Produkty w tej gazetce
'O Składniki na 4 porcje = 200g ryżu długoziarnistego = sól — 2 czerwone papryki — 2 łodygi selera naciowego — | mała puszka kukurydzy — świeżo zmielony pieprz — | pęczek pietruszki — 600 g filetów z dorsza — 1 jajko — 325 ml śmietanki do ubijania — starta gałka muszkatołowa — 30 g masła — 1 łyżeczka mąki — 2łyżeczki curry —100 ml bulionu Pstrąg tęczowy patroszony 100 g 1 Przygotowanie Ryż ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Umyć papryki i seler, pokroić na małe kawałki. Kukury- dzę odcedzić. Warzywa wymieszać z ryżem, do- prawić solą i pieprzem. Pietruszkę posiekać. Rybę zemleć lub zmiksować. Oddzielić białko od żółt- ka. Do ryby dodać żółtko, 100 ml śmietanki, sól, pieprz i gałkę muszkatołową, całość jeszcze raz zmiksować, dodać natkę. Resztę śmietany ubić na sztywno, 2/3 dodać do masy rybnej. Białko ubić na sztywno irównież dodać do masy. Uformować średniej wielkości kulki, włożyć do wrzącej, osolo- nej wody i gotować przez 15 min na średnim ogniu. Sos: masło roztopić w garnku, dodać mąkę i cur- -ry, gotować 2-3 min, cały czas mieszając. Wlać bulion i resztę ubitej śmietany, gotować przez 2-3 min, cały czas mieszając, doprawić solą i pie- przem. Pulpety rybne wyjąć z wody, podawać z sosem curry i ryżem z warzywami. Wrocław, ul. Legnicka 62 A e Kraków, os. Kombatantów 16 A; ul. Wielicka 259 e Warszawa, ul. Fieldorfa 41 e Szczecin, ul. Krygiera 7 e Lublin, ul. Orkana 4 e Starachowice, ul. Wyszyńskiego 14 Kaufland Gazeta dla Klienta - dodatek do numeru 35 z dnia 1.09.2022. Oferta ważna od 1.09.2022 do 7.09.2022, chyba że na stronach gazety wskazano inaczej, lub do wyczerpania zapasów. Dzi pz >| > KT nta 800 300 062 lub edia | Reklamacje i uw www.kaufland.pl ząe BE Dorsz czarny LOARA 100 g tylko 3,49 STOISKO Z OBSŁUGĄ
Nazwa | Szczególy |
---|