Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama


Aktualna gazetka Makro - Ważna od 01.01 do 31.12 - Strona nr 131

Reklama
Reklama
Reklama

Gazetka Makro 01.01.2024 - 31.12.2024


Reklama




Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

KWAŚNICA (AT DB 130 MINUT SKŁADNIKI: + 3lwody "800 g surowych żeberek "500 g wędzonych żeberek * 400 g wędzonego boczku * 6 ząbków czosnku * 50 g suszonych borowików (namoczonych w wodzie) * 800 g ziemniaków * 500 g kiszonej kapusty *5 gkminku * 2 liście laurowe * 4 ziarna ziela angielskiego *10 g majeranku * sól, pieprz Autor: Cezary Powała SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Żeberka pokroić na mniejsze części. Surowe przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie i gotować przez 50 minut na małym ogniu (co jakiś czas ściągając szumowinę). Po około 30 minutach gotowania do garnka dodać także wędzone żeberka. Boczek pokrojony w kostkę przesmażyć na patelni, a następnie dodać do żeberek. Dołożyć pokrojone suszone grzyby (wraz z wodą, w której się moczyły) oraz rozgnieciony czosnek. Gotować kolejne 15 minut. Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować do ich miękkości. Do garnka włożyć odciśniętą i posiekaną kapustę kiszoną. Doprawić suszonym majerankiem, solą oraz pieprzem. Gotować jeszcze 30 minut.

Najnowsze gazetki

Reklama
KWAŚNICA (AT DB 130 MINUT SKŁADNIKI: + 3lwody "800 g surowych żeberek "500 g wędzonych żeberek * 400 g wędzonego boczku * 6 ząbków czosnku * 50 g suszonych borowików (namoczonych w wodzie) * 800 g ziemniaków * 500 g kiszonej kapusty *5 gkminku * 2 liście laurowe * 4 ziarna ziela angielskiego *10 g majeranku * sól, pieprz Autor: Cezary Powała SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Żeberka pokroić na mniejsze części. Surowe przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie i gotować przez 50 minut na małym ogniu (co jakiś czas ściągając szumowinę). Po około 30 minutach gotowania do garnka dodać także wędzone żeberka. Boczek pokrojony w kostkę przesmażyć na patelni, a następnie dodać do żeberek. Dołożyć pokrojone suszone grzyby (wraz z wodą, w której się moczyły) oraz rozgnieciony czosnek. Gotować kolejne 15 minut. Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować do ich miękkości. Do garnka włożyć odciśniętą i posiekaną kapustę kiszoną. Doprawić suszonym majerankiem, solą oraz pieprzem. Gotować jeszcze 30 minut.
Reklama
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy