Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama


Aktualna gazetka Lidl - Ważna od 03.11 do 30.11 - Strona nr 20

Reklama
Reklama
Reklama
Gazetka Lidl 03.11.2022 - 30.11.2022


Reklama



Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

* Sposób przygotowania 5 > PRZYGOTUJ % « blachę do pieczenia e piekarnik rozgrzany do temperatury 150?C KROK 1: GOTUJEMY ZIARNA GORCZYCY Ziarna gorczycy gotujemy w occie winnym przez 20 minut. W międzyczasie obieramy i kroimy w kostkę czerwoną cebulę. KROK 2: DODAJEMY SOK, RODZYNKI I CEBULĘ Gdy płyn się wygotuje, wlewamy sok jabłkowy, dodajemy rodzynki i cebulę. Gotujemy na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut i doprawiamy szczyptą soli. KROK 3: OPIEKAMY BAGIETKĘ W PIEKARNIKU Bagietkę kroimy na kromki i rozkładamy na blasze * do pieczenia. Opiekamy przez 5 minut w piekarniku nagrzanym do 1509C. KROK 4: MYJEMY ROSZPONKĘ W międzyczasie myjemy roszponkę i odwirowujemy do sucha. KROK 5: STUDZIMY TOSTY Gotowe tosty wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do lekkiego ostygnięcia, a następnie smarujemy masłem. KROK 6: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI Na tosty kładziemy plastry szynki parmeńskiej i salami z orzechami laskowymi. Następnie układamy je na tacy razem z pasztetem z dziczyzny i każdą kromkę dekorujemy roszponką i łyżeczką sosu musztardowego. 26 5% A

Najnowsze gazetki

Reklama

 

 
 
* Sposób przygotowania 5 > PRZYGOTUJ % « blachę do pieczenia e piekarnik rozgrzany do temperatury 150?C KROK 1: GOTUJEMY ZIARNA GORCZYCY Ziarna gorczycy gotujemy w occie winnym przez 20 minut. W międzyczasie obieramy i kroimy w kostkę czerwoną cebulę. KROK 2: DODAJEMY SOK, RODZYNKI I CEBULĘ Gdy płyn się wygotuje, wlewamy sok jabłkowy, dodajemy rodzynki i cebulę. Gotujemy na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut i doprawiamy szczyptą soli. KROK 3: OPIEKAMY BAGIETKĘ W PIEKARNIKU Bagietkę kroimy na kromki i rozkładamy na blasze * do pieczenia. Opiekamy przez 5 minut w piekarniku nagrzanym do 1509C. KROK 4: MYJEMY ROSZPONKĘ W międzyczasie myjemy roszponkę i odwirowujemy do sucha. KROK 5: STUDZIMY TOSTY Gotowe tosty wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do lekkiego ostygnięcia, a następnie smarujemy masłem. KROK 6: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI Na tosty kładziemy plastry szynki parmeńskiej i salami z orzechami laskowymi. Następnie układamy je na tacy razem z pasztetem z dziczyzny i każdą kromkę dekorujemy roszponką i łyżeczką sosu musztardowego. 26 5% A
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy