Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Biedronka Gazetki promocyjne
Biedronka
Najnowsze gazetki 5

Aktualna gazetka Biedronka - Ważna od 01.08 do 08.08 - Strona nr 7

Gazetka Biedronka 01.08.2024 - 08.08.2024
Reklama
Reklama
Gazetka Biedronka 01.08.2024 - 08.08.2024
Gazetka Biedronka 01.08.2024 - 08.08.2024
Reklama
Reklama
Gazetka Biedronka 01.08.2024 - 08.08.2024
Gazetka Biedronka 01.08.2024 - 08.08.2024
Gazetka Biedronka 01.08.2024 - 08.08.2024
Gazetka Biedronka 01.08.2024 - 08.08.2024
Reklama
Reklama
Gazetka Biedronka 01.08.2024 - 08.08.2024
Gazetka Biedronka 01.08.2024 - 08.08.2024
Gazetka Biedronka 01.08.2024 - 08.08.2024
Reklama
Reklama
Gazetka Biedronka 01.08.2024 - 08.08.2024
Gazetka Biedronka 01.08.2024 - 08.08.2024
Gazetka Biedronka 01.08.2024 - 08.08.2024
Gazetka Biedronka 01.08.2024 - 08.08.2024
Gazetka Biedronka 01.08.2024 - 08.08.2024
Reklama
Reklama
Gazetka Biedronka 01.08.2024 - 08.08.2024
Gazetka Biedronka 01.08.2024 - 08.08.2024
Gazetka Biedronka 01.08.2024 - 08.08.2024
Gazetka Biedronka 01.08.2024 - 08.08.2024
Gazetka Biedronka 01.08.2024 - 08.08.2024
Reklama
Reklama
Gazetka Biedronka 01.08.2024 - 08.08.2024
Gazetka Biedronka 01.08.2024 - 08.08.2024
Gazetka Biedronka 01.08.2024 - 08.08.2024
Gazetka Biedronka 01.08.2024 - 08.08.2024
Gazetka Biedronka 01.08.2024 - 08.08.2024
Gazetka Biedronka 01.08.2024 - 08.08.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

PANSOTTI Z ZIEMNIAKAMI I RICOTTĄ W SOSIE ORZECHOWYM LICZBA PORCJI: 4 CZAS PRZYGOTOWANIA: 75 MIN STOPIEŃ TRUDNOŚCI: TRUDNY Przygotuj: 3 miski, praskę do ziemniaków, wałek, praskę do czosnku, moździerz, garnek SKŁADNIKI Makaron Nadzienie * mleko * 350 g mąki * 250 gugotowanych * 80 g rozdrobnionego chleba * 120 ml wody ziemniaków * 1 ząbek czosnku * 2 łyżki białego wytrawnego * 1 ząbek czosnku wina * 1 jajko * 80 g sera Pecorino Romano e szczypta soli * 200 g ricotty * oliwa z oliwek extra vergine * 50 g sera Pecorino Romano e sól Sos * 40 g masła PRZYGOTOWANIE * 100 g orzechów włoskich « świeżo mielony pieprz 1 Z mąki, wody, wina i soli zagnieć ciasto. Wyrabiaj do czasu, aż będzie gładkie. Przykryj ręcznikiem i odłóż na 30 minut. 2 Przygotuj nadzienie: ugotowane ziemniaki i czosnek przeciśnij przez praskę, połącz z pozostałymi składnikami. 3. Ciasto cienko rozwałkuj i pokrój w kwadraty o boku 4 centymetrów. Pośrodku połowy zrobionych kwadratów ułóż po łyżce nadzienia. Każdy kwadrat z farszem przykryj drugim kwadratem bez farszu. Uciskaj dookoła palcami, żeby pozbyć się nadmiaru powietrza i dokładnie zamknąć farsz w środku. Uformowane pansotti ułóż na stolnicy oprószonej mąką. 4 Przygotuj sos. Orzechy utrzyj w moździerzu. Chleb zanurz w mleku, odciśnij nadmiar płynu i przełóż do miski. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, starty ser, orzechy i dodaj parę łyżek oliwy. u Pierożki gotuj w osolonej wodzie przez 2 minuty. Odsączone z wody pansotti przełóż do sosu i dodaj masło. 6 Podawaj posypane świeżo mielonym pieprzem.

Najnowsze gazetki

 

 
 
 
PANSOTTI Z ZIEMNIAKAMI I RICOTTĄ W SOSIE ORZECHOWYM LICZBA PORCJI: 4 CZAS PRZYGOTOWANIA: 75 MIN STOPIEŃ TRUDNOŚCI: TRUDNY Przygotuj: 3 miski, praskę do ziemniaków, wałek, praskę do czosnku, moździerz, garnek SKŁADNIKI Makaron Nadzienie * mleko * 350 g mąki * 250 gugotowanych * 80 g rozdrobnionego chleba * 120 ml wody ziemniaków * 1 ząbek czosnku * 2 łyżki białego wytrawnego * 1 ząbek czosnku wina * 1 jajko * 80 g sera Pecorino Romano e szczypta soli * 200 g ricotty * oliwa z oliwek extra vergine * 50 g sera Pecorino Romano e sól Sos * 40 g masła PRZYGOTOWANIE * 100 g orzechów włoskich « świeżo mielony pieprz 1 Z mąki, wody, wina i soli zagnieć ciasto. Wyrabiaj do czasu, aż będzie gładkie. Przykryj ręcznikiem i odłóż na 30 minut. 2 Przygotuj nadzienie: ugotowane ziemniaki i czosnek przeciśnij przez praskę, połącz z pozostałymi składnikami. 3. Ciasto cienko rozwałkuj i pokrój w kwadraty o boku 4 centymetrów. Pośrodku połowy zrobionych kwadratów ułóż po łyżce nadzienia. Każdy kwadrat z farszem przykryj drugim kwadratem bez farszu. Uciskaj dookoła palcami, żeby pozbyć się nadmiaru powietrza i dokładnie zamknąć farsz w środku. Uformowane pansotti ułóż na stolnicy oprószonej mąką. 4 Przygotuj sos. Orzechy utrzyj w moździerzu. Chleb zanurz w mleku, odciśnij nadmiar płynu i przełóż do miski. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, starty ser, orzechy i dodaj parę łyżek oliwy. u Pierożki gotuj w osolonej wodzie przez 2 minuty. Odsączone z wody pansotti przełóż do sosu i dodaj masło. 6 Podawaj posypane świeżo mielonym pieprzem.
Reklama

Najpopularniejsze oferty

Gazetka Aldi - aldi 16 wrz, 2024 - 21 wrz, 2024
Aldi - aldi
16 wrz, 2024 - 21 wrz, 2024
Gazetka Tchibo - Tchibo 10 wrz, 2024 - 13 paź, 2024
Tchibo - Tchibo
10 wrz, 2024 - 13 paź, 2024
Gazetka Netto - Netto 12 wrz, 2024 - 18 wrz, 2024
Netto - Netto
12 wrz, 2024 - 18 wrz, 2024
Gazetka Lidl - OFERTA WAŻNA OD 23.09 23 wrz, 2024 - 28 wrz, 2024
Lidl - OFERTA WAŻNA OD 23.09
23 wrz, 2024 - 28 wrz, 2024

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy