Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Lewiatan Gazetki promocyjne
Lewiatan
Najnowsze gazetki 4

Aktualna gazetka Lewiatan - Ważna od 22.06 do 28.06 - Strona nr 2

Gazetka Lewiatan 22.06.2023 - 28.06.2023
Reklama
Reklama
Gazetka Lewiatan 22.06.2023 - 28.06.2023
Gazetka Lewiatan 22.06.2023 - 28.06.2023
Reklama
Reklama
Gazetka Lewiatan 22.06.2023 - 28.06.2023
Gazetka Lewiatan 22.06.2023 - 28.06.2023
Gazetka Lewiatan 22.06.2023 - 28.06.2023
Gazetka Lewiatan 22.06.2023 - 28.06.2023
Reklama
Reklama
Gazetka Lewiatan 22.06.2023 - 28.06.2023
Gazetka Lewiatan 22.06.2023 - 28.06.2023
Gazetka Lewiatan 22.06.2023 - 28.06.2023
Reklama
Reklama
Gazetka Lewiatan 22.06.2023 - 28.06.2023
Gazetka Lewiatan 22.06.2023 - 28.06.2023
Reklama

Produkty w tej gazetce

z boczkiem na azjatycką nutę 8-PORCJI 60 MINUT NEI Składniki: 80 g Masła Extra Polskiego Mlekovita 500 g mąki tortowej Lewiatan 8 g drożdży suchych 30 g cukru 180 mi mleka 1 jajko szczypta soli Lewiatan ....... W misie robota umieść masło (jeśli będziesz wyrabiać ciasto ręcznie, to najpierw je roztop). Dodaj mąkę, drożdże, sól i cukier. Wbij jajko, wlej mleko i zacznij miksować na niskich obrotach. Wyrabiaj ciasto przez 10 minut, aż będzie elastyczne i odchodzące od haka. Wyrobione ciasto podziel na 8 równych części. Z każdej porcji uformuj okrągłą kulkę i ułóż je obok siebie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego na 200*C i piecz 20-30 minut aż będą miały złoty kolor. Po tym czasie wyjmij bułeczki z piekarnika i odstaw do wystudzenia. Zobacz film z Składnii 500 g boczku 1 łyżeczka ziaren kolendry 3 laski cynamonu 1/2 łyżeczki ziaren anyżu 1 łyżka białego sezamu 2 łyżki cukru trzeinowego 1 łyżka jasnego sosu sojowego 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżka sosu ostrygowego 2 łyżki oleju sezamowego 1 łyżka octu ryżowego 200 ml wody Boczek pokrój na plastry o grubości 1 cm. Na suchej patelni podpraż boczek. Następnie dodaj ziarna kolendry, laskę cynamonu i ziarna anyżu. Gdy przyprawy zaczną intensywnie pachnieć dodaj sezam, następnie cukieri sos sojowy. Podlej sosem sojowym, sosem rybnym oraz sosem ostrygowym. Na koniec dodaj olej sezamowy, ocet, oraz wodę. Gotuj na małym ogniu mięso aż stanie się miękkie. Zdejmij boczek z patelni ale zostaw na niej sos. * 1 pomidor * 1 zielona papryczka chili *_1 główka sałaty lodowej * 1 limonka * kilka gałązek kolendry Sałatę lodową pokrój w paski, a pomidory w kostkę. Chili pokrój na plasterki. Wymieszaj warzywa, skrop sokiem z limonki i dodaj kolendrę. Każdą bułeczkę przekrój na pół. Ułóż na niej przygotowaną sałatkę, dwa plastry boczkui polej sosem. Smacznego! przepisem na naszym Blogu oraz kanale Yo U LH

Najnowsze gazetki

z boczkiem na azjatycką nutę 8-PORCJI 60 MINUT NEI Składniki: 80 g Masła Extra Polskiego Mlekovita 500 g mąki tortowej Lewiatan 8 g drożdży suchych 30 g cukru 180 mi mleka 1 jajko szczypta soli Lewiatan ....... W misie robota umieść masło (jeśli będziesz wyrabiać ciasto ręcznie, to najpierw je roztop). Dodaj mąkę, drożdże, sól i cukier. Wbij jajko, wlej mleko i zacznij miksować na niskich obrotach. Wyrabiaj ciasto przez 10 minut, aż będzie elastyczne i odchodzące od haka. Wyrobione ciasto podziel na 8 równych części. Z każdej porcji uformuj okrągłą kulkę i ułóż je obok siebie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego na 200*C i piecz 20-30 minut aż będą miały złoty kolor. Po tym czasie wyjmij bułeczki z piekarnika i odstaw do wystudzenia. Zobacz film z Składnii 500 g boczku 1 łyżeczka ziaren kolendry 3 laski cynamonu 1/2 łyżeczki ziaren anyżu 1 łyżka białego sezamu 2 łyżki cukru trzeinowego 1 łyżka jasnego sosu sojowego 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżka sosu ostrygowego 2 łyżki oleju sezamowego 1 łyżka octu ryżowego 200 ml wody Boczek pokrój na plastry o grubości 1 cm. Na suchej patelni podpraż boczek. Następnie dodaj ziarna kolendry, laskę cynamonu i ziarna anyżu. Gdy przyprawy zaczną intensywnie pachnieć dodaj sezam, następnie cukieri sos sojowy. Podlej sosem sojowym, sosem rybnym oraz sosem ostrygowym. Na koniec dodaj olej sezamowy, ocet, oraz wodę. Gotuj na małym ogniu mięso aż stanie się miękkie. Zdejmij boczek z patelni ale zostaw na niej sos. * 1 pomidor * 1 zielona papryczka chili *_1 główka sałaty lodowej * 1 limonka * kilka gałązek kolendry Sałatę lodową pokrój w paski, a pomidory w kostkę. Chili pokrój na plasterki. Wymieszaj warzywa, skrop sokiem z limonki i dodaj kolendrę. Każdą bułeczkę przekrój na pół. Ułóż na niej przygotowaną sałatkę, dwa plastry boczkui polej sosem. Smacznego! przepisem na naszym Blogu oraz kanale Yo U LH
Reklama

Najpopularniejsze oferty

Gazetka Tchibo Moc Prezentów 26 lis, 2024 - 31 gru, 2024
Tchibo Moc Prezentów
26 lis, 2024 - 31 gru, 2024
Gazetka Aldi - Aldi 23 gru, 2024 - 24 gru, 2024
Aldi - Aldi
23 gru, 2024 - 24 gru, 2024
Gazetka Aldi - Aldi 19 gru, 2024 - 24 gru, 2024
Aldi - Aldi
19 gru, 2024 - 24 gru, 2024
Gazetka Aldi - Aldi 27 gru, 2024 - 4 sty, 2025
Aldi - Aldi
27 gru, 2024 - 4 sty, 2025

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy