Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Biedronka Gazetki promocyjne
Biedronka
Najnowsze gazetki 7

Aktualna gazetka Biedronka - Boże Narodzenie - Ważna od 28.11 do 31.12 - Strona nr 29

Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Reklama
Reklama
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Reklama
Reklama
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Reklama
Reklama
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Reklama
Reklama
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Reklama
Reklama
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Reklama
Reklama
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Gazetka Biedronka 28.11.2023 - 31.12.2023
Reklama

Produkty w tej gazetce

WIGILIJNE GOŁĄBKI Z KASZĄ I GRZYBAMI ADRIANA MARCZEWSKA OBIAD Q: ©] e EN Ka WĘGLOWODANY || BIAŁKO || BŁONNI SÓL e00 1potcja || „oma || e 929 ag | mg 120 min 8 porcji średni 325 kcal | |nasyconeć, SKŁADNIKI: PRZYGOTOWANIE: + 50 g suszonych grzybów, np. borowików + 1l bulionu warzywnego * 2cebule * 2 ząbki czosnku * 100 g świeżych grzybów * 150 g pieczarek * 1 łyżka majeranku * łyżeczka suszonego oregano * 1łyżka granulowanego czosnku + 600 g ugotowanej kaszy gryczanej Plony Natury * 1 pęczek świeżego koperku » sól, pieprz * 1kiszona główka kapusty SOS GRZYBOWY: + 300 g podgrzybków lub borowików + 100 g kurek [mogą być mrożonej * 25 g masła Mleczna Dolina * 2łyżki oleju rzepakowego Wybornego * 1szalotka + 1 ząbek czosnku * 40 ml whiskey + 300 ml śmietanki 18% Mleczna Dolina * 1 łyżeczka miodu lipowego Złota Pasieka + sól, pieprz Zamiast kiszonej główki kapusty możesz obgotować surową kapustę w osolonym wrzątku (ok. 20 minut), następnie wyciąć głąb i delikatnie oddzielić liście. Liście przełóż do głębokiego naczynia/strunowego worka i zalej sokiem z kiszonej kapusty lub oz ZZA Epee ICY NA Suszone grzyby zalej warzywnym bulionem i namaczaj przez 1-2 godziny. Następnie zagotuj je, odcedź i posiekaj. „ Cebule pokrój w drobną kostkę, świeże grzyby oczyść i posiekaj na drobne kawałki. . Na patelni z rozgrzanym olejem oraz masłem zeszklij cebulę z rozdrobnionym czosnkiem, następnie dodaj świeże i namoczone grzyby i smaż 15-20 minut, aż mocno się przyrumienią. Dodaj majeranek, oregano, granulowany czosnek oraz ugotowaną kaszę i posiekany koperek. Dopraw solą i sporą ilością pieprzu. . Tak przygotowany farsz nakładaj na środek każdego liścia kapusty (możesz wykroić pogrubione fragmenty liścia). Zawiń brzegi każdego liścia do środka, a następnie zwijaj w roladkę, tworząc „gołębki”. . Na dnie głębokiego naczynia ułóż kilka liści kapusty, następnie wyłóż gołąbki i podlej je warzywno-grzybowym bulionem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180?C przez 45-50 minut. „. Przygotuj sos grzybowy: grzyby oczyść i pokrój w cienkie plasterki. Na patelni z rozgrzanym masłem i olejem podsmaż pokrojoną w kostkę szalotkę, dodaj grzyby i smaż kilka minut, aż się zrumienią. Dodaj rozdrobniony czosnek i smaż kolejną minutę. . Następnie wlej whiskey, poczekaj, aż płyn odparuje, i powoli wlej śmietankę. Gotuj na małym ogniu 6-8 minut, aż sos delikatnie zgęstnieje. Dopraw miodem, solą i pieprzem. .- Gołąbki serwuj z sosem grzybowym. 29 | CZASNA ŚWIĘTA

Najnowsze gazetki

 

 
 
 
WIGILIJNE GOŁĄBKI Z KASZĄ I GRZYBAMI ADRIANA MARCZEWSKA OBIAD Q: ©] e EN Ka WĘGLOWODANY || BIAŁKO || BŁONNI SÓL e00 1potcja || „oma || e 929 ag | mg 120 min 8 porcji średni 325 kcal | |nasyconeć, SKŁADNIKI: PRZYGOTOWANIE: + 50 g suszonych grzybów, np. borowików + 1l bulionu warzywnego * 2cebule * 2 ząbki czosnku * 100 g świeżych grzybów * 150 g pieczarek * 1 łyżka majeranku * łyżeczka suszonego oregano * 1łyżka granulowanego czosnku + 600 g ugotowanej kaszy gryczanej Plony Natury * 1 pęczek świeżego koperku » sól, pieprz * 1kiszona główka kapusty SOS GRZYBOWY: + 300 g podgrzybków lub borowików + 100 g kurek [mogą być mrożonej * 25 g masła Mleczna Dolina * 2łyżki oleju rzepakowego Wybornego * 1szalotka + 1 ząbek czosnku * 40 ml whiskey + 300 ml śmietanki 18% Mleczna Dolina * 1 łyżeczka miodu lipowego Złota Pasieka + sól, pieprz Zamiast kiszonej główki kapusty możesz obgotować surową kapustę w osolonym wrzątku (ok. 20 minut), następnie wyciąć głąb i delikatnie oddzielić liście. Liście przełóż do głębokiego naczynia/strunowego worka i zalej sokiem z kiszonej kapusty lub oz ZZA Epee ICY NA Suszone grzyby zalej warzywnym bulionem i namaczaj przez 1-2 godziny. Następnie zagotuj je, odcedź i posiekaj. „ Cebule pokrój w drobną kostkę, świeże grzyby oczyść i posiekaj na drobne kawałki. . Na patelni z rozgrzanym olejem oraz masłem zeszklij cebulę z rozdrobnionym czosnkiem, następnie dodaj świeże i namoczone grzyby i smaż 15-20 minut, aż mocno się przyrumienią. Dodaj majeranek, oregano, granulowany czosnek oraz ugotowaną kaszę i posiekany koperek. Dopraw solą i sporą ilością pieprzu. . Tak przygotowany farsz nakładaj na środek każdego liścia kapusty (możesz wykroić pogrubione fragmenty liścia). Zawiń brzegi każdego liścia do środka, a następnie zwijaj w roladkę, tworząc „gołębki”. . Na dnie głębokiego naczynia ułóż kilka liści kapusty, następnie wyłóż gołąbki i podlej je warzywno-grzybowym bulionem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180?C przez 45-50 minut. „. Przygotuj sos grzybowy: grzyby oczyść i pokrój w cienkie plasterki. Na patelni z rozgrzanym masłem i olejem podsmaż pokrojoną w kostkę szalotkę, dodaj grzyby i smaż kilka minut, aż się zrumienią. Dodaj rozdrobniony czosnek i smaż kolejną minutę. . Następnie wlej whiskey, poczekaj, aż płyn odparuje, i powoli wlej śmietankę. Gotuj na małym ogniu 6-8 minut, aż sos delikatnie zgęstnieje. Dopraw miodem, solą i pieprzem. .- Gołąbki serwuj z sosem grzybowym. 29 | CZASNA ŚWIĘTA
Reklama

Najpopularniejsze oferty

Gazetka Netto Gazetka 25 lis, 2024 - 30 lis, 2024
Netto Gazetka
25 lis, 2024 - 30 lis, 2024
Gazetka Aldi - Aldi 25 lis, 2024 - 30 lis, 2024
Aldi - Aldi
25 lis, 2024 - 30 lis, 2024
Gazetka Aldi - Aldi 30 lis, 2024 - 30 lis, 2024
Aldi - Aldi
30 lis, 2024 - 30 lis, 2024
Gazetka Aldi - Aldi 6 lis, 2024 - 30 lis, 2024
Aldi - Aldi
6 lis, 2024 - 30 lis, 2024

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy