Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Lidl - Boże Narodzenie - Ważna od 14.11 do 24.12 - Strona nr 34

Reklama

Reklama

Reklama

Gazetka Lidl 14.11.2022 - 24.12.2022


Reklama




Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

* x PRZYGOTUJ tarkę o grubych oczkach * sitko o drobnych oczkach * robot wielofunkcyjny » tortownicę o średnicy 26 cm » piekarnik rozgrzany do temperatury 175?C FP PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ Masło wyjmij z lodówki z wyprzedzeniem, by zmiękło i nabrało temperatury pokojowej. KROK 1: UCIERAMY MASĘ MARCEPANOWĄ Masę marcepanową ścieramy na tarce o grubych oczkach, a następnie ucieramy w misie robota z miękkim masłem, mlekiem, cukrem i zielem angielskim aż do uzyskania kremowej konsystencji. Następnie dodajemy sok wyciśnięty z cytryny i jajka, cały czas ucierając. KROK 2: DODAJEMY SUCHE SKŁADNIKI Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko i dodajemy do masy, cały czas mieszając. KROK 3: UKŁADAMY WARSTWY CIASTA Gruszki obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w ósemki. Tortownicę smarujemy tłuszczem. Na dnie rozprowadzamy połowę mielonych orzechów włoskich. Na warstwę orzechów wylewamy ciasto, na którym układamy gruszki pokrojone w ósemki. Całość posypujemy drugą połową mielonych orzechów włoskich. KROK 4: PIECZEMY CIASTO Ciasto pieczemy ok. 35-40 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 175?C. Po upieczeniu studzimy. Opcjonalnie: oprószamy cukrem pudrem.z pomarańczy. o | 4

Najnowsze gazetki

Reklama

 

 
 
* x PRZYGOTUJ tarkę o grubych oczkach * sitko o drobnych oczkach * robot wielofunkcyjny » tortownicę o średnicy 26 cm » piekarnik rozgrzany do temperatury 175?C FP PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ Masło wyjmij z lodówki z wyprzedzeniem, by zmiękło i nabrało temperatury pokojowej. KROK 1: UCIERAMY MASĘ MARCEPANOWĄ Masę marcepanową ścieramy na tarce o grubych oczkach, a następnie ucieramy w misie robota z miękkim masłem, mlekiem, cukrem i zielem angielskim aż do uzyskania kremowej konsystencji. Następnie dodajemy sok wyciśnięty z cytryny i jajka, cały czas ucierając. KROK 2: DODAJEMY SUCHE SKŁADNIKI Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko i dodajemy do masy, cały czas mieszając. KROK 3: UKŁADAMY WARSTWY CIASTA Gruszki obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w ósemki. Tortownicę smarujemy tłuszczem. Na dnie rozprowadzamy połowę mielonych orzechów włoskich. Na warstwę orzechów wylewamy ciasto, na którym układamy gruszki pokrojone w ósemki. Całość posypujemy drugą połową mielonych orzechów włoskich. KROK 4: PIECZEMY CIASTO Ciasto pieczemy ok. 35-40 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 175?C. Po upieczeniu studzimy. Opcjonalnie: oprószamy cukrem pudrem.z pomarańczy. o | 4
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy