Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Lidl - Ważna od 12.09 do 17.09 - Strona nr 11

Reklama

Reklama

Reklama

Gazetka Lidl 12.09.2022 - 17.09.2022


Reklama




Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

YA SPOSÓB PRZYGOTOWANIA KROK 1: PODSMAŻAMY SZYNKĘ I CEBULĘ Szynkę serrano oraz cebulę drobno siekamy. Na rozgrzaną pa- telnię wlewamy łyżkę oliwy, dodajemy masło i podsmażamy na nich cebulę oraz szynkę. KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ DO KROKIETÓW Na patelnię dodajemy mąkę i wszystko chwilę smażymy. Do składników dolewamy mleko, cały czas mieszając. Całość go- tujemy do momentu, aż masa zgęstnieje. Doprawiamy solą i gałką muszkatołową. Masę odstawiamy do wystygnięcia. KROK 3: FORMUJEMY KROKIETY W misce roztrzepujemy jajka, na talerz wysypujemy bułkę tartą. Z wystudzonej masy formujemy krokiety. (jeśli masa jest zbyt luźna należy dodać do niej 2-3 łyżki bułki tartej). Gotowe kro- kiety obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej. KROK 4: SMAŻYMY KROKIETY Krokiety smażymy na rozgrzanej oliwie, aż nabiorą złotego ko- loru. Szynka Serrano AO EEK © mum | osrea TI

Najnowsze gazetki

Reklama

 

 
 
YA SPOSÓB PRZYGOTOWANIA KROK 1: PODSMAŻAMY SZYNKĘ I CEBULĘ Szynkę serrano oraz cebulę drobno siekamy. Na rozgrzaną pa- telnię wlewamy łyżkę oliwy, dodajemy masło i podsmażamy na nich cebulę oraz szynkę. KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ DO KROKIETÓW Na patelnię dodajemy mąkę i wszystko chwilę smażymy. Do składników dolewamy mleko, cały czas mieszając. Całość go- tujemy do momentu, aż masa zgęstnieje. Doprawiamy solą i gałką muszkatołową. Masę odstawiamy do wystygnięcia. KROK 3: FORMUJEMY KROKIETY W misce roztrzepujemy jajka, na talerz wysypujemy bułkę tartą. Z wystudzonej masy formujemy krokiety. (jeśli masa jest zbyt luźna należy dodać do niej 2-3 łyżki bułki tartej). Gotowe kro- kiety obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej. KROK 4: SMAŻYMY KROKIETY Krokiety smażymy na rozgrzanej oliwie, aż nabiorą złotego ko- loru. Szynka Serrano AO EEK © mum | osrea TI
Reklama
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy