Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama


Aktualna gazetka Lidl - Ważna od 26.09 do 01.10 - Strona nr 9

Reklama
Reklama
Reklama

Gazetka Lidl 26.09.2022 - 01.10.2022


Reklama




Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ SEROWĄ Masło roztapiamy w rondelku. Dodajemy mąkę i smażymy ok. 5 minut, cały czas mieszając. Następnie wlewamy mleko, dodajemy pokrojony na mniejsze kawałki ser, a także przyprawiamy gałką muszkatołową i solą. Gotujemy całość kolejne 3 minuty, cały czas mieszając. Pistacje i szczypiorek siekamy, dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Całość gotujemy na małym ogniu, aż zgęstnieje. Kiedy masa nabierze odpowiedniej konsystencji, zdejmujemy ją z ognia i studzimy. KROK 2: FORMUJEMY KROKIETY Z wystudzonej masy formujemy krokiety wielkości orzecha włoskiego. KROK 3: SMAŻYMY KROKIETY Na głębokiej patelni rozgrzewamy na tyle dużo oleju słonecznikowego, aby gotowe krokiety mogły się w nim zanurzyć do połowy. Krokiety panierujemy w jajku i bułce tartej, a następnie smażymy na złoty kolor. SPIS PRZEPISÓW e] KUGHNALOLAPL G

Najnowsze gazetki

Reklama

 

 
 
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ SEROWĄ Masło roztapiamy w rondelku. Dodajemy mąkę i smażymy ok. 5 minut, cały czas mieszając. Następnie wlewamy mleko, dodajemy pokrojony na mniejsze kawałki ser, a także przyprawiamy gałką muszkatołową i solą. Gotujemy całość kolejne 3 minuty, cały czas mieszając. Pistacje i szczypiorek siekamy, dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Całość gotujemy na małym ogniu, aż zgęstnieje. Kiedy masa nabierze odpowiedniej konsystencji, zdejmujemy ją z ognia i studzimy. KROK 2: FORMUJEMY KROKIETY Z wystudzonej masy formujemy krokiety wielkości orzecha włoskiego. KROK 3: SMAŻYMY KROKIETY Na głębokiej patelni rozgrzewamy na tyle dużo oleju słonecznikowego, aby gotowe krokiety mogły się w nim zanurzyć do połowy. Krokiety panierujemy w jajku i bułce tartej, a następnie smażymy na złoty kolor. SPIS PRZEPISÓW e] KUGHNALOLAPL G
Reklama
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy