Produkty w tej gazetce
GOŁĄBKI NA ZIELONO (el Z ZIEMNIAKAMI I JABŁKAMI O) ADRIANA MARCZEWSKA OBIAD © |10l ś EEFFEFE) © 60 min 4 porcje średni Ska) era SKŁADNIKI: PRZYGOTOWANIE: * 250 g dużych młodych ziemniaków 1. Ziemniaki obierz i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. + sól, pieprz 2. Pokrojoną w drobną kostkę cebulę zrumień na rozgrzanej * 1cebula łyżce masła. * 100 g masła Mleczna Dolina 3. Wystudzone ziemniaki pokrój na małe kawałki i wymieszaj * 1 duże jabłko z pokrojonym w kostkę jabłkiem, jajkiem, mascarpone, * 1jajko Moja Kurka, rozmiar L gałką muszkatołową, cebulą i połową drobno posiekanych * 2 łyżki serka mascarpone ziół. Dopraw solą i pieprzem. Sottile Gusto 4. Liście kapusty gotuj w osolonej wodzie przez 5 minut. Na * 1 łyżeczka gałki muszkatołowej środek wystudzonych liści wyłóż przygotowaną wcześniej * 4 gałęzki tymianku Vital Fresh masę i zawiń „w gołąbki”. * 4 gałązki oregano Vital Fresh 5. Do foremki lub na żaroodporną patelnię wlej 2 porcji * 3 gałęzki rozmarynu Vital Fresh wina i soku jabłkowego. Włóż gołąbki i piecz w piekarniku * 4 duże liście młodej kapusty nagrzanym do 1807C przez 15-20 minut. * 250 ml białego wytrawnego wina 6. Pozostałe wino i sok zredukuj w rondelku z resztą ziół * 1 szklanka soku jabłkowego i czosnkiem. Kiedy płyn odparuje do Y3 swojej początkowej Vital Fresh objętości, dodaj resztę masła i wymieszaj. Dopraw solą * 2 ząbki czosnku oraz pieprzem. » garść orzechów laskowych BakaD'Or 7. Upieczone gołąbki polej sosem, udekoruj posiekanymi * 1serek zakopiański Światowid prażonymi orzechami, startym na grubych oczkach serkiem zakopiańskim i listkami ziół. Serek mascarpone wykorzystaj do przygotowania słodkiego kremu do ciasta lub deseru z sezonowymi owocami. © 19 | CZAS NA FLEKSITARIANIZM
Nazwa | Szczególy |
---|