Produkty w tej gazetce
BURRITO CEZAR Z KREWETKAMI Z GRILLA ADRIANA MARCZEWSKA , o G 10! | 5 4 4 gorje wy SKŁADNIKI: $O$ CEZAR: * 90 mi jogurtu naturalnego Fruvita + 80 g majonezu Madero + 80 g sera Grano Podano w wiórkach Gusto Bello * łyżka musztardy Dijon Madero + Meytryny * Tłyżka czosnku granulowanego + 3filety z anchos Gusto Bello + sól, pieprz + 20-30 krewetek białych blanszowanych Mańnero + 3 ząbki czosnku + %papryczkichii + sokz'% cytryny + S łyżek okwy z oliwek Gallo * sól pieprz + 4 tortile pszenne Pano * 1główka sałaty rzymskiej baby * opakowanie mksu sałat z marchowką Vaal Fresh * 8 pomidorków koktajlowych + klika gałązek bazylii Veal Fresh tej OBIAD PRZYGOTOWANIE 1. Wdużej misce wymieszaj ze sobę składniki na sos: jogurt, majonez, ser, musztardę, sok i skórkę z 4 cytryny, czosnek granulowany i rozdrobione widelcem anchois. Dokładnie wymieszaj i dopraw solą i pie przem. 2. Krewetki oczyść z poncerza, ogonów i ewentualnego jelta i wymieszaj z3 ząbkami pokrojonego w plasterki czosnku, plasterkami chdi i skórką otartą z % cytryny. Wlej oliwę, dopraw solą i pieprzem. Wszystko wymieszaj i marynuj przez min, 20 minut. Następnie grilluj na ruszcie lub smaż na potelni 1-2 minuty zkożdej strony. 3. Tonie delikatnie przyrumień na ruszcie lub patelni. Na środek każdej wyłóż porwane liście sałaty, miks sołat z marchewką i pokrojone pomidorki. Na to połóż kilka krewetek i skrop sosem cezar. Zostaw trochę miejsca na brzegach tortilki. Zawiń dwa brzegi placka (z lewej i prawej strony) do środka. Następnie, trzymając tortillę w dłoniach, zlap brzeg najbliżej siebie i owiń nim farsz. Delikatnie roluj tortilię, aż cały farsz będzie zawinięty w plocek. 4. Tak przygotowane burrito możesz zawinąć w papier do pieczenia. Serwuj w całości lub przekrojone ze świeżą bozylą Jeśli zostaną Ci krewetki, możesz je wykorzystać do przyrządzenia smacznego bulionu. Wystarczy ugotować je z warzywami, ziołami i przyprawami, anastępnie zamrozić bulion w porcjach do „z późniejszego wykorzystania jako baza do zup i risotto. 23 | GRAL
Nazwa | Szczególy |
---|