Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama


Aktualna gazetka Stokrotka - Powrót do szkoły - Ważna od 31.08 do 06.09 - Strona nr 11

Reklama
Reklama
Reklama

Gazetka Stokrotka 31.08.2023 - 06.09.2023


Reklama




Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

Ad WA EZ | - ". CENIE! M , ść > Ę L OEUŻZGJ ciekawym smakiem * 700g buraków 2 bułki kajzerki * 1 średnia cebula * 80g masła OSZZEU RSL LELOWZLS: U + 5łyżekoliwyExtra Virgin « Świeża bazylia OBEJ UELELNG<I OBEH * 1 litr bulionu « pieprz czarny * 5 łyżek śmietany OBOLEKULNWAJ Buraki myjemy, zawijamy szczelnie w folię aluminiową i pie- czemy w piekarniku przez 1 godzinę w temperaturze 200 stop- ni. Upieczone i wystudzone buraki obieramy i kroimy w kostkę. Wyciskamy sok z połówki pomarańczy i ścieramy skórkę z połowy. Na patelni smażymy pokrojone w kostkę: cebulę i czosnek. Dodajemy buraki, bazylię, sól i pieprz. Podsmażamy przez ok. 5 min, następnie dodajemy skórkę i sok z pomarańczy oraz bulion. Gotujemy przez następne 20 minut. Blendujemy całość, aż osiągnie kremową konsystencję. Bułki kroimy w kostkę. Podsmażamy je na maśle klarowanym, aż się zarumienią. Zupę dekorujemy bazylią i podajemy ze śmietaną (ilość wedle upodobania] oraz grzankami. ah Osełka pierś maślana z indyka M, Indykpol; 31,90 zł/kg = i Buraki czerwone 55 <a: Kc b ZAWSZE OR 2%, POL y Kiełbasa morlińska z piersi kurczaka Morliny; 28,90 zł/kg | pieprzowa Olewnik; 39,90 zł/kg irótkim terminem upermarket i mark

Najnowsze gazetki

Reklama
Ad WA EZ | - ". CENIE! M , ść > Ę L OEUŻZGJ ciekawym smakiem * 700g buraków 2 bułki kajzerki * 1 średnia cebula * 80g masła OSZZEU RSL LELOWZLS: U + 5łyżekoliwyExtra Virgin « Świeża bazylia OBEJ UELELNG<I OBEH * 1 litr bulionu « pieprz czarny * 5 łyżek śmietany OBOLEKULNWAJ Buraki myjemy, zawijamy szczelnie w folię aluminiową i pie- czemy w piekarniku przez 1 godzinę w temperaturze 200 stop- ni. Upieczone i wystudzone buraki obieramy i kroimy w kostkę. Wyciskamy sok z połówki pomarańczy i ścieramy skórkę z połowy. Na patelni smażymy pokrojone w kostkę: cebulę i czosnek. Dodajemy buraki, bazylię, sól i pieprz. Podsmażamy przez ok. 5 min, następnie dodajemy skórkę i sok z pomarańczy oraz bulion. Gotujemy przez następne 20 minut. Blendujemy całość, aż osiągnie kremową konsystencję. Bułki kroimy w kostkę. Podsmażamy je na maśle klarowanym, aż się zarumienią. Zupę dekorujemy bazylią i podajemy ze śmietaną (ilość wedle upodobania] oraz grzankami. ah Osełka pierś maślana z indyka M, Indykpol; 31,90 zł/kg = i Buraki czerwone 55 <a: Kc b ZAWSZE OR 2%, POL y Kiełbasa morlińska z piersi kurczaka Morliny; 28,90 zł/kg | pieprzowa Olewnik; 39,90 zł/kg irótkim terminem upermarket i mark
Reklama
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy