Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama


Aktualna gazetka Lewiatan - Ważna od 12.10 do 18.10 - Strona nr 2

Reklama

Reklama
Reklama

Gazetka Lewiatan 12.10.2023 - 18.10.2023


Reklama




Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

Tofu w sosie pomidorowym z plackami z kalafiora i parmezanu Składniki: * 400gtofu * 1 łyżka sosu sojowego * 1 łyżka sosu rybnego * 200 ml oliwy zoliwek Tofu osusz za pomocą ręcznika papierowego i pokrój w średnią kostkę. Przełóż do miseczki, dodaj sos sojowy i sos rybny. Dokładnie wymieszaj, aby marynata pokryła całe tofu. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oliwy. Na gorący tłuszcz wyłóż kostki tofu i smaż przez 3-4 minuty z obu stron aż będzie zarumienione. Zdejmij tofu z patelni i odsącz z tłuszczu na ręczniku papierowym. Składniki: 2 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 papryczka chili 1 marchewka 1 łodyga selera naciowego 2 gałązki świeżego rozmarynu kilka gałązek świeżej szałwii szczypta soli świeżo mielony czarny pieprz 2 łyżki sosu sojowego 50 g pokrojonych czarnych oliwek Lewiatan 1 butelka Passaty pomidorowej Pudliszki 500 g 4.PORCJE OKOŁO POzoytruoności 1H "ŚREDNI Cebulę, czosnek i chili pokrój w drobną kostkę. Marchewkę obierz i pokrój w cienkie słupki, a selera naciowego w niewielkie kawałki. Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek i podsmażaj pokrojone warzywa przez około 10 minut na niewielkim ogniu. Następnie dodaj pozostałe składniki i smaż jeszcze przez kilka minut. Odstaw patelnię z sosem i zajmij się przygotowaniem kalafiorowych placków. Składniki: 1 główka kalafiora 2 jajka 60 g startego parmezanu 1 szklanka mleka 1 łyżeczka granulowanego czosnku Vs łyżeczki słodkiej papryki sól i pieprz Lewiatan Umyj główkę kalafiora i dokładnie osusz za pomocą ręcznika. Odkrój trzon i zetrzyj kalafiora na tarce o dużych oczkach do miski. Możesz też użyć blendera - w takim wypadku podziel najpierw kalafiora na mniejsze różyczki. Jeśli kalafiorowe wiórki są mokre odciśnij nadmiar wody papierowym ręcznikiem. Do miski z kalafiorem dodaj parmezan, granulowany czosnek, pieprz, sól i słodką paprykę. Dokładnie wymieszaj i ponownie rozgrzej oliwę po smażeniu tofu. Smaż placki przez 7-8 minut na średniej mocy palnika z obu stron, aż będą chrupiące I złote. Zdejmij z patelni i odsącz z tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawaj placki na patelni z sosem warzywnym i tofu. Smacznego! Zobacz film z przepisem na naszym Blogu oraz kanale |

Najnowsze gazetki

Reklama
Tofu w sosie pomidorowym z plackami z kalafiora i parmezanu Składniki: * 400gtofu * 1 łyżka sosu sojowego * 1 łyżka sosu rybnego * 200 ml oliwy zoliwek Tofu osusz za pomocą ręcznika papierowego i pokrój w średnią kostkę. Przełóż do miseczki, dodaj sos sojowy i sos rybny. Dokładnie wymieszaj, aby marynata pokryła całe tofu. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oliwy. Na gorący tłuszcz wyłóż kostki tofu i smaż przez 3-4 minuty z obu stron aż będzie zarumienione. Zdejmij tofu z patelni i odsącz z tłuszczu na ręczniku papierowym. Składniki: 2 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 papryczka chili 1 marchewka 1 łodyga selera naciowego 2 gałązki świeżego rozmarynu kilka gałązek świeżej szałwii szczypta soli świeżo mielony czarny pieprz 2 łyżki sosu sojowego 50 g pokrojonych czarnych oliwek Lewiatan 1 butelka Passaty pomidorowej Pudliszki 500 g 4.PORCJE OKOŁO POzoytruoności 1H "ŚREDNI Cebulę, czosnek i chili pokrój w drobną kostkę. Marchewkę obierz i pokrój w cienkie słupki, a selera naciowego w niewielkie kawałki. Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek i podsmażaj pokrojone warzywa przez około 10 minut na niewielkim ogniu. Następnie dodaj pozostałe składniki i smaż jeszcze przez kilka minut. Odstaw patelnię z sosem i zajmij się przygotowaniem kalafiorowych placków. Składniki: 1 główka kalafiora 2 jajka 60 g startego parmezanu 1 szklanka mleka 1 łyżeczka granulowanego czosnku Vs łyżeczki słodkiej papryki sól i pieprz Lewiatan Umyj główkę kalafiora i dokładnie osusz za pomocą ręcznika. Odkrój trzon i zetrzyj kalafiora na tarce o dużych oczkach do miski. Możesz też użyć blendera - w takim wypadku podziel najpierw kalafiora na mniejsze różyczki. Jeśli kalafiorowe wiórki są mokre odciśnij nadmiar wody papierowym ręcznikiem. Do miski z kalafiorem dodaj parmezan, granulowany czosnek, pieprz, sól i słodką paprykę. Dokładnie wymieszaj i ponownie rozgrzej oliwę po smażeniu tofu. Smaż placki przez 7-8 minut na średniej mocy palnika z obu stron, aż będą chrupiące I złote. Zdejmij z patelni i odsącz z tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawaj placki na patelni z sosem warzywnym i tofu. Smacznego! Zobacz film z przepisem na naszym Blogu oraz kanale |
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy