Produkty w tej gazetce
BEZSERNIK Z ORZECHÓW tej NERKOWCA Z KONFITURĄ ALICJA ROKICKA DESER ©|19/| 2 180 min 6 porcji trudny 663 kcal ||nsyozetgi| | Ti SKŁADNIKI SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: * 400 g orzechów nerkowca 1. Orzechy nerkowca zalej wrzącą wodą i odstaw na min. * 150 g wegańskich herbatników 60 minut. Następnie przenieś je na sitko, by woda ociekła. * 1 opakowanie żelfiksu z pektynami 2. Do rondla wrzuć żurawinę, dodaj sok z cytryny, cukier, * cukier wanilinowy laskę cynamonu i goździki. Smaż 10 minut. Żurawina * 4łyżki cukru powinna się rozpaść i stworzyć gęstą konfiturę. * | wegański budyń waniliowy 3. Przygotuj tortownicę o średnicy 20-22 cm. Wyłóż * 1 puszka „mleka” kokosowego dno papierem do pieczenia. Wytnij z papieru pasek Asia Flavours o szerokości i długości odpowiadającej bokowi tortownicy. * sok z Va cytryny Ścianę tortownicy posmaruj olejem, tak by papier do pieczenia się przykleił. KONFITURA: 4. Herbatniki wrzuć do woreczka strunowego, pokrusz * 150 g świeżej żurawiny je i wysyp na dno tortownicy. Dociśnij i wyrównaj. Na * sok z Va cytryny tak przygotowany spód wyłóż konfiturę z żurawiny * 3 łyżki cukru i rozprowadź ją równomiernie. Odstaw do lodówki. » 1 laska cynamonu 5. W miseczce połącz żelfiks, cukier wanilinowy, cukier * 2 goździki i budyń. Do rondla wlej mleko kokosowe i mieszaj trzepaczką. Dodaj zawartość miseczki i zagotuj. DO DEKORACJI: 6. Orzechy przenieś do kielicha blendera, dodaj zawartość * Ya garści świeżej żurawiny rondla oraz sok z Y2 cytryny. Wszystko zblenduj na » 8 pierniczków gładką masę. Następnie wlej masę do tortownicy. Ciasto odstaw do lodówki na kilka godzin lub do zamrażalnika na godzinę. 7. Gotowy bezsernik udekoruj świeżą żurawiną i pierniczkami. Jeśli zostanie Ci świeża żurawina możesz wykorzystać ją do przygotowania sosu do przepisu, który znajdziesz na str. 23 43 | CZAS NA ŚWIĘTA ©)
Nazwa | Szczególy |
---|