wody, oberwać listki i włożyć je do pojemnika miksującego. Rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 12 sekundy/prędkość 10. Bułkę tartą przesypać do innego naczynia, wytrzeć ściereczką pojemnik miksujący. KROK 4: ROZDRABNIANIE I SMAŻENIE CEBULI Cebule obrać, pokroić na ćwiartki, włożyć do pojemnika miksującego. Rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 5 sekund/prędkość 6. Cebulę zgarnąć łopatką ze ścianek na dno pojemnika i dodać 40 ml oliwy z oliwek o temperaturze pokojowej. Smażyć (bez miarki) 5 minut/prędkość 1/100°C. KROK 5: PRZYGOTOWANIE SOSU Do cebuli dodać krojone pomidory, 1 łyżeczkę soli, cukier i ½ łyżeczki pieprzu. Gotować (bez miarki) 8 minut/prędkość 1/100°C. W celu ochrony przed pryskaniem umieścić wkład do gotowania na pokrywie pojemnika. Sos pomidorowy przełożyć do innego naczynia i ostudzić. Umyć pojemnik miksujący. KROK 6: RUMIENIENIE BUŁKI TARTEJ Pozostałą oliwę z oliwek wlać na patelnię i zrumienić na niej bułkę tartą. KROK 7: PONOWNE WYRASTANIE CIASTA Wyrośnięte ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką do naczyń, ponownie zostawić na 30 minut do wyrośnięcia. KROK 8: KROJENIE SERA Piekarnik rozgrzać do 220°C. Pecorino pozbawić skórki, razem ze scamorzą pokroić w kostkę o boku 3 cm, włożyć do pojemnika miksującego. Rozdrabniać (z zatkniętą miarką) 8 sekund/prędkość 10. KROK 9: WYKŁADANIE SKŁADNIKÓW I PIECZENIE PIZZY Omączonymi palcami zrobić w cieście wgłębienia, włożyć do nich oliwki na przemian z sardelami. Ciasto posypać równomiernie startym serem, na wierzch nałożyć sos pomidorowy. Na koniec posypać wszystko zrumienioną bułką tartą. Wstawić sfincione do rozgrzanego piekarnika, piec 30 minut. Sardele SPIS TREŚCI 11
Reklama

Najpopularniejsze oferty

Gazetka Netto Gazetka 21 lis, 2024 - 27 lis, 2024
Netto Gazetka
21 lis, 2024 - 27 lis, 2024
Gazetka Lidl - KRAFTOWE SMAKI NA LISTOPAD 4 lis, 2024 - 30 lis, 2024
Lidl - KRAFTOWE SMAKI NA LISTOPAD
4 lis, 2024 - 30 lis, 2024
Gazetka Aldi - Aldi 25 lis, 2024 - 30 lis, 2024
Aldi - Aldi
25 lis, 2024 - 30 lis, 2024
Gazetka Aldi - Aldi 29 lis, 2024 - 30 lis, 2024
Aldi - Aldi
29 lis, 2024 - 30 lis, 2024

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy