Produkty w tej gazetce
| STREET FOOD - podróż ze smakiem | 9 — e słoclkimii grzybami, zoną i kminkowym keczupem Zapiekanka cebulą clusz fre Q Autor: Dariusz Kucharski Składniki: Sposób przygotowania: bagietka długa francuska 1. Cebulę posiekaj w piórka i podduś na rozgrzanym smalcu portobello 3 szt. do struktury miękkiej, ale się nierozpadającej. syrop klonowy 40 ml 2. Grzyby portobello oczyść i pokrój w grube plastry. woda 80 ml TM wież kminek 3 3. Wrondlu podpraż kminek i liść laurowy. liść rest 1 szt. 4. Zalej syropem klonowym i wodą. ser bursztyn 80 g 5. Zagotuj i wrzuć grzyby portobello, gotuj 3-4 min. cebula biała 2 szt. 6. Odstaw do wystygnięcia. smalec 20 g 7. Bagietkę przekrój na pół, a następnie w poprzek, tworząc 4 8 topiony 80 g bazy. SO w z » + szczypiorek 20 g 8. Piześmalij każdą serkiem topionym. sezam 10 g 9. Na górę wyłóż plastry portobello odsączone z zalewy. cebulka prażona 40 g 10. Dodaj cebulę i posyp serem bursztyn. prosciutto crudo 4 plastry 11. Wstaw do pieca do zapieczenia sera. KEŁZUP EMIAKÓWY 12. Na serze ułóż plastry szynki, polej keczupem kminkowym i posyp kruszonką złożoną z posiekanego drobno Składniki: szczypiorku, prażonego sezamu i prażonej cebulki. porter bałtycki 250 ml Sposób przygotowania: cebula czerwona drobno . - posiekana 1 szt. 1. Rozgrzewamy w rondlu olej i przesmażamy cebulkę czosnek 3 ząbki z kminkiem. keczup 350 g 2. Dodajemy czosnek i smażymy kolejne kilka min. miód 60g 3. Wlewamy piwo i zagotowujemy. cukier brązowy muscovada 50 g 4. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki. ocet jabłkowy 120 ml ” u ok. 2 . musztarda 20.ml 5. Gotujemy na małym ogniu ok. 20 min. chili w proszku 8 g 6. Miksujemy na gładko blenderem ręcznym. pieprz cayenne 5 g 7. Przelewamy ponownie do rondla i redukujemy do pieprz czarny 5 g odpowiedniej konsystencji. śliwka suszona 180 g kminek 10 g POLSKA
Nazwa | Szczególy |
---|