Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Chorten - Boże Narodzenie - Ważna od 15.12 do 31.12 - Strona nr 9

Reklama

Reklama

Reklama

Gazetka Chorten 15.12.2022 - 31.12.2022


Reklama




Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

Chmurka Składniki placek bezowy: 1 * białko 3 sztuki > NA "Ratu » nw z * drobny cukier 150 g A atnie pysz * mąka ziemniaczana 2 łyżeczki Px > Składniki galaretka: c e ©: REY 2, wę * maliny (świeże lub mrożone) 4 * mąka pszenna 150 g * śmietanka kremówka z e e malinowa Geliwe * Proszek do pieczenia 36% 500 ml 3 Aa dana 4 |= Gellwe 1/2 łyżeczki * serek mascarpone 250 g : WŚ GEWOWEYZSO MI lc « żółtko 3 sztuki * cukier puder 3 łyżki e GkiiwE » cukier puder 30 g * Żelatyna Gellwe 1 a0g oskóówóńikihj próżżck, * masło 100g łyżeczka do pieczenia Foodcare 1 kg / 26,33 zł Wykonanie: Przygotuj ciasto. Włóż do miski: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, żółtka jaj i posiekane masło. Wszystko razem wymieszaj mieszadłami miksera, a następnie zagnieć w kulkę. Ciasto zawiń w folię i odstaw na godzinę do lodówki (można to zrobić dzień wcześniej). Dno prostokątnej blachy o wymiarach 22 x 28 cm wyłóż papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto rozwałkuj na podsypanym mąką papierze do pieczenia i wylep nim dno foremki, nakłuj widelcem. Ciasto wstaw do nagrzanego do 200'C piekarnika i piecz, aż ciasto się zarumieni — około 15 minut. Wystudzone ciasto wyjmij z formy. Przygotuj placek bezowy. Białka umieść w misie miksera i ubijaj, dodając po łyżce cukier. Kiedy masa bezowa będzie już gęsta i błyszcząca, ciągle ubijając, dodaj mąkę ziemniaczaną. Tę samą formę co wcześniej, ponownie wyłóż papierem do pieczenia i włóż do niej masę bezową. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 140'C przez około 1 godzinę. Wystudź. Przygotuj galaretkę z malinami. 3 galaretki rozpuść w 750 ml wrzącej wody. Przestudź i wymieszaj z malinami. Odłóż do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Jeśli maliny były mrożone, nie trzeba wstawiać galaretki do lodówki, tylko czujnie obserwować, bo galaretka może stężeć bardzo szybko. Lekko tężejącą galaretkę wyłóż na kruche ciasto, wyrównaj powierzchnię i odstaw do lodówki. Przygotuj masę śmietanową. Żelatynę zalej kilkoma tyżkami zimnej wody. Gdy napęcznieje, rozpuść w kąpieli wodnej i wymieszaj z 50 ml śmietanki. Pozostałą schłodzoną śmietankę, serek mascarpone i cukier puder ubij szybko na puszystą masę i delikatnie wymieszaj z rozpuszczoną żelatyną. Całość wyłóż na stężałą masę malinową, przykryj 72-75 g wybrany asort. plackiem bezowym i delikatnie dociśnij dłonią. Odstaw do lodówki na kilka godzin. Foodcare Przechowuj w lodówce. Smacznego! 1 kg / 23,86-24,86 zł GELLWE GALARETKA

Najnowsze gazetki

Reklama
Chmurka Składniki placek bezowy: 1 * białko 3 sztuki > NA "Ratu » nw z * drobny cukier 150 g A atnie pysz * mąka ziemniaczana 2 łyżeczki Px > Składniki galaretka: c e ©: REY 2, wę * maliny (świeże lub mrożone) 4 * mąka pszenna 150 g * śmietanka kremówka z e e malinowa Geliwe * Proszek do pieczenia 36% 500 ml 3 Aa dana 4 |= Gellwe 1/2 łyżeczki * serek mascarpone 250 g : WŚ GEWOWEYZSO MI lc « żółtko 3 sztuki * cukier puder 3 łyżki e GkiiwE » cukier puder 30 g * Żelatyna Gellwe 1 a0g oskóówóńikihj próżżck, * masło 100g łyżeczka do pieczenia Foodcare 1 kg / 26,33 zł Wykonanie: Przygotuj ciasto. Włóż do miski: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, żółtka jaj i posiekane masło. Wszystko razem wymieszaj mieszadłami miksera, a następnie zagnieć w kulkę. Ciasto zawiń w folię i odstaw na godzinę do lodówki (można to zrobić dzień wcześniej). Dno prostokątnej blachy o wymiarach 22 x 28 cm wyłóż papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto rozwałkuj na podsypanym mąką papierze do pieczenia i wylep nim dno foremki, nakłuj widelcem. Ciasto wstaw do nagrzanego do 200'C piekarnika i piecz, aż ciasto się zarumieni — około 15 minut. Wystudzone ciasto wyjmij z formy. Przygotuj placek bezowy. Białka umieść w misie miksera i ubijaj, dodając po łyżce cukier. Kiedy masa bezowa będzie już gęsta i błyszcząca, ciągle ubijając, dodaj mąkę ziemniaczaną. Tę samą formę co wcześniej, ponownie wyłóż papierem do pieczenia i włóż do niej masę bezową. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 140'C przez około 1 godzinę. Wystudź. Przygotuj galaretkę z malinami. 3 galaretki rozpuść w 750 ml wrzącej wody. Przestudź i wymieszaj z malinami. Odłóż do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Jeśli maliny były mrożone, nie trzeba wstawiać galaretki do lodówki, tylko czujnie obserwować, bo galaretka może stężeć bardzo szybko. Lekko tężejącą galaretkę wyłóż na kruche ciasto, wyrównaj powierzchnię i odstaw do lodówki. Przygotuj masę śmietanową. Żelatynę zalej kilkoma tyżkami zimnej wody. Gdy napęcznieje, rozpuść w kąpieli wodnej i wymieszaj z 50 ml śmietanki. Pozostałą schłodzoną śmietankę, serek mascarpone i cukier puder ubij szybko na puszystą masę i delikatnie wymieszaj z rozpuszczoną żelatyną. Całość wyłóż na stężałą masę malinową, przykryj 72-75 g wybrany asort. plackiem bezowym i delikatnie dociśnij dłonią. Odstaw do lodówki na kilka godzin. Foodcare Przechowuj w lodówce. Smacznego! 1 kg / 23,86-24,86 zł GELLWE GALARETKA
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy