Produkty w tej gazetce
10 porcji Ciasto drożdże Mąka przenna ARO 500.5 Drożdże świeże ARO 505 Cukier trzcinowy METRO Chef 10 5 Mieko 3,29 150 ml Jaka ARO 2 em Masło ARO 60. Sól5g, Kiszona kap Kiszony burak 505 Cebula czerwona METRO Chef100, Podgrzybki kostka METRO Chef200 Jeko 1 ax Olej rzepakowy ARO 30 ml Czosnek 5 3 ząbki Mało ARO 405 Liść laurowy 1g- 2 ki Se koperkowy perek METRO Chef30 g Masło ARO 105 Śmietanka 30% METRO Chef 100; DOE Gałka mankatolowa METRO Chef zczypia Cukier rzeinowy szczypta Sól, pieprz Drsżdłe roetrzeć uke do upłymiecia, dodać 2 yżła mąki 100 mika, gotowy gdy wyrośic i pojawią się na nim pęcherzyki powietrza. Do g zaczyna dodać resztę mąki, mleko, jedno jajko, sól wyrabiać przez ok. 10 min. Dodać do isa rozpuszczone masło ponownie wyrobić aż będzie gładkie deatyczne. Odstawić do wyrośnięcia na ok. 1 godz by rozmozi i odzączyć, Cebulę pokoi w drobną kostkę kapustę i barki „oddnąć płyn i drobni pode PE sal sRaanieuł it: ok. 3 min. Dodać kapustę i braki, laurowy ziele angieskie, Całość zalać niewicką ilością wody, tk aby zakrła powierzchnię kapusty i dusić na małym ogni aż woda odparuje, a kapusta zmięknie. Wyjąć Li aurowe i zel angielskie Frsz shłodzi, dodać jajko i dosli m fre zachowując po 26m odstępu do kcksówki i zostawić na 2 od brzegów Zwinąć w rlo, przełożyć min do. rzepa 2 wolą i włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180'C. Pie 50 sin, następni przełożyć n eniu wyjąć z fom kratkę, apo calkowitym wys Przygotować zs; żółtko roztrzepać 26 śmietuną następnie a malej patelni 2 rsgrzanym maslem podmażyć prez ok.2 mia posiekany koparek, doduć śmietankę 2 żólkiem całość podgrzać na malym ogniu do uzyskania kremowe, os. Na koniec doprawić gałką muszkatołową solą i pieprzem. Kalebiak półaoić na 3-czatymetrowe par: Każdy ple cbanatyć z cst dawać polany sosem koperkowym,
Nazwa | Szczególy |
---|