Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Reklama


Aktualna gazetka Biedronka - Ważna od 14.06 do 21.06 - Strona nr 25

Reklama
Reklama
Reklama

Gazetka Biedronka 14.06.2024 - 21.06.2024


Reklama




Reklama


Reklama

Produkty w tej gazetce

STEK Z SOSEM PIEPRZOWYM I FRANCUSKIMI ZIEMNIAKAMI tej ADRIANA MARCZEWSKA OBIAD U 2 (ata) (WSB7|wccwccan || mao (sowi| 6 | S|O|ś Ez ==a SKŁADNIKI: PRZYGOTOWANIE: * 2 steki z polędwicy wołowej 1. Steki wyjmij z lodówki na godzinę przed smożeniem. + 4 łyżki oliwy z oliwek Gallo Posmoruj je oliwą i zamarynuj w 2 gałązkach rozmarynu * 4 gsłązki rozmacynu Vital Fresh i rozgniecionych ząbkach czosnku (zostaw 2 ząbki na * 1 główka czosnku później]. + 500 g młodych ziemniaków 2. Ziemniaki wyszoruj przekrój wzdłuż na półi ugotuj + 50 mloleju rzepakowego Wybomy w osolonej wodzie z gałązką rozmarynu. + 60 g masła Mieczna Doina 3. Wrondeku rozgrzej łyżkę oleju i łyżkę masła i wsyp 2 łyżki * sól pieprz grubo zmielonego pieprzu. Dodaj drobno posiekane szalotki + 2 szalotki + 50mlwhisky Golden Loch + 100 mi białego wytrawnego wina + 250ml śmietanki 30% UHT Mleczna Dolina * Iłyżka sosu sojowego Asia Flavour + 3 gałązki tymianku Vital Fresh + $0mloctuz czerwonego wina * 2lyżki musztardy francuskiej Madero oraz pokrojone w plasterki 2 ząbki czosnku i zeszklij je. „Wlej whisky oraz wino i zredukuj płyn do % objętości. Na koniec powoli dolej śmietankę i sos sojowy oraz dodaj posiekany tymianek. Gotuj na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Dopraw solą oraz pieprzem. Steki smaż na grilu/patelni żeliwnej ustawionejnad ogniem lub na patelni grilkowej przez ok. minutę, Następnie odwróć mięso na drugą stronę i smaż kolejną minutę. Powtarzaj czynność kilka razy do otrzymania preferowanego stopnia wysmożenio. Pod koniec procesu posmaruj steki pozostałym masłem, dopraw soląi świeżo mielonym pieprzem. Zdejmij je zogniai odczekaj kilka minut przed podaniem. Na patelnię po smażeniu steków dodaj 3 łyżkimasła i gałązkę rozmarynu. Kiedy masło zacznie się pienić, dorzuć ziemniaki. Smaż kika minut, aż będą rumiane, następnie wlej ocet winny, dodaj musztardę i dokładnie wymieszaj. Steki serwuj z ziemniakami i sosem pieprzowym. Jeśli zostanie Ci świeży tymianek i rozmaryn, możesz je posiekać i zamrozić w kostkach lodu z oliwą z oliwek. W ten sposób zachowasz ich świeżość oraz aromat i będziesz mieć gotowe porcje ziół do dodania do innych potraw. 25 | GRAL

Najnowsze gazetki

Reklama

 

 
 
 
STEK Z SOSEM PIEPRZOWYM I FRANCUSKIMI ZIEMNIAKAMI tej ADRIANA MARCZEWSKA OBIAD U 2 (ata) (WSB7|wccwccan || mao (sowi| 6 | S|O|ś Ez ==a SKŁADNIKI: PRZYGOTOWANIE: * 2 steki z polędwicy wołowej 1. Steki wyjmij z lodówki na godzinę przed smożeniem. + 4 łyżki oliwy z oliwek Gallo Posmoruj je oliwą i zamarynuj w 2 gałązkach rozmarynu * 4 gsłązki rozmacynu Vital Fresh i rozgniecionych ząbkach czosnku (zostaw 2 ząbki na * 1 główka czosnku później]. + 500 g młodych ziemniaków 2. Ziemniaki wyszoruj przekrój wzdłuż na półi ugotuj + 50 mloleju rzepakowego Wybomy w osolonej wodzie z gałązką rozmarynu. + 60 g masła Mieczna Doina 3. Wrondeku rozgrzej łyżkę oleju i łyżkę masła i wsyp 2 łyżki * sól pieprz grubo zmielonego pieprzu. Dodaj drobno posiekane szalotki + 2 szalotki + 50mlwhisky Golden Loch + 100 mi białego wytrawnego wina + 250ml śmietanki 30% UHT Mleczna Dolina * Iłyżka sosu sojowego Asia Flavour + 3 gałązki tymianku Vital Fresh + $0mloctuz czerwonego wina * 2lyżki musztardy francuskiej Madero oraz pokrojone w plasterki 2 ząbki czosnku i zeszklij je. „Wlej whisky oraz wino i zredukuj płyn do % objętości. Na koniec powoli dolej śmietankę i sos sojowy oraz dodaj posiekany tymianek. Gotuj na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Dopraw solą oraz pieprzem. Steki smaż na grilu/patelni żeliwnej ustawionejnad ogniem lub na patelni grilkowej przez ok. minutę, Następnie odwróć mięso na drugą stronę i smaż kolejną minutę. Powtarzaj czynność kilka razy do otrzymania preferowanego stopnia wysmożenio. Pod koniec procesu posmaruj steki pozostałym masłem, dopraw soląi świeżo mielonym pieprzem. Zdejmij je zogniai odczekaj kilka minut przed podaniem. Na patelnię po smażeniu steków dodaj 3 łyżkimasła i gałązkę rozmarynu. Kiedy masło zacznie się pienić, dorzuć ziemniaki. Smaż kika minut, aż będą rumiane, następnie wlej ocet winny, dodaj musztardę i dokładnie wymieszaj. Steki serwuj z ziemniakami i sosem pieprzowym. Jeśli zostanie Ci świeży tymianek i rozmaryn, możesz je posiekać i zamrozić w kostkach lodu z oliwą z oliwek. W ten sposób zachowasz ich świeżość oraz aromat i będziesz mieć gotowe porcje ziół do dodania do innych potraw. 25 | GRAL
Reklama
Reklama

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy