Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Biedronka Gazetki promocyjne
Biedronka
Najnowsze gazetki 7

Aktualna gazetka Biedronka - Ważna od 17.10 do 24.10 - Strona nr 14

Gazetka Biedronka 17.10.2024 - 24.10.2024
Reklama
Reklama
Gazetka Biedronka 17.10.2024 - 24.10.2024
Gazetka Biedronka 17.10.2024 - 24.10.2024
Reklama
Reklama
Gazetka Biedronka 17.10.2024 - 24.10.2024
Gazetka Biedronka 17.10.2024 - 24.10.2024
Gazetka Biedronka 17.10.2024 - 24.10.2024
Gazetka Biedronka 17.10.2024 - 24.10.2024
Reklama
Reklama
Gazetka Biedronka 17.10.2024 - 24.10.2024
Gazetka Biedronka 17.10.2024 - 24.10.2024
Gazetka Biedronka 17.10.2024 - 24.10.2024
Reklama
Reklama
Gazetka Biedronka 17.10.2024 - 24.10.2024
Gazetka Biedronka 17.10.2024 - 24.10.2024
Gazetka Biedronka 17.10.2024 - 24.10.2024
Gazetka Biedronka 17.10.2024 - 24.10.2024
Gazetka Biedronka 17.10.2024 - 24.10.2024
Reklama
Reklama
Gazetka Biedronka 17.10.2024 - 24.10.2024
Gazetka Biedronka 17.10.2024 - 24.10.2024
Gazetka Biedronka 17.10.2024 - 24.10.2024
Gazetka Biedronka 17.10.2024 - 24.10.2024
Gazetka Biedronka 17.10.2024 - 24.10.2024
Reklama
Reklama
Reklama

Produkty w tej gazetce

DESER TANETATIN ——. odwrócona tarta z jabłkami Wyp yrycyy€ Porcja dla 4 osób Czas przygotowania: 45 minut Patelnia o średnicy 26 em SKŁADNIKI: * | kruchy spód gotowy lub domowy OOO JOAN) (ZES orz) * 30 g masła * 250 g mąki pszennej tura z jabłkami i cynamonem 1 płaska łyżeczka soli „Dólice Gaulois" 125 g zimnego masła ODZCEWOCWAEZĄ 2 żółtka + świeży tymianek 1łyżka jogurtu lub zimnej wody » skórka z jednej cytryny 4 jabłka Przygotowanie: Ten przepis przygotujesz używając patelni z metalową rączką. Ciasto na tartę: 250 g mąki wymieszaj z płaską łyżeczkę soli i 125 g zimnego masła na kruszonkę. Dodaj 2 żółtka i łyżkę jogurtu lub zimnej wody. Szybko uformuj ciasto I zawiń w folię spożywczą oraz odstaw do lodówki na 60 minut lub do zamrażalnika na 15 minut. Jabłka obierz i pokrój w ćwiartki, usuń gniazda nasienne. Na suchą patelnię wsyp cukier. Podgrzej i poczekaj aż cukier nabierze bursztynowego koloru. Dodaj masło, wymieszaj. Ułóż ćwiartki jabłka płaską stroną do dołu obok siebie. Gotuj na wolnym ogniu jabłka w karmelu ok. 5-7 minut. Rozwałkuj ciasto na grubość 0,5 em, przykryj jabłka tak, aby brzegi ciasta schować do środka. Zrób dziurkę po środku ciasta, aby woda odparowała w trakcie pieczenia. włóż patelnię z jabłkami i ciastem do rozgrzanego piekarnika do 18'C z funkcją termoobiegu i piecz przez 30 minut lub do momentu kiedy ciasto ładnie się zarumieni. Wyjmij patelnię z piekarnika. Przykryj ciasto większym talerzem i delikatnie odwróć patelnię tak, aby ciasto odkleiło się od patelni. Odstaw do ostygnięcia. Serwuj z łyżką zimnej śmietany 18%, udekoruj skórką z cytryny i świeżym tymiankiem. BON APPÓTT!

Najnowsze gazetki

 

 
 
 
DESER TANETATIN ——. odwrócona tarta z jabłkami Wyp yrycyy€ Porcja dla 4 osób Czas przygotowania: 45 minut Patelnia o średnicy 26 em SKŁADNIKI: * | kruchy spód gotowy lub domowy OOO JOAN) (ZES orz) * 30 g masła * 250 g mąki pszennej tura z jabłkami i cynamonem 1 płaska łyżeczka soli „Dólice Gaulois" 125 g zimnego masła ODZCEWOCWAEZĄ 2 żółtka + świeży tymianek 1łyżka jogurtu lub zimnej wody » skórka z jednej cytryny 4 jabłka Przygotowanie: Ten przepis przygotujesz używając patelni z metalową rączką. Ciasto na tartę: 250 g mąki wymieszaj z płaską łyżeczkę soli i 125 g zimnego masła na kruszonkę. Dodaj 2 żółtka i łyżkę jogurtu lub zimnej wody. Szybko uformuj ciasto I zawiń w folię spożywczą oraz odstaw do lodówki na 60 minut lub do zamrażalnika na 15 minut. Jabłka obierz i pokrój w ćwiartki, usuń gniazda nasienne. Na suchą patelnię wsyp cukier. Podgrzej i poczekaj aż cukier nabierze bursztynowego koloru. Dodaj masło, wymieszaj. Ułóż ćwiartki jabłka płaską stroną do dołu obok siebie. Gotuj na wolnym ogniu jabłka w karmelu ok. 5-7 minut. Rozwałkuj ciasto na grubość 0,5 em, przykryj jabłka tak, aby brzegi ciasta schować do środka. Zrób dziurkę po środku ciasta, aby woda odparowała w trakcie pieczenia. włóż patelnię z jabłkami i ciastem do rozgrzanego piekarnika do 18'C z funkcją termoobiegu i piecz przez 30 minut lub do momentu kiedy ciasto ładnie się zarumieni. Wyjmij patelnię z piekarnika. Przykryj ciasto większym talerzem i delikatnie odwróć patelnię tak, aby ciasto odkleiło się od patelni. Odstaw do ostygnięcia. Serwuj z łyżką zimnej śmietany 18%, udekoruj skórką z cytryny i świeżym tymiankiem. BON APPÓTT!
Reklama

Najpopularniejsze oferty

Gazetka Media Markt Gazetka 1 paź, 2024 - 31 paź, 2024
Media Markt Gazetka
1 paź, 2024 - 31 paź, 2024
Gazetka Aldi - Aldi 14 paź, 2024 - 26 paź, 2024
Aldi - Aldi
14 paź, 2024 - 26 paź, 2024
Gazetka Lidl - Lidl 30 wrz, 2024 - 26 paź, 2024
Lidl - Lidl
30 wrz, 2024 - 26 paź, 2024
Gazetka Aldi - Aldi 18 paź, 2024 - 19 paź, 2024
Aldi - Aldi
18 paź, 2024 - 19 paź, 2024

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy