Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama


Aktualna gazetka Makro - Ważna od 06.11 do 20.11 - Strona nr 7

Reklama

Reklama
Reklama

Gazetka Makro 06.11.2023 - 20.11.2023


Reklama




Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

| STREET FOOD - podróż ze smakiem | 7 — Maczanka z marynowaną śliwiką fre Q Składniki: karczek wieprzowy 600 g boczek parzony wędzony plastry 12 szt. pieczarki 8 szt. cebula 2 szt. kminek 10 g wino czerwone 200 ml bulion drobiowy 300 ml papryka wędzona 20 g smalec 20 g sól, pieprz chrzan 40 g musztarda 40 g ogórki konserwowe 2 szt. bułki pszenne 4 szt. ŚLIWKA MARYNÓWANA Składniki: śliwka 6 szt. ocet z czerwonego wina 50 ml woda 50 ml cukier 50 g Autor: Dariusz Kucharski Sposób przygotowania: 1: Karczek zamarynuj w przyprawach i soli. Odstaw na 8 godzin do temperatury chłodniczej. 2. Rozgrzej smalec w rondlu i obsmaż karczek. 3. Smaż do mocnego skarmelizowania. 4. Dodaj cebulę pokrojoną w piórka i podduś, aż stanie się miękka. 5. Dodaj wino i wywar drobiowy. 6. Całość zagotuj, dodaj krojone grubo pieczarki, szczelnie przykryj i wstaw do pieca nagrzanego do 160 st. C na 1,5h. 7. Karczek wystudź w powstałym sosie. 8. Mięso pokrój w plastry. 9. Bułki przekrój na pół i namocz w sosie z pieczenia karczku. 10. Spód przesmaruj chrzanem, a górę musztardą. 11. Mięso odgrzewaj w sosie razem z pieczarkami, następnie przełóż na bułkę. 12. Na mięsie z grzybami ułóż marynowaną śliwkę, skarmelizowany na patelni boczek i pokrojony w plastry ogórek konserwowy. 13. Zamknij bułkę. Sposób przygotowania: 1. Śliwkę przekrój na pół, usuń pestkę i każdą z połówek podziel na 6 części. 2. Zagotuj ocet z wodą i cukrem. 3. Wrzuć śliwki do zaprawy i odstaw do wystudzenia pod przykryciem. POLSKA

Najnowsze gazetki

Reklama
| STREET FOOD - podróż ze smakiem | 7 — Maczanka z marynowaną śliwiką fre Q Składniki: karczek wieprzowy 600 g boczek parzony wędzony plastry 12 szt. pieczarki 8 szt. cebula 2 szt. kminek 10 g wino czerwone 200 ml bulion drobiowy 300 ml papryka wędzona 20 g smalec 20 g sól, pieprz chrzan 40 g musztarda 40 g ogórki konserwowe 2 szt. bułki pszenne 4 szt. ŚLIWKA MARYNÓWANA Składniki: śliwka 6 szt. ocet z czerwonego wina 50 ml woda 50 ml cukier 50 g Autor: Dariusz Kucharski Sposób przygotowania: 1: Karczek zamarynuj w przyprawach i soli. Odstaw na 8 godzin do temperatury chłodniczej. 2. Rozgrzej smalec w rondlu i obsmaż karczek. 3. Smaż do mocnego skarmelizowania. 4. Dodaj cebulę pokrojoną w piórka i podduś, aż stanie się miękka. 5. Dodaj wino i wywar drobiowy. 6. Całość zagotuj, dodaj krojone grubo pieczarki, szczelnie przykryj i wstaw do pieca nagrzanego do 160 st. C na 1,5h. 7. Karczek wystudź w powstałym sosie. 8. Mięso pokrój w plastry. 9. Bułki przekrój na pół i namocz w sosie z pieczenia karczku. 10. Spód przesmaruj chrzanem, a górę musztardą. 11. Mięso odgrzewaj w sosie razem z pieczarkami, następnie przełóż na bułkę. 12. Na mięsie z grzybami ułóż marynowaną śliwkę, skarmelizowany na patelni boczek i pokrojony w plastry ogórek konserwowy. 13. Zamknij bułkę. Sposób przygotowania: 1. Śliwkę przekrój na pół, usuń pestkę i każdą z połówek podziel na 6 części. 2. Zagotuj ocet z wodą i cukrem. 3. Wrzuć śliwki do zaprawy i odstaw do wystudzenia pod przykryciem. POLSKA
Reklama
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy