Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama


Aktualna gazetka Biedronka - Ważna od 06.06 do 13.06 - Strona nr 7

Reklama
Reklama
Reklama
Gazetka Biedronka 06.06.2024 - 13.06.2024


Reklama



Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

SPAGHETTI CARBONARA Be. Z BOCZKIEM ! i "LICZBA PORCJI: 4 CZAS PRZYGOTOWANIA: 65 MIN STOPIEŃ TRUDNOŚCI: ŚREDNI *a Przygotuj: 2 miski, sitko, wałek, patelnię, gamek, trzepaczkę lub mikser 4 o ukpw SKŁADNIKI « Makaron Carbonara +250g mąki tortowej * 120 g boczku dojrzewającego + świeżo mielony pieprz '+250g + Zgarścikaszymanny *S jajek + woda z gotowania makaronu + sól + 80 g tartego sera Pecorino + liście natki pietruszki * 125-140 ml wody Romano PRZYGOTOWANIE Ę 1 Do miski przesiej mąkę i 250 g kaszy manny. Dodaj szczyptę soli i wodę, tak aby na koniec wyrabiania otrzymać jednolitą i elastyczną konsystencję. Ciasto owiń folią spożywczą i odłóż na 20 minut. Po tym czasie przełóż ciasto na błat oprószony kaszą manną. Rozwałkuj na grubość maksymalnie 1 centymetra. Wytnij z ciasta cienkie prostokąty. Dłorńmi roluj je w wałeczki. Gotowe makarony obtocz w kaszy mannie i zostaw do wyschnięcia. Pozostaw odstępy pomiędzy nitkami. Przed gotowarnóem pozbądź sę nadmiaru kaszy manny z makaronu. Boczek pokrój w cienkie paseczki i podsmaż na patelni. Powinien być miękki, ale jednocześnie chrupiący. Zagotuj wodę. Do gotującej się wody dodaj makaron. Gotuj 2-3 minuty. Do miski wbij jajka, ubój je z 60 g Pecorino Romano i pieprzem do połączenia się składników. Konsystencja powinna być jednolita i gładka. Dodaj połowę boczku i łyżeczkę wody z gotowania makaronu. Ugotowany makaron przerzuć na patelnię po smażeniu boczku. Wymieszaj. a następnie całość przełóż do miski z jagkarni i mieszaj przez 2-3 minuty. W zależności od potrzeby dodaj wodę z gotowania makaronu. Przed podaniem makaron oprósz pozostałym boczkiem, tartym serem Pecorino Romano, pieprzem oraz posiekanymi liśćmi natki pietruszki. inalna włoska carbo > Oryginalna włoska carbonara ma OO w składnikach zamiast boczku guanciale, czyli podgardle Oo idycdł wieprzowe. : fk Ser Pecorino Romano Gusto SB > 4

Najnowsze gazetki

Reklama

 

 
 
 
SPAGHETTI CARBONARA Be. Z BOCZKIEM ! i "LICZBA PORCJI: 4 CZAS PRZYGOTOWANIA: 65 MIN STOPIEŃ TRUDNOŚCI: ŚREDNI *a Przygotuj: 2 miski, sitko, wałek, patelnię, gamek, trzepaczkę lub mikser 4 o ukpw SKŁADNIKI « Makaron Carbonara +250g mąki tortowej * 120 g boczku dojrzewającego + świeżo mielony pieprz '+250g + Zgarścikaszymanny *S jajek + woda z gotowania makaronu + sól + 80 g tartego sera Pecorino + liście natki pietruszki * 125-140 ml wody Romano PRZYGOTOWANIE Ę 1 Do miski przesiej mąkę i 250 g kaszy manny. Dodaj szczyptę soli i wodę, tak aby na koniec wyrabiania otrzymać jednolitą i elastyczną konsystencję. Ciasto owiń folią spożywczą i odłóż na 20 minut. Po tym czasie przełóż ciasto na błat oprószony kaszą manną. Rozwałkuj na grubość maksymalnie 1 centymetra. Wytnij z ciasta cienkie prostokąty. Dłorńmi roluj je w wałeczki. Gotowe makarony obtocz w kaszy mannie i zostaw do wyschnięcia. Pozostaw odstępy pomiędzy nitkami. Przed gotowarnóem pozbądź sę nadmiaru kaszy manny z makaronu. Boczek pokrój w cienkie paseczki i podsmaż na patelni. Powinien być miękki, ale jednocześnie chrupiący. Zagotuj wodę. Do gotującej się wody dodaj makaron. Gotuj 2-3 minuty. Do miski wbij jajka, ubój je z 60 g Pecorino Romano i pieprzem do połączenia się składników. Konsystencja powinna być jednolita i gładka. Dodaj połowę boczku i łyżeczkę wody z gotowania makaronu. Ugotowany makaron przerzuć na patelnię po smażeniu boczku. Wymieszaj. a następnie całość przełóż do miski z jagkarni i mieszaj przez 2-3 minuty. W zależności od potrzeby dodaj wodę z gotowania makaronu. Przed podaniem makaron oprósz pozostałym boczkiem, tartym serem Pecorino Romano, pieprzem oraz posiekanymi liśćmi natki pietruszki. inalna włoska carbo > Oryginalna włoska carbonara ma OO w składnikach zamiast boczku guanciale, czyli podgardle Oo idycdł wieprzowe. : fk Ser Pecorino Romano Gusto SB > 4
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy