Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Lidl Gazetki promocyjne
Lidl
Najnowsze gazetki 10

Aktualna gazetka Lidl - Ważna od 11.08 do 13.08 - Strona nr 13

Gazetka Lidl 11.08.2022 - 13.08.2022
Reklama
Reklama
Gazetka Lidl 11.08.2022 - 13.08.2022
Gazetka Lidl 11.08.2022 - 13.08.2022
Reklama
Reklama
Gazetka Lidl 11.08.2022 - 13.08.2022
Gazetka Lidl 11.08.2022 - 13.08.2022
Gazetka Lidl 11.08.2022 - 13.08.2022
Gazetka Lidl 11.08.2022 - 13.08.2022
Reklama
Reklama
Gazetka Lidl 11.08.2022 - 13.08.2022
Gazetka Lidl 11.08.2022 - 13.08.2022
Gazetka Lidl 11.08.2022 - 13.08.2022
Reklama
Reklama
Gazetka Lidl 11.08.2022 - 13.08.2022
Gazetka Lidl 11.08.2022 - 13.08.2022
Gazetka Lidl 11.08.2022 - 13.08.2022
Gazetka Lidl 11.08.2022 - 13.08.2022
Gazetka Lidl 11.08.2022 - 13.08.2022
Reklama
Reklama
Gazetka Lidl 11.08.2022 - 13.08.2022
Reklama

Produkty w tej gazetce

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA KROK 1: PODSMAŻAMY BOCZEK Z DODATKAMI Boczek pokrojony w paski podsmażamy na oleju w naczyniu żaroodpornym. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę, drobno posiekany czosnek i papryczkę chili pokrojoną w cienkie paseczki – razem z nasionami. Podsmażone składniki przekładamy na talerz. KROK 2: GOTUJEMY CHILI CON CARNE W tym samym naczyniu, na mocno rozgrzanym oleju, przesmażamy mięso mielone. Dodajemy podsmażony boczek z dodatkami, koncentrat pomidorowy, chili i kmin rzymski. Mieszamy i podsmażamy chwilę całość, aż aromaty się połączą. Dodajemy pomidory pelati z odrobiną wody oraz skórkę startą z limonki i gotujemy na wolnym ogniu około godziny. Gdy sos zredukuje się i zgęstnieje, dodajemy odcedzoną czerwoną fasolę, paprykę pokrojoną w grubą kostkę, skórkę startą z limonki i posiekaną kolendrę. Gotujemy chwilę. Pod koniec gotowania przyprawiamy chili solą. KROK 3: PIECZEMY TORTILLE Pokrojone w trójkąty tortille podpiekamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury ok. 170°C, aż staną się rumiane i chrupkie. KROK 4: PODAJEMY CHILI CON CARNE Gotowe chili przekładamy do głębokiego talerza. Podajemy z podpieczonymi tortillami, limonką pokrojoną w ćwiartki, świeżą kolendrą oraz kleksem z kwaśnej śmietany. Całość skrapiamy sokiem wyciśniętym z limonki. 13

Najnowsze gazetki

 

 
 
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA KROK 1: PODSMAŻAMY BOCZEK Z DODATKAMI Boczek pokrojony w paski podsmażamy na oleju w naczyniu żaroodpornym. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę, drobno posiekany czosnek i papryczkę chili pokrojoną w cienkie paseczki – razem z nasionami. Podsmażone składniki przekładamy na talerz. KROK 2: GOTUJEMY CHILI CON CARNE W tym samym naczyniu, na mocno rozgrzanym oleju, przesmażamy mięso mielone. Dodajemy podsmażony boczek z dodatkami, koncentrat pomidorowy, chili i kmin rzymski. Mieszamy i podsmażamy chwilę całość, aż aromaty się połączą. Dodajemy pomidory pelati z odrobiną wody oraz skórkę startą z limonki i gotujemy na wolnym ogniu około godziny. Gdy sos zredukuje się i zgęstnieje, dodajemy odcedzoną czerwoną fasolę, paprykę pokrojoną w grubą kostkę, skórkę startą z limonki i posiekaną kolendrę. Gotujemy chwilę. Pod koniec gotowania przyprawiamy chili solą. KROK 3: PIECZEMY TORTILLE Pokrojone w trójkąty tortille podpiekamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury ok. 170°C, aż staną się rumiane i chrupkie. KROK 4: PODAJEMY CHILI CON CARNE Gotowe chili przekładamy do głębokiego talerza. Podajemy z podpieczonymi tortillami, limonką pokrojoną w ćwiartki, świeżą kolendrą oraz kleksem z kwaśnej śmietany. Całość skrapiamy sokiem wyciśniętym z limonki. 13
Reklama

Najpopularniejsze oferty

Gazetka Netto - Netto 7 lis, 2024 - 13 lis, 2024
Netto - Netto
7 lis, 2024 - 13 lis, 2024
Gazetka Netto - Netto 12 lis, 2024 - 16 lis, 2024
Netto - Netto
12 lis, 2024 - 16 lis, 2024
Gazetka Carrefour - Carrefour 12 lis, 2024 - 30 lis, 2024
Carrefour - Carrefour
12 lis, 2024 - 30 lis, 2024
Gazetka Aldi - Aldi 16 lis, 2024 - 16 lis, 2024
Aldi - Aldi
16 lis, 2024 - 16 lis, 2024

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy