Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Kaufland - Ważna od 11.04 do 17.04 - Strona nr 2

Reklama

Reklama

Reklama

Gazetka Kaufland 11.04.2024 - 17.04.2024


Reklama




Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

| (©) Składniki na 2 porcje — 1 szalotka — 150 ml jasnego piwa - 1 cytryna bezalkoholowego — 3 łyżki oleju + ok. 2 | oleju —400 g polędwicy z dorsza do smażenia — 1 łyżeczka gruboziarnistej —200 g mrożonego groszku soli morskiej — sól, pieprz — ok. 100 g korniszonów —600 g ziemniaków — ok. 50 ml octu jabłkowego -100 g + 2 łyżki mąki = ręczniki papierowe 11 Przygotowanie Szalotkę obrać i posiekać. Cytrynę umyć, z połowy zetrzeć skórkę, cytrynę pokroić w cząstki. W garnku rozgrzać 3 łyżki oleju, szalotkę zeszklić. Dodać groszek i skórkę z cytryny, sma- żyć 3-4 min, mieszając. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cy- tryny, zmiksować. Puree trzymać w cieple. Ziemniaki pokroić w słupki gr. 1 cm, osuszyć na ręczniku papierowym. 100 g mąki wymieszać w misce z 1/2 łyżeczki soli, dodać piwo i wymieszać na gładkie ciasto. Polędwicę opłukać, osuszyć i pokroić na ka- wałki dł. ok. 10 cm. Doprawić solą, pieprzem i sokiem cytry- nowym, obtoczyć w 2 łyżkach mąki. Olej do głębokiego sma- żenia rozgrzać we frytkownicy lub w garnku (do 140?Q), frytki smażyć ok. 5 min. Wyjąć i osączyć. Olej podgrzać do temp. 180?C, włożyć frytki jeszcze na 5 minut. Wyjąć i wymieszać w misce z solą morską. Polędwicę dokładnie obtoczyć w cie- ście i smażyć w rozgrzanym oleju ok. 2 min na złotobrązowo. Wyjąć i osączyć na ręczniku kuchennym. Rybę podawać z fryt- kami, puree z groszku, cząstkami cytryny, korniszonami i oc- tem. Można też podać keczup. Dorsz atlantycki polędwica 100 9 Wrocław, ul. Legnicka 62 A e Kraków, os. Kombatantów 16 A; ul. Wielicka 259 e Warszawa, ul. Fieldorfa 41; ul. Połczyńska 4 Szczecin, ul. Krygiera 7 e Lublin, ul. Orkana 4 e Starachowice, ul. Wyszyńskiego 14 © Rzeszów, al. Rejtana 40 Kaufland Gazeta dla Klienta - dodatek do numeru 15 z dnia 11.04.2024. Oferta ważna od 11.04.2024 do 17.04.2024, chyba że na stronach gazety wskazano inaczej, lub do wyczerpania zapasów.

Najnowsze gazetki

Reklama

 

 
 
 
| (©) Składniki na 2 porcje — 1 szalotka — 150 ml jasnego piwa - 1 cytryna bezalkoholowego — 3 łyżki oleju + ok. 2 | oleju —400 g polędwicy z dorsza do smażenia — 1 łyżeczka gruboziarnistej —200 g mrożonego groszku soli morskiej — sól, pieprz — ok. 100 g korniszonów —600 g ziemniaków — ok. 50 ml octu jabłkowego -100 g + 2 łyżki mąki = ręczniki papierowe 11 Przygotowanie Szalotkę obrać i posiekać. Cytrynę umyć, z połowy zetrzeć skórkę, cytrynę pokroić w cząstki. W garnku rozgrzać 3 łyżki oleju, szalotkę zeszklić. Dodać groszek i skórkę z cytryny, sma- żyć 3-4 min, mieszając. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cy- tryny, zmiksować. Puree trzymać w cieple. Ziemniaki pokroić w słupki gr. 1 cm, osuszyć na ręczniku papierowym. 100 g mąki wymieszać w misce z 1/2 łyżeczki soli, dodać piwo i wymieszać na gładkie ciasto. Polędwicę opłukać, osuszyć i pokroić na ka- wałki dł. ok. 10 cm. Doprawić solą, pieprzem i sokiem cytry- nowym, obtoczyć w 2 łyżkach mąki. Olej do głębokiego sma- żenia rozgrzać we frytkownicy lub w garnku (do 140?Q), frytki smażyć ok. 5 min. Wyjąć i osączyć. Olej podgrzać do temp. 180?C, włożyć frytki jeszcze na 5 minut. Wyjąć i wymieszać w misce z solą morską. Polędwicę dokładnie obtoczyć w cie- ście i smażyć w rozgrzanym oleju ok. 2 min na złotobrązowo. Wyjąć i osączyć na ręczniku kuchennym. Rybę podawać z fryt- kami, puree z groszku, cząstkami cytryny, korniszonami i oc- tem. Można też podać keczup. Dorsz atlantycki polędwica 100 9 Wrocław, ul. Legnicka 62 A e Kraków, os. Kombatantów 16 A; ul. Wielicka 259 e Warszawa, ul. Fieldorfa 41; ul. Połczyńska 4 Szczecin, ul. Krygiera 7 e Lublin, ul. Orkana 4 e Starachowice, ul. Wyszyńskiego 14 © Rzeszów, al. Rejtana 40 Kaufland Gazeta dla Klienta - dodatek do numeru 15 z dnia 11.04.2024. Oferta ważna od 11.04.2024 do 17.04.2024, chyba że na stronach gazety wskazano inaczej, lub do wyczerpania zapasów.
Reklama
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy