Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Stokrotka - Wielkanoc - Ważna od 27.03 do 03.04 - Strona nr 9

Reklama

Reklama

Reklama

Gazetka Stokrotka 27.03.2024 - 03.04.2024


Reklama




Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

I ss / KIEŁBASA WIEJSKA SZYNKA PIECZONA BOCZEK WĘDZONY PARZONY Z WADOWIC Stragan Wędzarza; 37,90 zł/kg Sokołów; 29,90 zł/kg Dobrowolscy; 37,90 zł/kg TYT WEN PIECZEŃ RZYMSKA POLĘDWICA DROBIOWA KABANOSY BERLINKI Dobrowolscy; 24,90 zł/kg Z MAJERANKIEM 85 g, wszystkie rodzaje; 5,29 zł/100 g Duda; 18,90 zł/kg BERLINIG tezą M GĄ DORSZ ATLANTYCKI* iw Mirko; 64,90 zł/kg 2A ma Na miętowym puree wsie z groszku © Składni + 800 g filetów z dorsza + 1,5 łyżeczki musztardy +1 opakowanie (około 400 g) UE] mrożonego zielonego groszku CJ) 2 łyżki masła klarowanego | 2 łyżki śmietany 18% + świeża mięta LJ SZEWC » Przygotowanie: Filety dokładnie myjemy, osuszamy, dzielimy na równe porcje (każda około 200 g). Limonkę szorujemy i wyciskamy z niej sok. Połowę soku wlewamy do miseczki, dodajemy musztardę, sól oraz pieprz, mieszamy. Tak przygotowaną marynatą smarujemy filety, następnie zawijamy je w folię aluminiową i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy przez około 15 minut, następnie odkrywamy i pieczemy jeszcze przez 5-10 minut z funkcją termoobiegu — żeby ryba się zarumieniła. Gdy ryba się piecze, przygotowujemy puree. W rondelku roztapiamy ma- sło klarowane. Wsypujemy mrożony groszek, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz pieprz. Po chwili, kiedy groszek jest jeszcze al dente, wyjmujemy jego część z rondla (4 łyżki - do dekoracji dania). Pozostały dusimy do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy śmieta- nę, limonkę (do smaku) oraz kilkanaście listków świeżej mięty. Zdejmuje- my z kuchenki i dokładnie blendujemy. Puree z groszku wykładamy na talerze, na nim układamy rumianą ryb: posypujemy chrupiącym groszkiem. Danie można również udekorować posiekaną miętą. 4 ef - Promocje cenowe nie łączą się. Przekreślona cena oznacza cenę sprzed obniżki - dla towarów łatwo psujących się i z krótkim terminem przydatności, między innymi takich jak mięso, warzywa, owoce, przy czym jest to najniższa cena jaka wystąpiła przed zastosowaniem obniżek, w jakimkolwiek sklepie sieci Stokrotka w formacie supermarket i market. Określenie „Najniższa cena zostatnich 30 dni" jest stosowane w przypadku towarów innych niż łatwo psujące lub z krótkim terminem przydatności - cenata jest najniższą ceną jaka obowiązywała w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki w jakimkolwiek sklepie sieci Stokrotka w formacie supermarket i market. Ceny w poszczególnych sklepach mogą się różnić. M

Najnowsze gazetki

Reklama
I ss / KIEŁBASA WIEJSKA SZYNKA PIECZONA BOCZEK WĘDZONY PARZONY Z WADOWIC Stragan Wędzarza; 37,90 zł/kg Sokołów; 29,90 zł/kg Dobrowolscy; 37,90 zł/kg TYT WEN PIECZEŃ RZYMSKA POLĘDWICA DROBIOWA KABANOSY BERLINKI Dobrowolscy; 24,90 zł/kg Z MAJERANKIEM 85 g, wszystkie rodzaje; 5,29 zł/100 g Duda; 18,90 zł/kg BERLINIG tezą M GĄ DORSZ ATLANTYCKI* iw Mirko; 64,90 zł/kg 2A ma Na miętowym puree wsie z groszku © Składni + 800 g filetów z dorsza + 1,5 łyżeczki musztardy +1 opakowanie (około 400 g) UE] mrożonego zielonego groszku CJ) 2 łyżki masła klarowanego | 2 łyżki śmietany 18% + świeża mięta LJ SZEWC » Przygotowanie: Filety dokładnie myjemy, osuszamy, dzielimy na równe porcje (każda około 200 g). Limonkę szorujemy i wyciskamy z niej sok. Połowę soku wlewamy do miseczki, dodajemy musztardę, sól oraz pieprz, mieszamy. Tak przygotowaną marynatą smarujemy filety, następnie zawijamy je w folię aluminiową i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy przez około 15 minut, następnie odkrywamy i pieczemy jeszcze przez 5-10 minut z funkcją termoobiegu — żeby ryba się zarumieniła. Gdy ryba się piecze, przygotowujemy puree. W rondelku roztapiamy ma- sło klarowane. Wsypujemy mrożony groszek, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz pieprz. Po chwili, kiedy groszek jest jeszcze al dente, wyjmujemy jego część z rondla (4 łyżki - do dekoracji dania). Pozostały dusimy do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy śmieta- nę, limonkę (do smaku) oraz kilkanaście listków świeżej mięty. Zdejmuje- my z kuchenki i dokładnie blendujemy. Puree z groszku wykładamy na talerze, na nim układamy rumianą ryb: posypujemy chrupiącym groszkiem. Danie można również udekorować posiekaną miętą. 4 ef - Promocje cenowe nie łączą się. Przekreślona cena oznacza cenę sprzed obniżki - dla towarów łatwo psujących się i z krótkim terminem przydatności, między innymi takich jak mięso, warzywa, owoce, przy czym jest to najniższa cena jaka wystąpiła przed zastosowaniem obniżek, w jakimkolwiek sklepie sieci Stokrotka w formacie supermarket i market. Określenie „Najniższa cena zostatnich 30 dni" jest stosowane w przypadku towarów innych niż łatwo psujące lub z krótkim terminem przydatności - cenata jest najniższą ceną jaka obowiązywała w okresie 30 dni przed wprowadzeniem obniżki w jakimkolwiek sklepie sieci Stokrotka w formacie supermarket i market. Ceny w poszczególnych sklepach mogą się różnić. M
Reklama
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy