Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Makro Gazetki promocyjne
Makro
Najnowsze gazetki 21

Aktualna gazetka Makro - Ważna od 17.06 do 01.07 - Strona nr 49

Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Reklama
Reklama
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Gazetka Makro 17.06.2024 - 01.07.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

PASTY/RISOTTO Sartu di rio (Klopsiki wołowe w ryżowych kulach) N. Lembardia 5 SKŁADNIKI PRZYGOTOWANIE R Przygotowujemy klopsiki: w misce mieszamy mięso z drobno startym serem, surowym jajkiem, posiekaną natką pietruszki, posiekanym czosnkiem, całość doprawiamy, a następnie wyrabiamy i formujemy kulki o średnicy ok. 4 cm. Przyrządzamy sos: cebulę drobno kroimy, pomidory RYŻ: * Ryż arborio 200 g * Jajko 1 szt. * Oliwa extra vergine 10 ml * Groszek zielony blanszowany 100 g Nn * Ser Provolone 80 g blendujemy w wysokim naczyniu. W rondelku na oliwie * Bulion warzywny 500 ml szklimy cebulę, a następnie zalewamy ją zmiksowanymi * Masło 50 g pomidorami, dodajemy ok. 100 ml wody i zagotowujemy. * Sól, pieprz 3. Do gotującego sosu wkładamy klopsy i gotujemy je pod przykryciem na małym ogniu do miękkości KULKI MIĘSNE: przez ok. 15 min. * Mięso wołowe 4. Przyrządzamy ryż: jajko gotujemy na twardo, obieramy mielone 250 g i drobno kroimy. W rondelku podsmażamy na maśle * Jajko 1 szt. przez 2 min pokrojoną drobno cebulę, następnie dodajemy * Ser Parmigiano ryż i zalewamy go bulionem warzywnym. Gotujemy Reggiano 50 g na wolnym ogniu, co pewien czas mieszając, do chwili, * Czosnek świeży 5 g aż będzie al dente. Gotowy i przestudzony ryż przekładamy * Natka pietruszki 5 g do miski, dodajemy groszek, pokrojone jajko, provolone, * Sól, pieprz całość doprawiamy i mieszamy. 5. Klopsy wyjmujemy z sosu, a pozostały sos doprawiamy SOS: i blendujemy. * Pomidory pelati 400 g 6. Do foremek silikonowych o kształcie półsfery o śr. 7 cm * Cebula biała 50 g i gł. 4 cm wysmarowanych oliwą, przekładamy masę ryżową, robimy lekkie wgłębienia i w każdym z nich układamy kulkę mięsną, całość zamykamy masą ryżową, lekko ją dociskając. 7. Foremki wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180?C i pieczemy przez 25 min. 8. Gotowe danie wyjmujemy z foremek i podajemy z sosem pomidorowym oraz świeżymi ziołami. ITALIA NA TALERZU | 49 ===

Najnowsze gazetki

PASTY/RISOTTO Sartu di rio (Klopsiki wołowe w ryżowych kulach) N. Lembardia 5 SKŁADNIKI PRZYGOTOWANIE R Przygotowujemy klopsiki: w misce mieszamy mięso z drobno startym serem, surowym jajkiem, posiekaną natką pietruszki, posiekanym czosnkiem, całość doprawiamy, a następnie wyrabiamy i formujemy kulki o średnicy ok. 4 cm. Przyrządzamy sos: cebulę drobno kroimy, pomidory RYŻ: * Ryż arborio 200 g * Jajko 1 szt. * Oliwa extra vergine 10 ml * Groszek zielony blanszowany 100 g Nn * Ser Provolone 80 g blendujemy w wysokim naczyniu. W rondelku na oliwie * Bulion warzywny 500 ml szklimy cebulę, a następnie zalewamy ją zmiksowanymi * Masło 50 g pomidorami, dodajemy ok. 100 ml wody i zagotowujemy. * Sól, pieprz 3. Do gotującego sosu wkładamy klopsy i gotujemy je pod przykryciem na małym ogniu do miękkości KULKI MIĘSNE: przez ok. 15 min. * Mięso wołowe 4. Przyrządzamy ryż: jajko gotujemy na twardo, obieramy mielone 250 g i drobno kroimy. W rondelku podsmażamy na maśle * Jajko 1 szt. przez 2 min pokrojoną drobno cebulę, następnie dodajemy * Ser Parmigiano ryż i zalewamy go bulionem warzywnym. Gotujemy Reggiano 50 g na wolnym ogniu, co pewien czas mieszając, do chwili, * Czosnek świeży 5 g aż będzie al dente. Gotowy i przestudzony ryż przekładamy * Natka pietruszki 5 g do miski, dodajemy groszek, pokrojone jajko, provolone, * Sól, pieprz całość doprawiamy i mieszamy. 5. Klopsy wyjmujemy z sosu, a pozostały sos doprawiamy SOS: i blendujemy. * Pomidory pelati 400 g 6. Do foremek silikonowych o kształcie półsfery o śr. 7 cm * Cebula biała 50 g i gł. 4 cm wysmarowanych oliwą, przekładamy masę ryżową, robimy lekkie wgłębienia i w każdym z nich układamy kulkę mięsną, całość zamykamy masą ryżową, lekko ją dociskając. 7. Foremki wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180?C i pieczemy przez 25 min. 8. Gotowe danie wyjmujemy z foremek i podajemy z sosem pomidorowym oraz świeżymi ziołami. ITALIA NA TALERZU | 49 ===
Reklama

Najpopularniejsze oferty

Gazetka Netto - Netto 30 wrz, 2024 - 5 paź, 2024
Netto - Netto
30 wrz, 2024 - 5 paź, 2024
Gazetka Kaufland - Mocny Start 26 wrz, 2024 - 2 paź, 2024
Kaufland - Mocny Start
26 wrz, 2024 - 2 paź, 2024
Gazetka Netto - Netto Gazetka Non Food 39/24B 26 wrz, 2024 - 2 paź, 2024
Netto - Netto Gazetka Non Food 39/24B
26 wrz, 2024 - 2 paź, 2024
Gazetka Tchibo - Tchibo 27 sie, 2024 - 29 wrz, 2024
Tchibo - Tchibo
27 sie, 2024 - 29 wrz, 2024

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy