Produkty w tej gazetce
500 g; 9,98 zł/kg (z aplikacją] z APLIKACJĄ 49 1098 zł/kg Krem orzechowy z kakao BIO Nocciolata 3x 25 g; 15,99 zł/100 g Noccrośaca z z — ZA Kapary w occie winnym Polli 100g ; (44) AT — s Suszone pomidory w długich filetach Polli 190 g; 68,37 zł/kg Passata Mutti 700 g; 11,28 zł/kg Pomidory w kawałkach |=" Makaron maccheroni, bavette, capellini Barilla r Spaghetti z BRAKAMI * 300-400 g mięsa mielonego (ulubionego) - 1jajko - ok. 1l przecieru pomidorowego lub passaty kilkanaście pomidorków * 100g dojrzewającego cherry sera typu parmezan «świeża bazylia (nieduża - bułka tarta doniczka) - iłodygaseleranaciowego * sól * 2 marchewki - pieprz * 1 nieduża pietruszka + olej - 2cebule = makaron spaghetti Przygotuj klopsiki: oberwij połowę listków bazylii i lekko je posiekaj. Ser zetrzyj na tarce na małych oczkach. Obraną jedną cebulę drobno posiekaj. Włóż mięso o temperaturze pokojowej do miski, dodaj cebulę, wbij jajko, dopraw solą i pieprzem, dodaj bazylię, połowę tartego sera oraz ok. 1/4 szklanki bułki tartej. Wyrób masę na klopsiki. Mokrymi rękami uformuj kuleczki wielkości małej mandarynki. Smaż partiami na rozgrzanym oleju na średnim ogniu lub ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 1809C. Piecz ok. 40 min. W międzyczasie przygotuj sos. Obierz cebulę, marchewki i pietruszkę. Cebulę posiekaj, a marchewki i pietruszkę zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Z umytej i osuszonej łodygi selera pozbądź się włókien, a następnie przekrój go na pół i w plastry. Oberwij pozostałe listki bazylii (zostaw kilka do dekoracji), posiekaj. a Mutti Polpa pry 8 400 g; 12,48 zł/kg POLPA POMIDORY OROBNO KROJONE $>. JEMNE KRAJENA RAJCATA Sos EEEE do pizzy ©- PET = Mutti ET" 400 g; | J Ji | 14,98 zł/kg 4009 4
Nazwa | Szczególy |
---|