Produkty w tej gazetce
4 12 Stopień trudności: średni LS o di R:I Czas przygotowania: 60 minut Wegański: nie Składniki: Sc ENAJSEA AA CZSTEA ok. 900 g filetów z dorsza 2 łyżki soku z cytryny sól do smaku oGdra UE WWE ok. 200 g mąki pszennej Tablier Blanc 2 jajka Polska Kurka ok. 1 szklanki wody Składniki na zalewę do ryby po japońsku: 2 szklanki wody % szklanki oleju rzepakowego Rustica 6 łyżek octu 10% 6 łyżek cukru USS WAZA St acz) pomidorowego Rustica sól i pieprz do smaku Dodatkowe składniki: IEC OLEWA WENISZJ 1 słoik papryki konserwowej Sposób przygotowania: =: CECGLNECION "= Filety z dorsza pokroić na mniejsze kawałki. A w olej do smażenia sygn Skropić sokiem z cytryny. Odstawić na 30 minut, -4 mm a następnie osuszyć ręcznikami papierowymi. | a Doprawić filety solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem z obu stron. Mąkę, wodę, jajka i szczyptę soli wymieszać na gładką jednolitą masę. Jak ciasto jest za gęste, dodać więcej wody, za rzadkie - więcej mąki. Na patelni rozgrzać olej. Kawałki ryby moczyć w cieście naleśnikowym i kłaść na dobrze rozgrzanym oleju. Smażyć na średnim ogniu zzo Wro CNA ETrOWAo| zlo ALINA SzteTA na talerzu wyłożonym ręcznikami papierowymi. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Na innej patelni rozgrzać 4 łyżki oleju. Wrzucić cebulę i smażyć na małym ogniu przez kilka minut aż cebula się zeszkli i zarumieni. Paprykę oraz ogórki pokroić na cienkie paseczki. W garnku umieścić wszystkie składniki na zalewę. Doprowadzić do wrzenia, doprawić do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. (zizi EH EWKA ION J ZYC ILNINĄ Następnie do garnka wrzucić zeszkloną cebulę, pokrojoną paprykę i ogórki konserwowe. Gotować przez 3 minuty, a następnie wyłączyć palnik i zalewę delikatnie ostudzić. Przygotować głębszy półmisek. Na dnie ułożyć % części warzyw z zalewą, filety ryby, a następnie drugą połowę warzyw w zalewie. Odłożyć do lodówki na kilka godzin, żeby smaki się połączyły. Podawać na zimno. | =——— Koncentrat pomidorowy ŁU cena za 1 kg= 12,45 9,79 ULM cena za 1 kg= 10,88 I Olej rzepakowy jórki konserwowe la M 9/480 g po odcieku cena za 1 kg = 6,58/12,07 [ESEJ
Nazwa | Szczególy |
---|