Zapytanie musi mieć od 2 do 50 znaków.
Reklama
Biedronka Gazetki promocyjne
Biedronka
Najnowsze gazetki 6

Aktualna gazetka Biedronka - Ważna od 17.10 do 24.10 - Strona nr 10

Gazetka Biedronka 17.10.2024 - 24.10.2024
Reklama
Reklama
Gazetka Biedronka 17.10.2024 - 24.10.2024
Gazetka Biedronka 17.10.2024 - 24.10.2024
Reklama
Reklama
Gazetka Biedronka 17.10.2024 - 24.10.2024
Gazetka Biedronka 17.10.2024 - 24.10.2024
Gazetka Biedronka 17.10.2024 - 24.10.2024
Gazetka Biedronka 17.10.2024 - 24.10.2024
Reklama
Reklama
Gazetka Biedronka 17.10.2024 - 24.10.2024
Gazetka Biedronka 17.10.2024 - 24.10.2024
Gazetka Biedronka 17.10.2024 - 24.10.2024
Reklama
Reklama
Gazetka Biedronka 17.10.2024 - 24.10.2024
Gazetka Biedronka 17.10.2024 - 24.10.2024
Gazetka Biedronka 17.10.2024 - 24.10.2024
Gazetka Biedronka 17.10.2024 - 24.10.2024
Gazetka Biedronka 17.10.2024 - 24.10.2024
Reklama
Reklama
Gazetka Biedronka 17.10.2024 - 24.10.2024
Gazetka Biedronka 17.10.2024 - 24.10.2024
Gazetka Biedronka 17.10.2024 - 24.10.2024
Gazetka Biedronka 17.10.2024 - 24.10.2024
Gazetka Biedronka 17.10.2024 - 24.10.2024
Reklama
Reklama
Reklama

Produkty w tej gazetce

DANIE GŁÓWNE BOŁUF BOUKGUTGNÓN ICUQUTLETTŁ) > wołowina po burgundzku z kluseczkami p yyy ci" << Porcja dla 4 osób Czas przygotowania: 2,5 godziny SKŁADNIKI: * 1,3 kg wołowiny na gulasz (mięso z łopatki, * 2 łyżki masła udziec, karkówka, pręga tylna) OEONIE IZA * | opakowanie boczku wędzonego „Lardons fumós Dólice Gaulois" * | obrana marchewka 2 liście laurowe DODATKI: * 2 szalotki * 200 g pieczarek brunatnych 2 gałązki świeżego tymianku PIE COCOCCJI * 20 g masła « kilka łodyg natki pietruszki + sól, pieprz ODZCLCNSSCNO *. 120 e NOZ CE WICCA (dro + butelka czerwonego wytrawnego wina ne kolanka) Cabernet Sauvignon lub Chardonnay Przygotowanie: Pokrój mięso w kostkę o grubości 3-4 cm. Pokrój obrane marchewki na skos w kawałki o grubości 3 em. Z ziół przygotuj tak zwany „bouquet garni”, czyli zwiń razem kilka łodyg natki pietruszki, świeży tymianek i liście laurowe i zwiąż ciasno cienkim sznurkiem kuchennym. W garnku, podsmaż boczek na złoty kolor. Dodaj kawałki marchewki i podsmaż chwilę razem. Wyjmij boczek i marchewkę z garnka i odstaw. Dodaj łyżkę masła i podsmaż kawałki mięsa ze wszystkich stron, aż się skarmelizują, nie zapomnij doprawić mięsa solą i pieprzem. Oprósz mięso mąką i dobrze wymieszaj. Dodaj z powrotem marchewkę i boczek, wymieszaj. Dolej tyle wina, aby przykryło składniki. Jeśli trzeba dolej trochę bulionu lub wody, aby całkowicie przykryć mięso i marchewki. Doprowadź do wrzenia i gotuj kilka minut na dużym ogniu. Dodaj „bouquet garni”. Gotuj na wolnym ogniu ok. 2 godziny. Mięso musi się rozpaść, jak wbijesz w nie widelec. Sos z gotowania przecedź przez sito i zredukuj w rondelku. Obierz szalotki i pokrój je w cienkie plasterki. Pieczarki pokrój w ćwiartki i podsmaż najpierw na suchej rozgrzanej patelni, aż się skarmelizują, wtedy dodaj łyżkę masła i przygotowane szalotki. Dopraw solą i pieprzem. Podsmaż całość jeszcze przez 2 minuty. Wołowinę połącz z pieczarkami i szalotką i serwuj z makaronem coquillettes. BON APPÓTT!

Najnowsze gazetki

 

 
 
 
DANIE GŁÓWNE BOŁUF BOUKGUTGNÓN ICUQUTLETTŁ) > wołowina po burgundzku z kluseczkami p yyy ci" << Porcja dla 4 osób Czas przygotowania: 2,5 godziny SKŁADNIKI: * 1,3 kg wołowiny na gulasz (mięso z łopatki, * 2 łyżki masła udziec, karkówka, pręga tylna) OEONIE IZA * | opakowanie boczku wędzonego „Lardons fumós Dólice Gaulois" * | obrana marchewka 2 liście laurowe DODATKI: * 2 szalotki * 200 g pieczarek brunatnych 2 gałązki świeżego tymianku PIE COCOCCJI * 20 g masła « kilka łodyg natki pietruszki + sól, pieprz ODZCLCNSSCNO *. 120 e NOZ CE WICCA (dro + butelka czerwonego wytrawnego wina ne kolanka) Cabernet Sauvignon lub Chardonnay Przygotowanie: Pokrój mięso w kostkę o grubości 3-4 cm. Pokrój obrane marchewki na skos w kawałki o grubości 3 em. Z ziół przygotuj tak zwany „bouquet garni”, czyli zwiń razem kilka łodyg natki pietruszki, świeży tymianek i liście laurowe i zwiąż ciasno cienkim sznurkiem kuchennym. W garnku, podsmaż boczek na złoty kolor. Dodaj kawałki marchewki i podsmaż chwilę razem. Wyjmij boczek i marchewkę z garnka i odstaw. Dodaj łyżkę masła i podsmaż kawałki mięsa ze wszystkich stron, aż się skarmelizują, nie zapomnij doprawić mięsa solą i pieprzem. Oprósz mięso mąką i dobrze wymieszaj. Dodaj z powrotem marchewkę i boczek, wymieszaj. Dolej tyle wina, aby przykryło składniki. Jeśli trzeba dolej trochę bulionu lub wody, aby całkowicie przykryć mięso i marchewki. Doprowadź do wrzenia i gotuj kilka minut na dużym ogniu. Dodaj „bouquet garni”. Gotuj na wolnym ogniu ok. 2 godziny. Mięso musi się rozpaść, jak wbijesz w nie widelec. Sos z gotowania przecedź przez sito i zredukuj w rondelku. Obierz szalotki i pokrój je w cienkie plasterki. Pieczarki pokrój w ćwiartki i podsmaż najpierw na suchej rozgrzanej patelni, aż się skarmelizują, wtedy dodaj łyżkę masła i przygotowane szalotki. Dopraw solą i pieprzem. Podsmaż całość jeszcze przez 2 minuty. Wołowinę połącz z pieczarkami i szalotką i serwuj z makaronem coquillettes. BON APPÓTT!
Reklama

Najpopularniejsze oferty

Gazetka Tchibo Moc Prezentów 26 lis, 2024 - 31 gru, 2024
Tchibo Moc Prezentów
26 lis, 2024 - 31 gru, 2024
Gazetka Lidl - Lidl 2 gru, 2024 - 4 sty, 2025
Lidl - Lidl
2 gru, 2024 - 4 sty, 2025
Gazetka Aldi - Aldi 22 gru, 2024 - 31 gru, 2024
Aldi - Aldi
22 gru, 2024 - 31 gru, 2024
Gazetka Aldi - Aldi 27 gru, 2024 - 4 sty, 2025
Aldi - Aldi
27 gru, 2024 - 4 sty, 2025

Kontynuując przeglądanie tej strony akceptujesz użycie plików cookie.

Nazwa Szczególy