Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Lidl - Ważna od 25.07 do 30.07 - Strona nr 11

Reklama

Reklama

Reklama

Gazetka Lidl 25.07.2022 - 30.07.2022


Reklama




Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA KROK 1: KARMELIZUJEMY GRUSZKĘ W MIODZIE Gruszkę ze skórką kroimy w ćwiartki. Usuwamy gniazda nasienne, a każdą ćwiartkę przekrawamy na pół. Miód karmelizujemy na gorącej patelni. Gdy odparuje i nabierze koloru karmelu, układamy na nim kawałki gruszki. Smażymy chwilę z jednej strony, aż karmel się do nich przyklei, a następnie przewracamy je na drugą stronę. Kawałki gruszki wykładamy na talerz i odstawiamy do wystygnięcia. KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS Musztardę, miód, pistacje i truskawki pokrojone na mniejsze cząstki łączymy w wysokim naczyniu. Dodajemy ocet balsamiczny i blendujemy składniki na jednolity sos. Cały czas miksując, stopniowo i powoli dodajemy oliwę. Blendujemy do uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji. KROK 3: PODAJEMY SAŁATKĘ Na duży talerz wykładamy mix sałat i układamy na nim: porwane liście kopru włoskiego, szczypiorek i listki bazylii. Sałatkę dekorujemy umytymi owocami: połówkami truskawek, malinami i borówkami. Ser kroimy w plastry i układamy na sałatce. Sos rozkładamy małymi porcjami na całej powierzchni sałatki. Na wierzchu układamy wystudzone kawałki karmelizowanej gruszki. 11

Najnowsze gazetki

Reklama

 

 
 
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA KROK 1: KARMELIZUJEMY GRUSZKĘ W MIODZIE Gruszkę ze skórką kroimy w ćwiartki. Usuwamy gniazda nasienne, a każdą ćwiartkę przekrawamy na pół. Miód karmelizujemy na gorącej patelni. Gdy odparuje i nabierze koloru karmelu, układamy na nim kawałki gruszki. Smażymy chwilę z jednej strony, aż karmel się do nich przyklei, a następnie przewracamy je na drugą stronę. Kawałki gruszki wykładamy na talerz i odstawiamy do wystygnięcia. KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS Musztardę, miód, pistacje i truskawki pokrojone na mniejsze cząstki łączymy w wysokim naczyniu. Dodajemy ocet balsamiczny i blendujemy składniki na jednolity sos. Cały czas miksując, stopniowo i powoli dodajemy oliwę. Blendujemy do uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji. KROK 3: PODAJEMY SAŁATKĘ Na duży talerz wykładamy mix sałat i układamy na nim: porwane liście kopru włoskiego, szczypiorek i listki bazylii. Sałatkę dekorujemy umytymi owocami: połówkami truskawek, malinami i borówkami. Ser kroimy w plastry i układamy na sałatce. Sos rozkładamy małymi porcjami na całej powierzchni sałatki. Na wierzchu układamy wystudzone kawałki karmelizowanej gruszki. 11
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy