Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama



Aktualna gazetka Arhelan - Ważna od 12.12 do 08.01 - Strona nr 10

Reklama

Reklama

Reklama

Gazetka Arhelan 12.12.2022 - 08.01.2023


Reklama




Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

1 podwójna pierś kurczaka, 125 g sera mozzarella, 200 g fasolki szparagowej, 1 marchewka, 8-10 plastrów boczku wędzonego, 200 g serka topionego, 2 ząbki czosnku, sól i czarny pieprz do smaku, 1 łyżka oliwy lub masła. Ser mozzarella pokrój w plastry. Marchewkę pokrój w słupki a następnie wraz z fasolką gotuj przez 5 minut w osolonej wodzie i zblanszuj. Filet z kurczaka pokrój wzdłuż na płaskie, szerokie fragmenty. Każdą porcję kurczaka rozbij a następnie posyp solą i pieprzem z każdej strony. Czosnek przeciśnij przez praskę i wymie- szaj z topionym serkiem na jednolitą masę. Przygo- towanym kremem posmaruj każdy fragment kurczaka i przełóż serem mozzarella. Ułóż na tym fasolki wraz z marchewką i zacznij zawijać roladki od części, gdzie znajdują się warzywa. Każdą z roladek zawiń dodatkowo plastrem boczku. Układaj mięsne rulony w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym oliwą lub masłem. Zamknij naczynie pokrywą i wstaw roladki do piekarnika nagrzanego do 200?C na 25 minut. Zdejmij pokrywę i piecz dalej w 180”C jeszcze przez 10 minut.

Najnowsze gazetki

Reklama
1 podwójna pierś kurczaka, 125 g sera mozzarella, 200 g fasolki szparagowej, 1 marchewka, 8-10 plastrów boczku wędzonego, 200 g serka topionego, 2 ząbki czosnku, sól i czarny pieprz do smaku, 1 łyżka oliwy lub masła. Ser mozzarella pokrój w plastry. Marchewkę pokrój w słupki a następnie wraz z fasolką gotuj przez 5 minut w osolonej wodzie i zblanszuj. Filet z kurczaka pokrój wzdłuż na płaskie, szerokie fragmenty. Każdą porcję kurczaka rozbij a następnie posyp solą i pieprzem z każdej strony. Czosnek przeciśnij przez praskę i wymie- szaj z topionym serkiem na jednolitą masę. Przygo- towanym kremem posmaruj każdy fragment kurczaka i przełóż serem mozzarella. Ułóż na tym fasolki wraz z marchewką i zacznij zawijać roladki od części, gdzie znajdują się warzywa. Każdą z roladek zawiń dodatkowo plastrem boczku. Układaj mięsne rulony w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym oliwą lub masłem. Zamknij naczynie pokrywą i wstaw roladki do piekarnika nagrzanego do 200?C na 25 minut. Zdejmij pokrywę i piecz dalej w 180”C jeszcze przez 10 minut.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy