Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama


Aktualna gazetka Makro - Ważna od 03.06 do 31.08 - Strona nr 72

Reklama
Reklama
Reklama
Gazetka Makro 03.06.2024 - 31.08.2024


Reklama



Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Do garnka wlewamy śmietankę, dodajemy ziarenka z 1 laski wa- nilii, cukier i zagotowujemy. Zdejmujemy z gazu i wkręcamy starty na drobnych oczkach ser Bursztyn. Żółtka lekko ubijamy, po czym powoli łączymy ze śmietanką, przez cały czas mieszając. Rozlewamy do foremek, przekładamy na blachę i dolewamy gorącej wody do 3% ich wysokości. Pieczemy w temp. 90?C przez 45-55 min, aż masa się zetnie. Studzimy krem i gdy będzie już chłodny, wkładamy na kilka godzin do lodówki. 2. Przed podaniem obsypujemy z wierzchu pozostałym cukrem i opalamy palnikiem. 3. Woliwie pomarańczowej mieszamy borówki i wykładamy na sko- rupkę z karmelizowanego cukru. SKŁADNIKI Śmietanka 30% 400 g Cukier 50 g + 30 g do opalenia Laska wanilii 1 szt. Borówki 50 g Żółtka 5 szt. Oliwa pomarańczowa 5 g Ser Bursztyn 60 g SEROWA UCZTA. DANIA INSPIROWANE SERAMI

Najnowsze gazetki

Reklama
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Do garnka wlewamy śmietankę, dodajemy ziarenka z 1 laski wa- nilii, cukier i zagotowujemy. Zdejmujemy z gazu i wkręcamy starty na drobnych oczkach ser Bursztyn. Żółtka lekko ubijamy, po czym powoli łączymy ze śmietanką, przez cały czas mieszając. Rozlewamy do foremek, przekładamy na blachę i dolewamy gorącej wody do 3% ich wysokości. Pieczemy w temp. 90?C przez 45-55 min, aż masa się zetnie. Studzimy krem i gdy będzie już chłodny, wkładamy na kilka godzin do lodówki. 2. Przed podaniem obsypujemy z wierzchu pozostałym cukrem i opalamy palnikiem. 3. Woliwie pomarańczowej mieszamy borówki i wykładamy na sko- rupkę z karmelizowanego cukru. SKŁADNIKI Śmietanka 30% 400 g Cukier 50 g + 30 g do opalenia Laska wanilii 1 szt. Borówki 50 g Żółtka 5 szt. Oliwa pomarańczowa 5 g Ser Bursztyn 60 g SEROWA UCZTA. DANIA INSPIROWANE SERAMI
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy