Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 29.04 do 31.12 - Strona nr 9

Reklama

Reklama

Reklama

Gazetka Makro 29.04.2024 - 31.12.2024


Reklama




Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

ab 1 porcja Składniki: Biiny Maka pszenna ARO 625 Mąka gryczana METRO Chef30g Jajko ARO 12 st. Masła ARO 12g Mleko 62 Drożdże świeże ARO 75 Śledzie Śledzie maja 100 Jabko40g Burak gotowany 405 Pigwa METRO Chef30.g 'RO Chef20.g Ogóki konserwowe Fine Line 20.g Cebula czerwona METRO Chef10 g Cukier trzcinowy M Jogur typa greckiego METRO Chef20.g Majonez METRO Chef10 g Ocet winny 5 Sok cytryny Sm Koperek5 Sól, pieprz Śledzie z burakami iblinami Sposób przygotowania: Biiny Ze świeżych drożdży połowy ości mieka, cukru i połowy li mąki pszennej przygotować rozczyn i odstawić go pod ściereczką w ciepłe miejsc aż podwoi swoją objętość W przypadku użycia drożdży suszonych należy wymieszać je 2 suchymi składnikami Bilko oddzielić od żóka ubić na sztywną pianę Wyrośnięy rozczyn wymieszać resztą mąki ciepłym mlekiem, rozpuszczonym i wystudzonym masłem orszżółkiem. Dodać sól na końcu ubie białko, Cato powinno być ęstsze niż na naleśniki. Całość ponownie odstawić pod przykryciem w cieple miejsce ma 1-2 godz. Po tym czasie usmażyć placki na średnim ogniu, aż będą rumiane z obu stron. Śldzie Makisy namoczyć w zimnej wodzie, aby wypłakać z nich nadmiar soli Odcedzi, „osz ręcznikiem papierowym, pokroić w paski Pięwę skarmelizować na malej patelni cukrem tzeinowym i ostawić na bok. Bark, jablko ogórka konserwowego pokoi w cienki paki, cebulę w drobną kotkę, koperek posiekać. Wymieszać majonezem z jogurtem, sokiem cytryny tociem doprawić odstawić na o. 2 godz do lodówki. Na talerz wyłoży ledzie na nich saatkęburaczaną i kumelizowaną pigwę. Podawać z blinami.

Najnowsze gazetki

Reklama
ab 1 porcja Składniki: Biiny Maka pszenna ARO 625 Mąka gryczana METRO Chef30g Jajko ARO 12 st. Masła ARO 12g Mleko 62 Drożdże świeże ARO 75 Śledzie Śledzie maja 100 Jabko40g Burak gotowany 405 Pigwa METRO Chef30.g 'RO Chef20.g Ogóki konserwowe Fine Line 20.g Cebula czerwona METRO Chef10 g Cukier trzcinowy M Jogur typa greckiego METRO Chef20.g Majonez METRO Chef10 g Ocet winny 5 Sok cytryny Sm Koperek5 Sól, pieprz Śledzie z burakami iblinami Sposób przygotowania: Biiny Ze świeżych drożdży połowy ości mieka, cukru i połowy li mąki pszennej przygotować rozczyn i odstawić go pod ściereczką w ciepłe miejsc aż podwoi swoją objętość W przypadku użycia drożdży suszonych należy wymieszać je 2 suchymi składnikami Bilko oddzielić od żóka ubić na sztywną pianę Wyrośnięy rozczyn wymieszać resztą mąki ciepłym mlekiem, rozpuszczonym i wystudzonym masłem orszżółkiem. Dodać sól na końcu ubie białko, Cato powinno być ęstsze niż na naleśniki. Całość ponownie odstawić pod przykryciem w cieple miejsce ma 1-2 godz. Po tym czasie usmażyć placki na średnim ogniu, aż będą rumiane z obu stron. Śldzie Makisy namoczyć w zimnej wodzie, aby wypłakać z nich nadmiar soli Odcedzi, „osz ręcznikiem papierowym, pokroić w paski Pięwę skarmelizować na malej patelni cukrem tzeinowym i ostawić na bok. Bark, jablko ogórka konserwowego pokoi w cienki paki, cebulę w drobną kotkę, koperek posiekać. Wymieszać majonezem z jogurtem, sokiem cytryny tociem doprawić odstawić na o. 2 godz do lodówki. Na talerz wyłoży ledzie na nich saatkęburaczaną i kumelizowaną pigwę. Podawać z blinami.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy