Produkty w tej gazetce
Składniki 'O na 4 porcje — 150 g pieczarek —80 g miękkiego masła —60 g czerstwego białego chleba — 2 łyżki posiekanych mieszanych ziół (np. pietruszka i tymianek) — 2 łyżeczki musztardy Dijon — sól, pieprz — | cukinia —150 g pomidorków koktajlowych — 700 g filetów z dorsza = tłuszcz do formy — 300 g makaronu świdry - 4 łyżki oliwy z oliwek —50 ml bulionu warzywnego 11 Przygotowanie Pieczarki oczyścić, pokroić w drobną kostkę, pod- smażyć przez 3-5 minut na łyżce rozgrzanego masła i ostudzić. Chleb pokruszyć, wymieszać z resztą masła, pieczarkami, ziołami i musztar- dą. Mieszankę doprawić solą i pieprzem. Cukinię umyć, odciąć końce, przekroić wzdłuż, usunąć pestki i pokroić w bardzo drobną kostkę. Pomidor- ki umyć i pokroić w ćwiartki. Filety z dorsza umyć, osuszyć, doprawić solą i pieprzem. Mieszankę musztardowo-ziołową wyłożyć na rybę i lekko docisnąć. Kawałki ryby ułożyć w posmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Piec w pie- karniku rozgrzanym do temp. 180*C (termoobieg 160?C) przez 20 minut. Makaron ugotować w oso- lonej wodzie. Cukinię i pomidorki poddusić na roz- grzanej oliwie, doprawić solą i pieprzem. Makaron razem z bulionem dodać do warzyw i wymieszać. Na talerze wyłożyć porcje upieczonej ryby i ma- karon, udekorować gałązkami ziół Wrocław, ul. Legnicka 62 A e Kraków, os. Kombatantów 16 A; ul. Wielicka 259 Warszawa, ul. Fieldorfa 41; ul. Połczyńska 4 e Szczecin, ul. Krygiera 7 e Lublin, ul. Orkana 4 e Starachowice, ul. Wyszyńskiego 14 Kaufland Gazeta dla Klienta - dodatek do numeru 30 z dnia 27.07.2023. Oferta ważna od 27.07.2023 do 2.08.2023, chyba że na stronach gazety wskazano inaczej, lub do wyczerpania zapasów. kzezj >| cz Dorsz atlantycki filet ze skórą EJ tylko YJ 2 STOISKO Z OBSŁUGĄ
Nazwa | Szczególy |
---|