Produkty w tej gazetce
KROKIECIKI ZIEMNIACZANE Z GRZYBAMI SYLWESTER/NOWY ROK ADRIANA MARCZEWSKA h U GIO | 8 105 min 6 porcji łatwy LISTA ZAKUPÓW: KROKIECIKI: + 0,5kg purće ziemniaczanego + 50 gstartego sera cheddar Światowid * W szalotki * 3 łyżki skrobi ziemniaczanej Plony Natury * a szklanki mąki pszennej Plony Natury * 1 łyżeczka sosu sojowego Asia Flavours + 3 jajka z wolnego wybiegu Moja Kurka + 1 szklanka panierki panko lub klasycznej bułki tartej + 50 g masła Mleczna Dolina + 0,51 oleju rzepakowego Wybornego * V łyżeczki gałki muszkatołowej * 150-200 g ulubionych grzybów, np. podgrzybków, pieczarek portobello lub kurek + sól, pieprz Culineo MAJONEZ ROZMARYNOWY: * Va szklanki majonezu Madero * 1 gałązka rozmarynu Vital Fresh + Vs łyżeczki czosnku suszonego + pieprz Culineo + skórka z Y2 limonki ©) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Ziemniaki przeciśnij przez praskę. Grzyby oraz szalotkę bardzo drobno posiekaj i przesmaż na patelni z rozgrzanym masłem, aż się przyrumienią. Pod koniec smażenia dodaj sos sojowy. „ Ziemniaki wymieszaj z wystudzonymi grzybami, mąką pszenną i skrobią ziemniaczaną, 1 jajkiem, gałką i startym cheddarem. Dopraw solą i sporą ilością pieprzu. Zagnieć ciasto. Jeśli jest zbyt mokre, możesz dodać więcej mąki. Gotowe ciasto wstaw do lodówki na minimum godzinę. . Ze schłodzonej masy odrywaj kawałki ciasta, formuj kuleczki i obtaczaj kolejno w roztrzepanych, osolonych jajkach i bułce tartej lub panko. . Smaż w oleju rozgrzanym do 180?C przez kilka minut z każdej strony, aż kuleczki mocno się przyrumienią. Gotowe odsącz na ręczniku papierowym. .. Majonez wymieszaj z bardzo drobno posiekanym rozmarynem, pieprzem, czosnkiem i skórką z limonki. . Krokieciki serwuj z rozmarynowym majonezem. 46 | WSPÓLNE ŚWIĘTA I NOWY ROK
Nazwa | Szczególy |
---|