Produkty w tej gazetce
BURACZANA FOCACCIA ou Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM sważmmiójska ADRIANA MARCZEWSKA ŚNIADANIE (U r | e EN TŁUSZCZ || WĘGLOWODANY || BIAŁKO || BŁONNIK || SÓL 180 min 8 porcji średni 5% kal | |uoorengj SKŁADNIKI: PRZYGOTOWANIE: + 600 g męki pszennej T650 Złote Pola _ 1. Mąkę, pokruszone drożdże, łyżeczkę soli oraz wodę * 20 g świeżych drożdży połącz w misce, a następne wyrabiaj ciasto przez ok. * sól, pieprz 5 minut. Odstaw je pod przykryciem na godzinę. * 300 ml wody 2. Po tym czasie ponownie zagnieć ciasto i umieść * 5 łyżek oliwy z oliwek Gallo w kwadratowej lub prostokątnej blaszcze (ok. 25 cm * 500 ml śmietanki 30% długości) wyłożonej papierem do pieczenia i skropionej Mleczna Dolina oliwą. Resztę oliwy wylej na wierzch ciasta i pozostaw pod * 4 łyżki chrzanu tartego Madero przykryciem do ponownego wyrośnięcia na ok. godzinę. » skórka z Y2 cytryny 3. Palcami zrób wgłębienia w cieście i piecz foccacię * 300 g wędzonego pstrąga Marinero w piekarniku nagrzanym do 2307C 15-20 minut, aż ciasto * 500 g gotowanych buraków delikatnie się przyrumieni. * 1łyżka miodu lipowego Złota Pasieka _ 4. Schłodzoną śmietankę ubij za pomocą rózgi lub + 50 ml wytrawnego czerwonego wina domowego miksera. Dodaj chrzan, szczyptę soli oraz + 50 ml sosu balsamicznego skórkę z cytryny i delikatnie wymieszaj. * 1 gałązka rozmarynu Vital Fresh 5. Mięso pstrąga oddziel od ości oraz skóry. * 100 ml koncentratu buraczanego 6. Buraki pokrój w łódeczki. Na patelni rozgrzej miód, wino * | pęczek koperku i sos balsamiczny razem z gałązką rozmarynu. Dodaj buraki i zagotuj całość. Dopraw solą i pieprzem. 7. Plastry focacci serwuj z chrzanową bitą śmietaną, kawałkami wędzonego pstrąga, burakami i koperkiem. Wędzony pstrąg może poszczycić się wyśmienitym profilem smakowym, łączącym naturalne bogactwo ryby z niuansowym dymem przenikającym jego delikatne mięso. Wędzony pstrąg Marinero 15 | CZASNA ŚWIĘTA ©)
Nazwa | Szczególy |
---|