Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama


Aktualna gazetka Stokrotka - Dzień Kobiet - Ważna od 07.03 do 13.03 - Strona nr 13

Reklama
Reklama
Reklama

Gazetka Stokrotka 07.03.2024 - 13.03.2024


Reklama




Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

NOTA pa A Szynkowa ZM Nowak; 23,90 zł/kg Parówki z szynki stówki Sokotów; 28,90 zł/kg UE Kiełbasa krakowska sucha PUCJCTOEEECZNYJC) 16,18 Krewetka gotowana z ogonkiem Mirko, 79,90 zł/kg c) ae ZAWSZE Wz WOLI 199 najbliższych smakiem J 1 łyżka miodu * 200-250 g świeżych * Tyzłyżeczki Loci" cayenne 9 A g krewetek Ę lub pestek chili MENS * 2pomarańcze olej do smażenia (najlepiej * cytryny lub limonki kokosowy! « 1-cmkawałekkorzenia * 3 szczypty mąki (opcjonalnie) imbiru szczypta soli . 2duże ząbki czosnku *_ kolendra lub natka pietruszki Produkt dostępny w opakowaniu. Waga opakowania: 200-250 g Pomarańcze oraz limonkę dokładnie szorujemy, następnie wyciskamy z nich sok. Wlewamy do rondelka, GOO miód oraz pieprz cayenne/pestki-chili. Powoli doprowadzamy do wrzenia, następnie redukujemy, aby sos nabrał od- powiedniej gęstości (powinien mieć gęstość bardzo płynnego miodu]. W razie potrzeby można dodać kilka szczypt mąki. Jeśli krewetki nie są oczyszczone, obieramy je z pancerza (ale zostawiamy ogonek), nacinamy wzdłuż tułowia i usuwamy jelita (czarne nitki). Myjemy i osuszamy. Imbir obieramy i ścieramy na drobnej tarce. Czosnek kroimy: w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy imbir i czosnek, krótko przesmażamy (uważamy, aby nie przypalić czosnku). Dodajemy krewetki, smażymy je krót- ko - przez około 1 minutę = po s minuty z każdej strony. Dolewamy wcze- śniej przygotowany sos pomarańczowy — powinien pokryć wszystkie LALA Dusimy jeszcze przez minutę, następnie zdejmujemy patelnię z gazu. Gotowe danie przekładamy na talerze, posypujemy szczyptą soli oraz dekoru= jemy posiekaną kolendrą lub natką pietruszki. Podajemy z ciepłymi grzankami lub świeżym pieczywem (idealnie smakuje maczane w sosie). Promocje cenowe nie łączą się. Przekreślona cena oznacza cenę Sprzed obni

Najnowsze gazetki

Reklama
NOTA pa A Szynkowa ZM Nowak; 23,90 zł/kg Parówki z szynki stówki Sokotów; 28,90 zł/kg UE Kiełbasa krakowska sucha PUCJCTOEEECZNYJC) 16,18 Krewetka gotowana z ogonkiem Mirko, 79,90 zł/kg c) ae ZAWSZE Wz WOLI 199 najbliższych smakiem J 1 łyżka miodu * 200-250 g świeżych * Tyzłyżeczki Loci" cayenne 9 A g krewetek Ę lub pestek chili MENS * 2pomarańcze olej do smażenia (najlepiej * cytryny lub limonki kokosowy! « 1-cmkawałekkorzenia * 3 szczypty mąki (opcjonalnie) imbiru szczypta soli . 2duże ząbki czosnku *_ kolendra lub natka pietruszki Produkt dostępny w opakowaniu. Waga opakowania: 200-250 g Pomarańcze oraz limonkę dokładnie szorujemy, następnie wyciskamy z nich sok. Wlewamy do rondelka, GOO miód oraz pieprz cayenne/pestki-chili. Powoli doprowadzamy do wrzenia, następnie redukujemy, aby sos nabrał od- powiedniej gęstości (powinien mieć gęstość bardzo płynnego miodu]. W razie potrzeby można dodać kilka szczypt mąki. Jeśli krewetki nie są oczyszczone, obieramy je z pancerza (ale zostawiamy ogonek), nacinamy wzdłuż tułowia i usuwamy jelita (czarne nitki). Myjemy i osuszamy. Imbir obieramy i ścieramy na drobnej tarce. Czosnek kroimy: w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy imbir i czosnek, krótko przesmażamy (uważamy, aby nie przypalić czosnku). Dodajemy krewetki, smażymy je krót- ko - przez około 1 minutę = po s minuty z każdej strony. Dolewamy wcze- śniej przygotowany sos pomarańczowy — powinien pokryć wszystkie LALA Dusimy jeszcze przez minutę, następnie zdejmujemy patelnię z gazu. Gotowe danie przekładamy na talerze, posypujemy szczyptą soli oraz dekoru= jemy posiekaną kolendrą lub natką pietruszki. Podajemy z ciepłymi grzankami lub świeżym pieczywem (idealnie smakuje maczane w sosie). Promocje cenowe nie łączą się. Przekreślona cena oznacza cenę Sprzed obni
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy