Produkty w tej gazetce
B % ( ; Em SPIS TREŚCI j | Wstęp 4 ; a ? 4 Giancarlo Russo £ 5 CRUDO t £ Cannolicchi in insalata / Sałatka z małżami brzytwami Z Carpaccio di capesante / Carpaccio z przegrzebków ©, 9 Ostriche al limone / Ostrygi z cytryną 11 Carpaccio di spigola / Carpaccio z okonia morskiego 13 Tartara di spigola / Tatar z okonia morskiego 15 Tris di carpaccio di pesce / Carpaccio z ośmiornicy, dorsza i miecznika 17 Salmone all'aceto balsamico / Łosoś marynowany w occie balsamicznym 19 CUCINANDO IN PADELLA Soute di vongole veraci / Vongole na białym winie 21 Scampi al cognac / Langustynki flambirowane koniakiem 23 Gamberoni al vino bianco / Krewetki królewskie na białym winie 25 Linguine alle vongole veraci / Linguine z vongolami 27 Spaghetti alle cozze / Spaghetti z małżami 29 Lasagne ai frutti di mare / Lazania z owocami morza 31 Merluzzo alla Livornese / Dorsz w stylu Livorno 33 Calamari al pesto genovese / Kalmary z bazyliowym pesto 35) Linguine all'astice / Linguine z homarem 37 Risotto con salmone e champagne / Risotto z łososiem i szampanem 39 Astice al vapore con salsa di lime, sedano verde, dragoncello con crema di rucola / Homar na parze z emulsją z limonki, selera naciowego i estragonu podany na kremie z rukoli 41 FRITTUTA + GRIGLIATA 1 Calamari baby alla griglia / Kalmary baby z grilla 43 4 Orata alla griglia / Dorada z grilla 45 __ Tonno alla griglia con salsa di capperi e alici / Stek z tuńczyka z sosem 177 kaparów i anchois 47 * Frittura di bianchetti / Frytowane aterynki śródziemnomorskie 49 Gamberetti in tempura di birra / Krewetki w tempurze z ciasta piwnego z sosem jogurtowym 5h COTTURA AL FORNO Cozze gratinate / Zapiekane faszerowane małże 53 a Spiedino di calamari / Szaszłyki z kalmarów 55 Spigola in crosta di sale / Okoń morski pieczony w soli morskiej 57 Coda di rospo al forno con patate / Żabnica z pieca z ziemniakami 459. Ę Orata in crosta di patate / Dorada pieczona w „skorupce” ziemniaczanej sR6ó1 A Scampi al forno / Langustynki z pieca 63 ze Cozze vulcano alla tarantina / Cozze zapiekane podciastem do pizzy 65 Ń u
Nazwa | Szczególy |
---|