Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Makro - Ważna od 01.04 do 30.06 - Strona nr 6

Reklama

Reklama

Reklama

Gazetka Makro 01.04.2024 - 30.06.2024


Reklama




Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

OCEANY SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Pistacje obieramy i prażymy na suchej patelni, a następnie drobno siekamy. 2. Płaty nori kruszymy do wysokiego pojemnika i blendujemy do uzyskania konsystencji zbliżonej do pudru. 3. Buraka kroimy w cienkie plastry, przekładamy na blachę wyłożoną matą silikonową i suszymy w piekarniku w 80?C przez ok. 4 godz., a następnie blendujemy na puder. 4. Panko tostujemy na suchej patelni do lekkiego zrumienienia. 5. Sery przekładamy do miski i mieszamy na jednolitą masę, którą dzielimy na cztery części. Pierwszą część mieszamy z częścią po- siekanych pistacji, robimy trzy kulki i obtaczamy je w pozostałych pistacjach. Drugą część mieszamy z chilli i wędzoną papryką, robimy również trzy kulki i obtaczamy je w pudrze z buraka. Kulki z trzeciej części obtaczamy w pudrze z nori, a z czwartej w prażonym panko. 6. W gotowe kulki wbijamy wykałaczki i serwujemy w formie finger food. Ser feta 200 g Nori 5g Ser Mascarpone 50 g Chilli (płatki) 2 g Pistacje 10 g + 40g(10g doposie- Papryka wędzona 3g kania i 40 g do obtoczenia) Sól Burak (ugotowany) 100 g PIERRZ Panko 50 g SEROWA UCZTA. DANIA INSPIROWANE SERAMI

Najnowsze gazetki

Reklama
OCEANY SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Pistacje obieramy i prażymy na suchej patelni, a następnie drobno siekamy. 2. Płaty nori kruszymy do wysokiego pojemnika i blendujemy do uzyskania konsystencji zbliżonej do pudru. 3. Buraka kroimy w cienkie plastry, przekładamy na blachę wyłożoną matą silikonową i suszymy w piekarniku w 80?C przez ok. 4 godz., a następnie blendujemy na puder. 4. Panko tostujemy na suchej patelni do lekkiego zrumienienia. 5. Sery przekładamy do miski i mieszamy na jednolitą masę, którą dzielimy na cztery części. Pierwszą część mieszamy z częścią po- siekanych pistacji, robimy trzy kulki i obtaczamy je w pozostałych pistacjach. Drugą część mieszamy z chilli i wędzoną papryką, robimy również trzy kulki i obtaczamy je w pudrze z buraka. Kulki z trzeciej części obtaczamy w pudrze z nori, a z czwartej w prażonym panko. 6. W gotowe kulki wbijamy wykałaczki i serwujemy w formie finger food. Ser feta 200 g Nori 5g Ser Mascarpone 50 g Chilli (płatki) 2 g Pistacje 10 g + 40g(10g doposie- Papryka wędzona 3g kania i 40 g do obtoczenia) Sól Burak (ugotowany) 100 g PIERRZ Panko 50 g SEROWA UCZTA. DANIA INSPIROWANE SERAMI
Reklama
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy