Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Stokrotka - Wielkanoc - Ważna od 21.03 do 26.03 - Strona nr 3

Reklama

Reklama

Reklama

Gazetka Stokrotka 21.03.2024 - 26.03.2024


Reklama




Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

Wielkanocna > pieczona biała KE = OUN NY GELeto To 5 jest O 4 (o lil Kiełbasa biała Sokołów 2 opak. 1 kg cebuli 5 ząbków czosnku 60 g masła 120 ml śmietanki 30 % 1 łyżka musztardy IZŁCKoc 70 g majonezu PO ZZEA UCIECH suszonego SONNCY4 Tylko w dniach mięsa a wieprzowego © Przygotowanie: Z EPWSŹ APT” Cebulę i czosnek obieramy. Kroimy w cieniutkie plastry. Patelnię rozgrzewamy, następnie roztapiamy na niej masło. Dodajemy cebulę, po chwili czosnek. Całość smażymy na małym ogniu, przez około 5 minut. Pamiętajmy, aby warzy- wa delikatnie się zeszkliły, nie mogą się spalić. Po tym czasie dodajemy śmietan- kę, majonez, chrzan oraz musztardę. Całość podgrzewamy na malutkim ogniu przez około 7 minut. Zdejmujemy z ognia, doprawiamy majerankiem, solą oraz pieprzem do smaku. Warto jest rozetrzeć majeranek w dłoniach. Sprawi to, że wydobędzie on cały swój aromat. Kiełbasę nakłuwamy delikatnie z każdej strony — najlepiej ostrym czubkiem noża. Na dnie naczynia żaroodpornego umieszczamy przygotowany sos. Układamy na nim kiełbasę, tak aby zakryć całą powierzchnię. Musimy zamknąć j naczynie, jeśli nie mamy pokrywki możemy użyć folii aluminiowej. y Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, pieczemy przez 25 minut. Następnie b zdejmujemy pokrywkę i pozostawiamy na kolejne 10-15 minut. Kiełbaska powin- na się zarumienić a skórka stać się chrupiąca. „(ś , 5 „14 Smakuje wyśmienicie na ciepło lub na zimno pokrojoną na mniejsze kawałki. Podajemy z ulubionym pieczywem bądź tłuczonymi ziemniakami. Idealnie komponuje się z chrzanem lub musztardą. 3 Natturino kiełbasa biała 480 g; Sokołów; Przy zakupie 2 opak.: 8,99 zł/opak. KOTOEWWI

Najnowsze gazetki

Reklama
Wielkanocna > pieczona biała KE = OUN NY GELeto To 5 jest O 4 (o lil Kiełbasa biała Sokołów 2 opak. 1 kg cebuli 5 ząbków czosnku 60 g masła 120 ml śmietanki 30 % 1 łyżka musztardy IZŁCKoc 70 g majonezu PO ZZEA UCIECH suszonego SONNCY4 Tylko w dniach mięsa a wieprzowego © Przygotowanie: Z EPWSŹ APT” Cebulę i czosnek obieramy. Kroimy w cieniutkie plastry. Patelnię rozgrzewamy, następnie roztapiamy na niej masło. Dodajemy cebulę, po chwili czosnek. Całość smażymy na małym ogniu, przez około 5 minut. Pamiętajmy, aby warzy- wa delikatnie się zeszkliły, nie mogą się spalić. Po tym czasie dodajemy śmietan- kę, majonez, chrzan oraz musztardę. Całość podgrzewamy na malutkim ogniu przez około 7 minut. Zdejmujemy z ognia, doprawiamy majerankiem, solą oraz pieprzem do smaku. Warto jest rozetrzeć majeranek w dłoniach. Sprawi to, że wydobędzie on cały swój aromat. Kiełbasę nakłuwamy delikatnie z każdej strony — najlepiej ostrym czubkiem noża. Na dnie naczynia żaroodpornego umieszczamy przygotowany sos. Układamy na nim kiełbasę, tak aby zakryć całą powierzchnię. Musimy zamknąć j naczynie, jeśli nie mamy pokrywki możemy użyć folii aluminiowej. y Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, pieczemy przez 25 minut. Następnie b zdejmujemy pokrywkę i pozostawiamy na kolejne 10-15 minut. Kiełbaska powin- na się zarumienić a skórka stać się chrupiąca. „(ś , 5 „14 Smakuje wyśmienicie na ciepło lub na zimno pokrojoną na mniejsze kawałki. Podajemy z ulubionym pieczywem bądź tłuczonymi ziemniakami. Idealnie komponuje się z chrzanem lub musztardą. 3 Natturino kiełbasa biała 480 g; Sokołów; Przy zakupie 2 opak.: 8,99 zł/opak. KOTOEWWI
Reklama
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy