Produkty w tej gazetce
Pstrąg tęczowy filet ze skórą 100 g tylko 3,39 Filet z halibuta z dipem pomarańczowym Halibut filet bez skóry 100 g tylko 5,99 Składniki na 2 porcje − 600 g małych ziemniaków − 6 łyżek oliwy z oliwek − sól − pieprz − 2 cebule − 2 ząbki czosnku − 50 g czarnych i zielonych oliwek w plasterkach − 3 małe pomarańcze − 600 g filetów z halibuta − 1–2 łyżeczki soku z cytryny − kilka gałązek tymianku i rozmarynu − 80 g majonezu − ½ papryczki chili • • Przygotowanie Ziemniaki wyszorować, pokroić w ćwiartki, usmażyć na 3 łyżkach oliwy przez 10–15 min, doprawić solą i pieprzem, odłożyć. Na tej samej patelni rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć pokrojoną w krążki cebulę, 1 rozgnieciony ząbek czosnku oraz oliwki. 2 pomarańcze pokroić w plastry. Wszystkie składniki wymieszać i przełożyć na blachę. Rybę umyć, osuszyć, skropić cytryną, posolić, umieścić na ziemniakach i obłożyć gałązkami ziół. Całość skropić pozostałą oliwą i piec w temp. 200°C przez 25–30 min. Z pozostałej pomarańczy zetrzeć trochę skórki i wycisnąć kilka łyżek soku, wymieszać z majonezem, rozgniecionym ząbkiem czosnku, pokrojoną w paseczki chili i posolić. Rybę razem z ziemniakami wyłożyć na talerze i podawać z dipem. Wrocław, ul. Legnicka 62 A Kraków, os. Kombatantów 16 A; ul. Wielicka 259 Warszawa, ul. Fieldorfa 41 Szczecin, ul. Krygiera 7 Lublin, ul. Orkana 4 Starachowice, ul. Wyszyńskiego 14 • • • Kaufland Gazeta dla Klienta – dodatek do numeru 34 z dnia 25.08.2022. Oferta ważna od 25.08.2022 do 31.08.2022, chyba że na stronach gazety wskazano inaczej, lub do wyczerpania zapasów. Zdjęcia produktów zamieszczone na naszych stronach reklamowych mogą się nieznacznie różnić od towarów znajdujących się w sprzedaży. Artykuły sprzedawane są bez dekoracji. Sprzedaż w ilościach detalicznych. Wszystkie podane ceny wyrażone są w złotych polskich. Reklamacje i uwagi należy zgłaszać do Działu Obsługi Klienta 800 300 062 lub internetowo www.kaufland.pl. Czas na Ryby STOISKO Z OBSŁUGĄ
Nazwa | Szczególy |
---|