Produkty w tej gazetce
CHLEBZYTNEŻZTANNAME. A składniki przygotowanie ę 500 g mąki żytniej razowej typ 2000 Do miski z wymieszanymi suchymi składnikami wlej lekko ciepłej wody 500 ml wody (temperatura nie wyższa niż 30?C) oraz łyżkę delikatnej oliwy lub dobrej 7 g drożdży instant jakości oleju roślinnego. Całość wymieszaj dokładnie, do całkowitego 12gsoli połączenia się składników. Otrzymasz dość gęste, klejące ciasto koicdkru chlebowe. Ciasta na chleb razowy nie wyrabiamy, tylko mieszamy krótko do połączenia się składników w jednolite ciasto. Odstaw do wyrośnięcia w 1 łyżka oliwy lub innego oleju roślinnego 100 g pestek i nasion: pestek dyni i słonecznika oraz siemię lniane ciepłe miejsce na 2h lub dłużej, aż ciasto podwoi swoją objętość. Wąską keksówkę ze stali nierdzewnej o wymiarach wewnętrznych 10 x 28 cm wysmaruj od wewnątrz olejem i obficie posyp otrębami. Przenieś i wyrównaj ciasto w blaszce. Ponownie odstaw ciasto (teraz już w foremce) ( do ponownego wyrastania na około 30 minut. Po tym czasie ciasto chlebowe powinno wyrosnąć, aż do górnych rantów blaszki. Piekarnik p nagrzej do temperatury 210*C (grzanie góra/dół). W dobrze nagrzanym piekarniku umieść blaszkę zgotowym do pieczenia chlebem razowym. Wybierzo półkę niżej niż środkową. Chleb piecz około 45 minut. Jeszcze trochę urośnie i ładnie się od góry podpiecze. Chleb razowy możesz wyjąć z piekarnika od razu po upieczeniu. Dobrze upieczony chleb po obstukaniu wydaje głuchy dźwięk. otręby do posypania formy IOALISKIE MM 1 m POBLASNII JAM Mąka — | Żytnia rązowa typ 20005 ? Pszenna graham typ 1850, PELNOZAGWISTA Qhlebowa typ 850 NACHLEJ | | DZZBIAŁYSTOK iu (830ztkg) Najniższa cena z ostatnich 30 dni 3,79 zł *Cena sprzed obniżki, najczęściej występująca w sklepach Arhelan ustalona przed przygotowaniem materiału. Dotyczy produktu na zdjęciu. Cena dla Twojego sklepu znajduje się na etykiecie cenowej
Nazwa | Szczególy |
---|