Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Biedronka Gazetki promocyjne
Biedronka
Najnowsze gazetki 9

Aktualna gazetka Biedronka - Ważna od 20.09 do 20.12 - Strona nr 31

Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Reklama
Reklama
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Reklama
Reklama
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Reklama
Reklama
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Reklama
Reklama
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Reklama
Reklama
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Reklama
Reklama
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Gazetka Biedronka 20.09.2024 - 20.12.2024
Reklama

Produkty w tej gazetce

Mrożenie żywności to bardzo dobra metoda na przedłużenie% jej trwałości, a tym samym ograniczenie marnowania. Pamiętajmy jednak, że produktów nie możemy przechowywać w nieskończoność. Maksymalna temperatura dla zamrażalnika to -189C. W zależności od urządzenia bywa ona niższa — wówczas należy dostosować czas przechowywania, ponieważ może dojść do rozmrażania i powolnego psucia się produktu. ILE CZASU PRZECHOWYWAĆ ŻYWNOŚĆ W ZAMRAŻARCE? Zamrażarka ma swoje reguły — producenci podają, ile czasu i w jakiej temperaturze powinniśmy przechowywać poszczególnć grupy produktów. Najbezpieczniej jest Więc zapoznać się z instrukcją * Urządzenia lub informacjami na stronie producenta. Gotowe dania muszą być szczelnie zapakowane, inaczej będą tracić swoje wartości odżywcze, wysychać i przesiąkać innymi zapachami wewnątrz zamrażarki. Najlepiej umieszczać je w pojemnikach i woreczkach strunowych prżeznaczonych do kontaktu z żywnością i do mrożenia - z symbolem - śnieżynki. W trakcie mrożenia produkty (szczególnie płynne) zwiększają swoją objętość, dlatego pojemniki powinny być wypełnione w %. Sprawdzajmy w opisie na etykiecie, czy produkt był już mrożony lub rozmrożony. Jeśli tak się stało, nie możemy ponownie zamrażać go w domu. Proces ten nie zabija bakterii, a sprawia jedynie, że się nie namnażają. Dlatego ponowne mrożenie już rozmrożonej żywności stanowi duże zagrożenie. Jeśli jednak taki produkt został poddany obróbce w wysokiej temperaturze — można go włożyć do zamrażarki. Wkładając odpowiednio przygotowane produkty do zamrażarki, pamiętajmy o zasadzie FIFO — first in, first out. Zawsze układajmy produkty z dłuższym terminem przydatności do spożycia głębiej, tak aby mieć pewność, że w pierwszej kolejności wyciągniemy produkty, które są w zamrażarce dłużej. Maksymalny czas przechowywania w zamrażarce. Dotyczy produktów zamrożonych bezpośrednio po zakupie lub przygotowaniu. pieczywo 2-3 miesiące mięso mielone — do 2 miesięcy mięso drobiowe: cały kurczak lub indyk — do 12 miesięcy mięso wieprzowe — do 4 miesięcy mięso wołowe — do 8 miesięcy wędlina pakowana próżniowo — do 2 miesięcy ryby chude — do 6 miesięcy ryby tłuste — do 3 miesięcy grzyby — do 8 miesięcy zupy, buliony, gulasze — do 3 miesięcy ugotowane mięso i drób — 2-6 miesięcy jajka — żółtko do 8 miesięcy, białko do 10 miesięcy twardy ser, np. parmezan — do 3 miesięcy surowe ciasto (drożdżowe, francuskie, naleśnikowe, kruche) 2-3 miesiące Źródło: https://www.foodsafety.gov/food-safety-charts/cold- -food-storage-charts . z z. Banki Żywności TREŚCI ZOSTAŁY PRZYGOTOWANE WE WSPÓŁPRĄGJ 7 Z BANKAMI ŻYWNOŚCI. WIĘCEJ INFORMACJI MOŻNA ZNALEŹĆ NA STRONIE KAMPANII: WWW.BIEDRONKA.PL/PL/DOBRATORBA

Najnowsze gazetki

 

 
 
 
Mrożenie żywności to bardzo dobra metoda na przedłużenie% jej trwałości, a tym samym ograniczenie marnowania. Pamiętajmy jednak, że produktów nie możemy przechowywać w nieskończoność. Maksymalna temperatura dla zamrażalnika to -189C. W zależności od urządzenia bywa ona niższa — wówczas należy dostosować czas przechowywania, ponieważ może dojść do rozmrażania i powolnego psucia się produktu. ILE CZASU PRZECHOWYWAĆ ŻYWNOŚĆ W ZAMRAŻARCE? Zamrażarka ma swoje reguły — producenci podają, ile czasu i w jakiej temperaturze powinniśmy przechowywać poszczególnć grupy produktów. Najbezpieczniej jest Więc zapoznać się z instrukcją * Urządzenia lub informacjami na stronie producenta. Gotowe dania muszą być szczelnie zapakowane, inaczej będą tracić swoje wartości odżywcze, wysychać i przesiąkać innymi zapachami wewnątrz zamrażarki. Najlepiej umieszczać je w pojemnikach i woreczkach strunowych prżeznaczonych do kontaktu z żywnością i do mrożenia - z symbolem - śnieżynki. W trakcie mrożenia produkty (szczególnie płynne) zwiększają swoją objętość, dlatego pojemniki powinny być wypełnione w %. Sprawdzajmy w opisie na etykiecie, czy produkt był już mrożony lub rozmrożony. Jeśli tak się stało, nie możemy ponownie zamrażać go w domu. Proces ten nie zabija bakterii, a sprawia jedynie, że się nie namnażają. Dlatego ponowne mrożenie już rozmrożonej żywności stanowi duże zagrożenie. Jeśli jednak taki produkt został poddany obróbce w wysokiej temperaturze — można go włożyć do zamrażarki. Wkładając odpowiednio przygotowane produkty do zamrażarki, pamiętajmy o zasadzie FIFO — first in, first out. Zawsze układajmy produkty z dłuższym terminem przydatności do spożycia głębiej, tak aby mieć pewność, że w pierwszej kolejności wyciągniemy produkty, które są w zamrażarce dłużej. Maksymalny czas przechowywania w zamrażarce. Dotyczy produktów zamrożonych bezpośrednio po zakupie lub przygotowaniu. pieczywo 2-3 miesiące mięso mielone — do 2 miesięcy mięso drobiowe: cały kurczak lub indyk — do 12 miesięcy mięso wieprzowe — do 4 miesięcy mięso wołowe — do 8 miesięcy wędlina pakowana próżniowo — do 2 miesięcy ryby chude — do 6 miesięcy ryby tłuste — do 3 miesięcy grzyby — do 8 miesięcy zupy, buliony, gulasze — do 3 miesięcy ugotowane mięso i drób — 2-6 miesięcy jajka — żółtko do 8 miesięcy, białko do 10 miesięcy twardy ser, np. parmezan — do 3 miesięcy surowe ciasto (drożdżowe, francuskie, naleśnikowe, kruche) 2-3 miesiące Źródło: https://www.foodsafety.gov/food-safety-charts/cold- -food-storage-charts . z z. Banki Żywności TREŚCI ZOSTAŁY PRZYGOTOWANE WE WSPÓŁPRĄGJ 7 Z BANKAMI ŻYWNOŚCI. WIĘCEJ INFORMACJI MOŻNA ZNALEŹĆ NA STRONIE KAMPANII: WWW.BIEDRONKA.PL/PL/DOBRATORBA
Reklama

Najpopularniejsze oferty

Gazetka Tchibo Moc Prezentów 26 lis, 2024 - 31 gru, 2024
Tchibo Moc Prezentów
26 lis, 2024 - 31 gru, 2024
Gazetka Aldi - Aldi 19 gru, 2024 - 24 gru, 2024
Aldi - Aldi
19 gru, 2024 - 24 gru, 2024
Gazetka Aldi - Aldi 16 gru, 2024 - 24 gru, 2024
Aldi - Aldi
16 gru, 2024 - 24 gru, 2024
Gazetka Aldi - Aldi 4 sty, 2025 - 4 sty, 2025
Aldi - Aldi
4 sty, 2025 - 4 sty, 2025

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy