Produkty w tej gazetce
LICZBA PORCJI: 4 CZAS PRZYGOTOWANIA: 90 MIN + 24 GODZ. $ STOPIEŃ TRUDNOŚCI: ŚREDNI „Przygotuj: sitko, miskę, BESne do piekarnika, garnek * 500 g mąki do pizzy - * 300 g mozzarelli SKŁADNIKI ż Ciasto > Dodatki : 4 * 4g suchych drożdży * * 350 g zielonych szparagów * 350 ml letniej wody * oliwa z oliwek extra vergine * 4 mloliwy z oliwek extra vergine + trochę do * sól, pieprz posmarowania formy * 4 małe jajka * 6 gsoli * oliwa truflowa * garść kaszy manny ę PRZYGOTOWANIE 1 Mąkę przesiej do miski, drożdże rozpuść w szklance z letnią wodą. Do mąki dodaj wodę z drożdżami i wyrób. Na końcu dodaj oliwę i i sól. Ciasto przykryj folią spożywczą i odstaw na 15 minut. Przełóż ciasto na stolnicę lekko oprószoną mąkąi i ponownie wyrób. 2 _Wyrobione ciasto przełóż do miski i przykryj folią spożywczą. Włóż do lodówki na 24 godziny do szuflady na warzywa, tak aby zachować jego świeżość. Po upływie tego czasu przełóż ciasto na natłuszczoną i oprószoną kaszą manną blachę do pieczenia. Opuszkami palców delikatnie rozciągnij ciasto na wielkość blachy i pozostaw do wyrośnięcia na godzinę. 3 " Porwij odsączoną mozzarellę na małe płatki. Osusz ręcznikiem papierowym. Obierz szparagi, odetnij końcówki i blanszuj we wrzącej wodzie przez 3 minuty. 4 Napizzy rozłóż mozzarellę, dopraw oliwą, solą i pieprzem. Włóż do dolnej części piekarnika rozgrzanego do 250?C i piecz przez 12 minut (góra-dół). Wyjmij z pieca, połóż szparagi, rozbij jajka. Włóż do piekarnika na środkowy poziom i piecz jeszcze kolejne 10—12 minut. 5. Przed podaniem polej oliwą truflową. Wyrośnięte ciasto możesz zamrozić w pojedynczych gotowych kulkach. Przed użyciem pozostaw je do rozmrożenia w temperaturze pokojowej na mniej więcej godzinę, następnie posyp mąką, zrób 4 fałdy i pozostaw do wyrośnięcia na kolejne 30 minut. GUSTOBELLO = FARINA PER PIZZA NAPOLETANA TIPO „00” = Lokżto? Mąka do pizzy neapolitańskiej Gusto Bello, 1 kg Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 4,72 zł/opak., 6% więcej _ (ena regularna: 6,29 zł/opak., 20% taniej
Nazwa | Szczególy |
---|